Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hova lehet még a gyűlöletkelté...

Hova lehet még a gyűlöletkeltést fokozni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, mint egy olyan ember aki nem elfogult a vallásával kapcsolatosan, szoktam tájékozódni más oldalakról is, hogy ha esetleg vitába kerülök, egy keresztény embertársammal, akkor ne lehessen rám azt mondani, hogy gyűlöletkeltés a célom, ez most sem történt másképp, olvasgattam a tanúk oldalán a "Bibliai" tanításokat, és felkaptam valamin a fejemet. Én talán még ehhez hasonló szándékos, arrogáns, és lenéző dolgot soha egyetlen oldalt sem láttam, mint itt. Máris linkelem a kérdésed oldalt és le is írom mi a problémám vele.

[link]

Mint láthatjátok, ennek a fejezetnek arról kellene szólnia mi is fog történni az utolsó napokban a Biblia leírása alapján. Viszont itt valami sokkal többről van szó, nem csak a megszokott elfogult, és sajátos Biblia értelmezését lehet olvasni, hanem ha jobban megfigyelitek két kép is található az oldalon, amik most a legfontosabbak. az egyik kép ami a negatív felsorolást hívott képviselni, amelyen egy jól láthatóan öltözetéből, Katolikus, vagy Ortodox Pap, Püspök, Pápa van rárajzolva, mint a negatív események egyik meghatározó személye, természetesen ez ennél többről szól, ez a teljes keresztény világot magába foglalja, amely a tanúkékon kívül esik, és vallják a Szentháromságot. Nézzük is meg, mi az ami a felsorolásban a kép mellé van írva.

"megvan náluk az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak"

Szóval, egyértelműen hamisnak tartják a Jehova Tanúi azon embereket, akik nem a szervezet tagjai, de hívő embernek mondják magukat, azt tudni kell, hogy bár voltak eddig is célozgatások, talán eddig ez az egyik olyan, ami már álca alá sem kerül, nyíltan kijelentik a tanúk, hogy mindenki aki nem azt az Ismeretet képviseli Istenről, amit ők, az egészen egyszerűen hamis.

És tovább folytatván, ha lentebb mentek, van egy másik kép, amely a boldogságról, és arról szól, hogy ezen "hamis" embereken kívül, viszont van egy csoport, akik a "örömhírt" fogják képviselni, és királyság jó hírét prédikálják. Természetesen a jól meg szokott rajz a tanúkról szól, akik nem sajnálván az arroganciát, a nagyképűséget, és a teljes primátus "igazság" jogán élvén, magukat teszik meg annak a csoportnak, amely majd a fentebb említett hatalmas káoszban "reménysugárként" fog megjelenni.

Őszintén mondhatom soha egyetlen egy, keresztény oldalt sem botránkoztam meg, vannak oldalak, ahol kitérnek az esetleges más keresztény felekezetek "hibáira" de hogy ilyen mélységekig jusson egy szervezet mások lejáratásának, az arrogancia, a lenézés, és az ítélkezés gyakorlásában, soha, sehol nem láttam. Egy keresztény ember, egy csoport, aki állítólag a szeretet legnagyobb formájának képviseletében cselekszik, hogy ilyen dologra vetemedjen, ezek után szemernyi kétségem sincs tovább, hogy a tanúk már döntöttek, és nem az igazság mellett, hanem a szervezet mellett. Ti mit gondoltok erről ?

2016. nov. 23. 23:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%

Köszönjük szépen a tanúnak a demonstrációt, amivel bemutatta, hogy mi is a baj (nemcsak) ezzel az írással.

Molyember: a szekták pont ezért szekták a szó negatív értelmében, mert kizárólagoságot hirdetnek.

A keresztény egyházak pedig javarészt csak szokásokban különböznek. Sokan vagyunk sok félék, nem egyezik az ízlésünk. Számomra a saját Istentiszteletem a nekem tetsző, a saját énekeinkkel, a saját igehirdetővel, másnak meg a másik. És ez így van jól.

