Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez a szent szellem...

Szerintetek ez a szent szellem töltekezés megtapasztalható sima templomban is?

Figyelt kérdés

Ez a dolog:

https://www.youtube.com/watch?v=Ee8H7KbN41k

Nálunk csak a hitgyülekezetben hallottam, nem jár a templomokban is ez a szent szellem?

2016. nov. 21. 18:39
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Bocsi Kedves Asperrimus!

Lemaradt az imént a megszólítás.

Az előző példában semmi utalás nincs földön fetrengésre,de egyértelmű utalás van olyan nyelveken prédikálásra,amit minden indegenajkú hallgató megértett egyidőben, tolmács nélkül.Ezt a jelenséget,józan ésszel nem lehetett felfogni.

2016. dec. 16. 02:46
 22/24 anonim ***** válasza:

Kedves előző!

Én nem bánom, ha így akarod érteni, de önkényesen teszed ezt. Normális ember nem gondolja azt, hogy valaki részeg, csak azért, mert nem érti, amit mond, vagy azért, mert a szája mozog. Normális alatt azt értem, aki tisztában van a részegség fogalmával, látott is már részeg embert, és képes józan értékítéletre. Pál apostol is azt mondja, hogy ne részegedjetek meg bortól, hanem töltekezzetek be Szent Szellemmel. Logikátlan lenne a párhuzam, ha igaz lenne, amit mondasz. Éli az Úr föpapja volt, nem tudom, látott-e már részeg embert, talán igen, de talán még nem látott korábban olyat, aki némán, de mozgó ajkakkal imádkozik. Jeruzsálembe ma is annyi náció zarándokol rendszeresen, hogy mindenféle nyelven imádkoznak, nem volt ez másképpen az apostolok idejében sem, fel is sorolja a Biblia, hogy hányféle nemzetből jöttek azok a zsidók, akik a saját nyelvükön hallották az apostolokat.

Egyébként a Bibliában számos példát tudok arra, amikor valaki nem tudott a lábán megállni Isten jelenlétében, ez egyáltalán nem volt ritkaság, ha Isten valóban jelen volt egy helyen. Erre persze vakok szoktak lenni azok, akik a te véleményedet képviselik, és még soha egyetlen értelmes választ sem kaptam arra, amikor szó szerint beidéztem a Bibliából azokat a részeket. Most ettől eltekintek. Csak arra hívnám fel a figyelmedet, hogy a Szent Szellem személye sokkal nagyobb például Gábrielnél, vagy bármelyik angyali lénynél. Pedig volt, aki csak angyallal találkozott mégis a földön fekve végezte. De Jézus előtt is gyakran potyogtak az emberek, csak a vallásos réteggel gőzölt szemüveg nem teszi lehetővé, hogy az ember észrevegye.

Szeretnélek figyelmeztetni, hogy külső jelek alapján lehetetlen megmondani adott természetfeletti jelenségről, hogy ki a forrása. A Sátán és csatlósai tudják Istent utánozni. Például az egyiptomi varázslók három menetig bírták az utánzást, csak utána dobták be a törölközőt. Pedig nem kis dolog volt, amit megcsináltak: Áron botja kígyóvá vált, de a varázslók is megcsinálták ugyanezt. Nem tudom, utána gondoltál-e már ennek a ténynek? Egy élettelen tárgy élőlénnyé vált, legalábbis minden jelenlevő annak látta, és a Biblia is azt mondja, hogy úgy volt. De Áron kígyója megette a varázslókét. Amikor Mózes a vízre ütött a botjával, a víz vérré vált. Ezt a varázslók is megcsinálták. Szemben a hollywoodi rajzfilmmel, én nem hiszem el, hogy a varázslók trükköztek volna. A halak elpusztúltak a folyóban, a víz ihatatlanná vált. Ezt nem tudta volna ellensúlyozni egy trükk, ami pirosra festi a vizet. A harmadik a békák csapása volt, amit szintén meg tudtak csinálni a varázslók is, még több békát produkáltak. De itt megállt a tudományuk, mert visszaparancsolni nem tudták a békákat, persze ez a vérré vált vízre is igaz volt, hogy nem tudták ihatóvá változtatni. Mindemellett el kell ismerni, hogy nem semmi volt, amit meg tudtak csinálni. Az a véleményem, hogy a többit is meg tudták volna csinálni, ha Isten megengedi a Sátánnak, de itt már keményen beavatkozott. Miért avatkozott be? Azért, mert ki akarta hozni Izrael népét Egyiptomból, és azt akarta, hogy az egyiptomiak is tudják, hogy Ő nagyobb Egyiptom minden istenénél. Egyiptom istenei gonosz angyalok voltak, valóságos személyek, valóságos hatalommal. Ám az angyali lények kisebb hatalommal bírnak, mint Isten. Amíg Isten útját nem keresztezték direktben, addig Isten megengedte nekik, hogy mindenhatóknak mutassák magukat, ám akkor eljött az idő, hogy Isten az orrukra koppintson, és tehetetlenek voltak. Nincs ez másképpen ma sem. A gonosz angyalok, és démonok a világosság angyalaiként lépnek fel, és becsapják az embereket. Ezt azonban addig tehetik, amíg csak áttételesen keresztezik Isten útját, és hivatkozási alapként jelen van a bűn. Ám amikor közvetlenül Isten útját keresztezik, vagy a bűn kérdése kikerül a körből, Isten kész arra, hogy a gonosz angyalokat és démonokat nyakon vágja. Te, és azok, akik azzal vádoljátok a pünkösdi-karizmatikus mozgalmat, hogy nem Isten Szelleme van jelen, egyben Jézust is azzal vádoljátok, hogy nem mondott igazat, legalábbis nem tudta, hogy mit beszél, bár alighanem jóhiszemű volt. Jézus ugyanis garanciát vállalt az Ő nevében történő természetfeletti eseményekre. Azt mondta, hogy senki sincs, aki az Ő nevében csodát tesz, és azzal egyidőben gonoszul szólhatna Őfelőle. Jézus nem szűkíti le a csoda fogalmát bizonyos fajta csodára. Valójában nem is csodát mond, hanem "dünamiszt", ami "erőt", "képességet" jelent. Remélem, abban azért megegyezhetünk a szövegkörnyezet alapján, hogy itt nem természetes erőről, képességről beszélünk, hanem természetfelettiről. A görög szöveg azt mondja, hogy ha valaki erőt, képességet csinál, tesz, alkot, terem, okoz, eredményez, valósít meg, elkövet Jézus nevében, az az ember nem elég erős, képtelen gyorsan, hirtelen, hamar, rövidesen, nemsokára, azonnal rosszat mondani, gonoszul beszélni rólam (vagyis Jézusról) becsmérelni, ócsárolni, gyalázni, átkozni engem ( azaz Jézust). (údeisz gar esztin hosz poiészei dünamin epi tó onomati mú kai dünészetai takhü kakologészai me) Azt meg én állítom, hogy aki sátáni erőkkel manipulál, az képtelen Jézusról jót mondani, ami egyszersmind igei is. Egy diabolikus ember soha, egyetlen pillanatra sem fogja Jézust magasztalni.

