Mit kell tennem pontosan, ha katolikus vagyok, de szeretném felvenni a református vallást? (Eddig nem gyakoroltam a katolikust, a vőlegényem református. )
És a református vallást fogod gyakorolni? Mert azért nem érdemes felvenni, hogy azt se gyakorold.
Egyébként meg van mód ökumenikus (katolikus-református) közös esküvőre, tehát nem is kell áttérned.
Az én református közösségben a reformátusok mellett katolikusok,ortodoxok,evangélikusok,krisnahitűek,adventisták vannak.
Ha egy pár meg akar hazasodni,csak azt kérdezem,hogy megkeresztelkedtek-e,azt hogy hol,nem tartom fontosnak.Arról pedig igyekszem tenni,hogy megkedveljék közösségemet,és annak aktív tagjaivá váljanak.
Az,egy kapcsolatban igen fontos,hogy az élet fontos dolgaiban,mint világnézet,politikai elkötelezettség,hasonlóan gondolkozzanak a párok.
Nem elég formális elkötelezettség.
Azon kívül,hogy résztveszel vőlegényeddel az istentiszteleteken,esetleg kéred felvételed a közösségbe(nem okvetlen fontos),nincs különös dolgod.
Ha a közösség tanítása felkeltette érdeklődésedet,kérhetsz a lelkésztől hitoktatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!