Krisztust hirdetjük, nem mást, ahogy a többi is. És nagyon boldogan fogunk össze saját városunkon belül, ha pl karitatív cél van és testvérek vagyunk.

Tudom, hogy vannak olyan tanítások, pl a reformátusoknál az eleve elrendelés, amivel nem mindenki ért egyet, köztük én sem, de bizony reformátusok között is van, aki nem ért egyet ezzel és evangélikusok között pedig olyan, aki egyet ért. De ez csak egy véleménykülönbség. A lényeg az, hogy valljuk a Szentháromságot és Jézus Krisztus a megváltónk.

2016. nov. 24. 09:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem,ha az ember valóban az igazságot keresi,akkor miért nem Istentől kér segítséget ez ügyben?Istennel közvetlenül pedig Imánkban szólhatunk.

Az ember miért a saját értelmére akar támaszkodni Isten segítsége helyett?

2016. nov. 24. 09:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudjatok,de sok esetben azt látom:

-Nekem van igazam!

-Nem! Mert nekem van igazam!

Pedig egyedül Istennek van igaza!Ezért Őt kell kérdezni,és kérni a segítségét szüntelenül,hogy vajon jó helyen járok-e?És,hogy segítsen megérteni,és felfedezni az Ő Igazságát!

Nem kerül semmibe,csak 1 imába.És hagyni kéne,hogy segítsen vezetni az embert!Először adjon értelmet,hogy meglássuk,hol,és mi az Igazság.

Persze csak azoknál működik,akik valóban Istent és az Igazságát keresik.

2016. nov. 24. 09:59
 14/23 szp72 ***** válasza:

Ha egy felekezet meg van róla győződve, hogy nála és csakis nála az igazság, s a többi felekezet pedig hazugságban él és el fognak kárhozni, akkor neki kötelessége ezt tanítani. Én önmagában semmi rosszat nem látok abban, hogy valaki hisz a maga igazságában, amely nem megalkuvó, s másokra nézve nem túl kedvező.

Az viszont már eléggé elítélendő, ha világosan látja az ellenérveket, a másfajta logika és gondolkodás lehetségességét, a másképp gondolkodók becsületességét s nem utolsósorban tisztességes életét, de mégis súlyos ítélet mer kimondani felettük. Amilyen mértékkel mérsz, olyan mértékkel mérnek téged is. Amilyen sorsot szánsz jóhiszemű tévedőknek, azt a sorsot fogod megkapni, ha történetesen te tévedsz.

Én a Jehova tanúi helyében óvatosan ítélnem meg a többi felekezetet. Hisz oly gyakran bebizonyosodott, hogy tévednek, hogy az égvilágon semmi garancia nincs arra, hogy nem tévednek megint és még mindig. Többször olvastam, hogy Jehova tanú nem tartják magukat tévedhetetlennek. Ha viszont így van akkor miért nem ehhez tartják magukat? A vak ne akarjon minden áron vakot vezetni, s főleg ne ítélje el azokat akik nem követik.

Persze melyik felekezet tévedhetetlen? A felekezetek nem is állítják, hogy minden tételük a tévedhetetlenség igényével van megfogalmazva. A tévedhetetlenség igényével megfogalmazott tételeket dogmáknak nevezzük.

Jehova tanúinak mint hallom egyetlen egy dogmájuk sincs, egyetlen egy olyan állításuk sincs, amire ki merik jelenteni, hogy az biztosan igaz. De mivel a vezetőség feltétlen engedelmességet vár, ezért egy dogmájuk ezek szerint mégis van: Tartsd igaznak, amit a vezetőség éppen annak tart. Jehova tanúi abban hisznek, hogy az Őrtorony társulatot kell követni, Isten az Őrtorony társulatot választotta ki, s ezért ők bármikor bármit mondhatnak. Jehova tanúi az Őrtorony vallás. Nincs fix pont, nincs kőszikla, egyedül az Őrtorony.

