Hova lehet még a gyűlöletkeltést fokozni?
Sziasztok, mint egy olyan ember aki nem elfogult a vallásával kapcsolatosan, szoktam tájékozódni más oldalakról is, hogy ha esetleg vitába kerülök, egy keresztény embertársammal, akkor ne lehessen rám azt mondani, hogy gyűlöletkeltés a célom, ez most sem történt másképp, olvasgattam a tanúk oldalán a "Bibliai" tanításokat, és felkaptam valamin a fejemet. Én talán még ehhez hasonló szándékos, arrogáns, és lenéző dolgot soha egyetlen oldalt sem láttam, mint itt. Máris linkelem a kérdésed oldalt és le is írom mi a problémám vele.
Mint láthatjátok, ennek a fejezetnek arról kellene szólnia mi is fog történni az utolsó napokban a Biblia leírása alapján. Viszont itt valami sokkal többről van szó, nem csak a megszokott elfogult, és sajátos Biblia értelmezését lehet olvasni, hanem ha jobban megfigyelitek két kép is található az oldalon, amik most a legfontosabbak. az egyik kép ami a negatív felsorolást hívott képviselni, amelyen egy jól láthatóan öltözetéből, Katolikus, vagy Ortodox Pap, Püspök, Pápa van rárajzolva, mint a negatív események egyik meghatározó személye, természetesen ez ennél többről szól, ez a teljes keresztény világot magába foglalja, amely a tanúkékon kívül esik, és vallják a Szentháromságot. Nézzük is meg, mi az ami a felsorolásban a kép mellé van írva.
"megvan náluk az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak"
Szóval, egyértelműen hamisnak tartják a Jehova Tanúi azon embereket, akik nem a szervezet tagjai, de hívő embernek mondják magukat, azt tudni kell, hogy bár voltak eddig is célozgatások, talán eddig ez az egyik olyan, ami már álca alá sem kerül, nyíltan kijelentik a tanúk, hogy mindenki aki nem azt az Ismeretet képviseli Istenről, amit ők, az egészen egyszerűen hamis.
És tovább folytatván, ha lentebb mentek, van egy másik kép, amely a boldogságról, és arról szól, hogy ezen "hamis" embereken kívül, viszont van egy csoport, akik a "örömhírt" fogják képviselni, és királyság jó hírét prédikálják. Természetesen a jól meg szokott rajz a tanúkról szól, akik nem sajnálván az arroganciát, a nagyképűséget, és a teljes primátus "igazság" jogán élvén, magukat teszik meg annak a csoportnak, amely majd a fentebb említett hatalmas káoszban "reménysugárként" fog megjelenni.
Őszintén mondhatom soha egyetlen egy, keresztény oldalt sem botránkoztam meg, vannak oldalak, ahol kitérnek az esetleges más keresztény felekezetek "hibáira" de hogy ilyen mélységekig jusson egy szervezet mások lejáratásának, az arrogancia, a lenézés, és az ítélkezés gyakorlásában, soha, sehol nem láttam. Egy keresztény ember, egy csoport, aki állítólag a szeretet legnagyobb formájának képviseletében cselekszik, hogy ilyen dologra vetemedjen, ezek után szemernyi kétségem sincs tovább, hogy a tanúk már döntöttek, és nem az igazság mellett, hanem a szervezet mellett. Ti mit gondoltok erről ?
Ez nem igaz Molyember. Egy keresztény felekezet nem tanítja, hogy csak nála van az igazság, vagy hogy más ebben, abban téved, mert nem tartja önmagát tévedhetetlennek, sem kizárólagosnak. És nagyon sok ilyen felekezet van.
Aztán vannak az EMBEREK, akik hatalomvágyból, butaságból, gőgből, nagyképűségből, stb hirdetik azt, hogy ők tudják jól, más meg hülye.
A Biblia egyik csodája az, hogy pontosan megmutatja a szív valódi állapotát, méghozzá az értelmezés által. Mert akiben a kedvesség, a jóság, a szeretet van túlnyomórészben, az sosem fog ilyet tanítani, mint amit ezek az emberek, akik szerkesztik az őrtorony egyéni véleményét.
Viszont ami nagyon csúnya tőlük, hogy azt állítják, hogy az ő szubjektív véleményük egyenlő Isten véleményével. Ember ilyet nem mondhat.
A gyűlöletet te kelted, mert olyasmibe találsz hibát, ami a szent írásban is benne van, vagy is Isten közli az emberekkel, hogy felismerjék az eseményeket.
Mi nem gyűlöljük az embereket, mert mindenkit szeretni kell. Isten se az embereket nem szereti hanem amit tesznek. S erre hívja fel a figyelmet a kép is. A TETTEKRE.
Akkor Isten szavát is gyűlölet keltőnek lehet kikiáltani, s bizony sokan el is ítélik ezek miatt Isten szavát. Ott nem képek vannak hanem betűk, szavak.
A képek arról szólnak ami Isten szavában benne van.
Ezért ez nem gyűlölet keltés, hanem egy ábrázolás az írások szerint.
akkora az ellenséges érzület a kérdezőbe, amit elkezdett a Tanúkkal szemben, hogy ez az érzés az amitől Ő kelt gyűlöletet.
De hát Ő tudja.
Na erről beszéltem. Idejön a tanú, és bár a kérdező is a tanítást kritizálja, jogosan, de ő magára veszi és máris áldozatnak állítja be magukat, a keresztényeket meg olyannak, akik nem bírják befogadni az igét.
Mi befogadjuk az igét, de az őrtorony tanításait nem! Márpedig a kettő nem egy és ugyanaz!
(utóirat: szerintem észre sem veszi, hogy megmutatja élőben azt, amit a kérdező írt)
Már ne haragudj, de ki bántott téged?
Feltettek egy kérdést, aminek nem az a célja ami a kérdésben van.
S miért tette fel így ezt a kérdést?
sikerült elérnie azt, amiért a kérdést feltette.
"Ez a Tanú ilyen"?
Kedves Barátom, egyáltalán nem mondtam, hogy magamra vettem, vagy hogy üldözést szenvedek el, jól lehet az üldözésnek több formája van.
"Egy felekezet nem tanítja, hogy csak nála van az igazság"
akkor bizony Jézus és az első követői aljasságot követtek el, mert azt tanították másoknak, hogy csak ott van az igazság, a többi "vallás" hamis.
Tudod kedves, igazság egy van, két féle nem lehet, nem hogy ezer féle.
Vagy az az igaz, hogy van purgatórium, vagy az hogy nincs,
vagy az hogy van háromság, vagy az hogy nincs.Stb
Azért, mert a Biblia tanulmányozásunk által kiállunk amellett, hogy melyek a nem Bibliai dolgok, még nem arroganciával, vagy aljassággal, gyűlölet keltésből tesszük, akkor Jézus is ezért tette, a tanítványaival együtt.
Sőt akkor mindenki ezért teszi, ha a meggyőződése mellett kiáll. Biztos vagyok benne, hogy mások sem ezért állnak ki a gondolataik mellett, hanem mert arról vannak meggyőződve.
S ezért még nem akarnak gyűlöletet vagy arroganciát kimutatni.
Így sem Én sem a testvéreim nem ebből a célból tesszük.
Ha valaki még is ennek titulálja, az nem a békére törekszik, és nem bízza rá az igazságosan ítélőre, hanem kezébe veszi az ügyet, és ellenségeskedést szít.
Kedves living witness!
Kívánok neked békességet,írgalmat,kegyelmet,és megbocsátás szeretetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!