2016. nov. 24. 10:10
 15/23 A kérdező kommentje:

Először is szeretnék köszönetet mondani Living-nek hiszen, mint a jelenleg legtöbb hozzászólást intéző tanúként, alátámasztotta viselkedésével az amúgy is egyértelmű írást.

De nézzük a kedves, tanú megnyilvánulásának pontjait.

"A gyűlöletet te kelted, mert olyasmibe találsz hibát, ami a szent írásban is benne van, vagy is Isten közli az emberekkel, hogy felismerjék az eseményeket. "

Örömmel olvasom, hogy végre nem a megszokott hárítás történik, mivel itt ez nehéz is lett volna, hiszen a ti oldalatokról van ki másolva, érdekes, hogy engem tartasz azért gyűlöletkeltőnek, mert kimásoltam valami arról az oldalról, amit bárki elérhet, és a ti vezetőitek szerkesztettek, kár, hogy azt meg sem említetted, hogy ha valaki még frissen ismerkedik Istennel, és esetleg az oldalra téved, akkor azzal fog találkozni, hogy egy szervezet magát igaznak, míg a több száz millió keresztényt, akik máshová tartoznak hamisnak vannak állítva, te még is engem tartasz gyűlöletkeltőnek.

Rögtön ehhez a szakaszhoz még egy dolog, a már megszokott módon próbálod alátámasztani a mondanivalódat azzal, hogy de ez nem más, mint ami a Szentírásban benne van, nem érzed, hogy az igazság primátus képviseletében beszélni elfogultan, egy több ízben tévedt, és tanításokat változtató szervezet hangjaként prezentálva? Úgy próbálod ezt az érvet eladni, mintha a tanúk vezető testületének szava a történelmetek rövid ideje során, olyan megbízható és megrendíthetetlen lenne, annyiszor hallottuk már az új megvilágosodás szót a szervezetetek tévedései során, hogy már a bakancsom teli van vele. Gondolkozz el ezen.

"Mi nem gyűlöljük az embereket, mert mindenkit szeretni kell. Isten se az embereket nem szereti hanem amit tesznek. S erre hívja fel a figyelmet a kép is. A TETTEKRE. "

Nem kell ezt félremagyarázni, már megint túlakarod komplikálni, és azt amit a mondandód első szakaszodban elismertél, most még is megpróbálsz a "jól" bevált tereléssel megmagyarázni. A két kép egyértelmű mire hívja fel a tanúk szempontjából a figyelmet, az egyik képen a történelmi egyházak képviseletében van felrajzolva egy alak, mint a negatív események résztvevője, míg ti, mint a pozitív résztvevői az egésznek. Sajnos ez mindent elárul, és nem az én lelkületemről, hanem a tietekről, hiszen nem én képviselek hasonló elveket, hanem te. Bármennyire is hihetetlennek tartod, de nekem nincs heti legalább egyszer szituációs program, ahol a többi vallás, és keresztény felekezet tanításait tanulom bírálgatni, nem úgy, mint nálatok. Sem a Református, sem a Katolikus, sem az Evangélikus közösségekben sem tapasztaltam azt, hogy külön alkalom lett volna, ahol más embereket, vallásokat nevetség tárgyává teszik, azt hiszed, nem tudok erről? Az, hogy ti mennyire szeretitek az embereket a rajz maga tanúskodik, több, mint 1 milliárd hívő emberre húzzátok rá a hamisnak bizonyult jelzőt, nem én, hanem ti. Gondolkozz el ezen is. /nyugi, tudom, hogy nem fogsz/

"Akkor Isten szavát is gyűlölet keltőnek lehet kikiáltani, s bizony sokan el is ítélik ezek miatt Isten szavát. Ott nem képek vannak hanem betűk, szavak. "

Megint visszatértünk az első részhez, ez nem több, mint annak tovább magyarázása, ismét azt szeretnéd prezentálni, hogy ti vitathatatlanul Isten szavát prezentáljátok, csak hát a fentebb már kifejtettem, hogy a saját indentitásotokat sem sikerül megtalálni, az meg, hogy Isten szavára akarod ráhúzni azt, hogy én vagy bárki más nem fogadja el a ti szavatokat, mint Isten szócsövének hírnökeit, hát elég durva, ez tényleg borzalmasan arrogáns, és felsőbbrendű gondolkozás, csak azt nem értem, hogy miért engem tartasz gyűlöletkeltőnek, miközben minden szavaddal beismered azokat, amiket én leírtam, tenném hozzá nem saját kitalációmból, hanem a ti oldalatokról prezentálva. Én Isten szavát szentnek tartom, de nem a Jehova Tanúi elképzelései szerint, sikerül ezt megértened?

"A képek arról szólnak ami Isten szavában benne van. "

Megint vissza tértünk oda az előző, és az első szakaszhoz, ehhez nem tudok továbbiakat hozzáfűzni, hiszen mindent leírtam.

"Ezért ez nem gyűlölet keltés, hanem egy ábrázolás az írások szerint. "

Soha véget nem érő állapot ez nálad, úgy látom, ezen nem tudsz túlhaladni, jól sikerült a betanítási folyamat, vagy azt gondoltad, nem ismerem a körülményeket, ahogyan eljutottál idáig? Naiv vagy, ha nem tudnám, hogyan lesz egy tanúból az ami, nem is írnék egy szót sem, hiszen van bőven gerenda bennem is, csak én ezt elismerem, te elismered magadban?

"akkora az ellenséges érzület a kérdezőbe, amit elkezdett a Tanúkkal szemben, hogy ez az érzés az amitől Ő kelt gyűlöletet. "

Na igen, eljutottuk oda, ami a jól megszokott betanítási folyamat azon része, amikor a tanú képtelen a saját mondanivalóját úgy prezentálni, hogy hitelt érdemlő legyen, és ilyenkor személyeskedni kezd, és hetet-havat kiállt, mindenki gonosz, csak a "jóságos" tanúk nem, hiszen ők pontosan ugyanazt élik át, amit Jézussal is tettek, igaz? Ismerem ezt is, kár, hogy arról nem ejtetek szót, hogy keresztény emberek millióit üldözik valódi üldöztetésben, és ezen emberek nagy része nem a Jehova Tanúinak a tagjai, hanem leginkább a történelmi egyházaké. Az, hogy engem tartasz azért ellenségeskedő embernek, mert leírtam, azt ami te magad aztán be is vallottál, a saját oldalatokról másolva, amit már leírtam, bárki elolvashat, és ezáltal olyan dolgot vonhat le az olvasottakból, főleg egy teljesen "tanulatlan" kezdő keresztény elme, amely aztán valóban teli van gyűlöletkeltéssel, nem az én hibám, hiszen én nem érzek feléd gyűlöletet, a társaid felé sem, és nem is én képviselek hasonló megosztó nézeteket, hanem sajnos te és a társaid. Ettől függetlenül, ugyanúgy szeretlek téged, és a társaidat, is mint ahogyan másokat is próbálok.

"De hát Ő tudja."

Nyomatékosítás ismét, engem próbálsz bűnbaknak beállítani, azért, mert vettem a bátorságot, és kimertem másolni valamit, ami engem borzalmasan megbotránkoztatott, hiszen soha nem láttam efféle még csak nem is burkolt lejárató írást, képi megjelenítést, ne engem inzultáljál azért, amit te magad képviselsz, én semmilyen szinten nem osztozkodok abban, amit te és a társaid az oldalon képviseltek, miszerint az amit én mondok az igaz lenne, míg mások ahogy az oldalatok írja "hamis erő"

2016. nov. 24. 10:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Azt hiszem erre mondják,hogy "gyümölcseikről ismeritek meg őket"

Annyit lehet csak tenni ez ügyben,hogy megkérjük őket,hogy Istentől kérjenek segítséget,minden "földi" eszköz nélkül.Vonatkoztassanak el,minden vallási folyóírat véleményétől.Csukják be,és Imádkozzanak Istenhez,hogy segítsenek nekik utatmutatni,hogy hol találják a valódi Igazságot.

Én pedig imádkozom értük,hogy egyszer rászánják magukat,felkellnek a "foteljükből" és utána járnak,mi is a valóság.De ehhez csak is Istensegítségére lehet támaszkodni.Szüntelen imával hozzá a segítségét kérve.

Egy kicsi megjegyzés.Ha már többen mondják,hogy van egy "hibám" bizony elgondolkodom rajta,hogy tényleg igazuk van-e?Majd felkukatom,hogy az honnan jön? És mivel ellenkezik az a "hiba".Mitől "hiba".És legfőképpen,hogyan tudom javítani.Elképzelhető,hogy eddig azt hittem jó úton járok?És kiderül,hogy nem biztos?Mi az igazság?Akkor most tényleg jó úton haladok,vagy sem?Mi a jó út?Honnan tudom meg?Ha megtudtam,akkor hogyan tudoka jó útra térni?

2016. nov. 24. 10:24
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Jehova tanúi már azt is ellenségességnek és gyűlöletnek érzik, ha nem értenek együtt velük. Márpedig aki nem Tanú, az nem fog mindenben egyetérteni velük.

Másrészt, azt állítják, hogy ők az igazságot tanítják, és régebben is azt tanították. Mivel azonban Isten nem változik, az igazság is változatlan. Mivel nincs olyan tanításuk, hogy lezárult a kinyilatkoztatás, ezért jelenleg nem képviselhetik az igazságot, így nem hirdethetik, taníthatják azt.

2016. nov. 24. 12:02
 18/23 anonim ***** válasza:
43%

#10-nek.

Hasonló jó kívánságokat küldök neked is, sőt... :)

2016. nov. 24. 14:28
 19/23 anonim ***** válasza:
Kedves vitatkozók! Szerintem a vitatkozás helyett vegyük elő a Bibliánkat, és ami benne van parancsolva, annak engedelmeskedjünk, ugyanis ez a módja az igazság megismerésének. Az, hogy hiszünk benne, nagyon jó, de alá is kell vetnünk magunkat neki, mint Urunknak (János 8:31-32).
2016. nov. 24. 16:12
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

#17.

Bár leírtam, hogy nem veszem ellenségeskedésnek vagy üldözésnek, de sajnos továbbra is ragaszkodsz az állításodhoz, se baj...

Azt pedig nem felejtsd el, hogy Isten szava szerint az igazság fokozatosan tárul fel, nem egyből, egyszerre, ahogy írva is van.

S nagyon jól írtad, hogy Isten nem változik, még mindig elítéli a test cselekedeteit, az abortuszt, a gyilkosságot, és egyéb hasonló dolgokat.

S továbbra sincs pokol, sem tisztító tűz, és nem lesz Jézus társkirályának mindenki kinevezve, hogy a mennybe vándoroljanak.

S továbbra sem része egy háromságnak, s továbbra is a világ rendszer befejezéséig hirdetni kell Isten messiási királyságának jó hírét, és meg kell tanítani azoknak akik szeretnének örökké élni, Jézus parancsait betartani.

S mi inkább ki igazítjuk a tévedéseinket ha a Biblia alapján rájövünk erre, mint hogy hazugságba maradjunk, mint némelyek a megszokás kedvéért.....

És ezt sem ellenségeskedésként írtam,

2016. nov. 24. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!