Ezen kívül Jézus teljesen egyértelműen mondja, hogy amennyiben az Ő gyermekei közül valaki kér Tőle Szent Szellemet, annak az Atya nem démont fog adni. Hogy kik Isten gyermekei, megtudhatjuk a János 1,12-ből. Én annak idején kértem Jézust, hogy jöjjön a szívembe, legyen az életem Ura és Megváltója, kinyilvánítottam, hogy hiszek az Evangélium alapvető tényeiben, hogy Jézus Krisztus meghalt a bűneimért, eltemették, és harmadnapon feltámasztotta az Atya az Írások szerint. Megbántam a bűneimet, és elfordultam azoktól. Aztán mindezek után, pár hónap múlva azt kértem Istentől, hogy töltsön be az Ő Szent Szellemével. Rövid kételkedés után elkezdtem nyelveken szólni. Aztán pár hét múlva láttam egy dokumentum filmet a Hit Gyülekezetéről, és rövidesen elmentem egy BS istentiszteletre, szerintem az volt a legelső, 1991 márciusában. Ott ugyanazzal a Szellemmel találkoztam, mint korábban a négy fal között. Aztán 1992 májusban elkezdtünk oda járni a feleségemmel. Semmi okom nincs arra, hogy megkérdőjelezzem azt a személyt, Akit megismertem. Ha nem Jézus jött be a szívembe, és nem a Szent Szellemmel töltött be az Atya, akkor nem igaz a Biblia. Ha azonban igaz a Biblia, akkor Isten Szellemével van közösségem, aki pedig ezt megkérdőjelezi, a Bibliát, Jézus Krisztust és a Mennyei Atyát kérdőjelezi meg, ugyanis nem egy átdorbézolt éjszaka, vagy okkult szeánsz alkalmával vettem a Szent Szellemet, hanem a Biblia útmutatásait figyelembe véve. Ha volna a kritikusokban istenfélelem, akkor legalább annyi bölcsességük lenne, mint Gamálielnek volt, aki bár nem volt keresztény, de volt annyi esze, hogy noha nem tudja értelmezni a dolgot az addigi tapasztalatai alapján, de bármilyen tanult is, mégsem tud mindent, ezért nem foglalt állást az apostolokat illetően, hanem azt mondta, hogy azok az Istentől jövőnek kikiáltott mozgalmak, amelyek nem Istentől vannak, semmivé lesznek, ezért meg kell várni, hogy mi történik velük. Ezt a Biblia alátámasztja. Csak azok a mozgalmak tudnak tartósan fennmaradni, amelyek Istentől vannak, vagy amelyek nem állítják magukról azt, hogy Istentől vannak. Isten érdekeit veszélyezteti bármiféle természetfeletti megnyilvánulás, ami nem Tőle van, mégis felmerül azzal kapcsolatban Jézus neve. Ezeket a dolgokat Isten nem engedi meg a Sátánnak. Azok a próféciák, amelyek hamis krisztusokról beszélnek, és csodákat, jeleket említenek, azok egyike sem a Názáreti Jézus Krisztus nevében történnek, hanem más, hamis megváltók nevében. Azok az eretnek tanítók, akik a Názáreti Jézus nevében hirdetnek eretnekséget, egytől egyig nélkülözik a természetfeletti erőt. Jézus nem sátáni hamisítókról mondja, hogy arra fognak hivatkozni, hogy az Ő nevében tettek csodákat. Ezek az emberek mind Isten gyermekei, akik megkapták az erőt, de visszaéltek vele, és eltévedtek az úton. Az erő azonban, amit rosszul használtak valóban Istené, de menet közben ők maguk váltak a sátán szolgáivá. Isten ajándékai azonban megbánhatatlanok, ezért ha valaki már megkapta, de később elfordul Istentől, a rajta levő erő továbbra is működik, legalábbis egy darabig. Ez látható Júdás életében is, különben sokkal korábban kilógott volna a lóláb, hogy az ő kézrátétele által nem gyógyulnak meg az emberek, nem mennek ki a démonok, stb. Így vannak és lesznek is olyanok, akik jól indultak, sok embert megnyertek az Úrnak, de végül mégis a Pokolban kötöttek ki, avagy fognak kikötni. Eredetileg a Sátán ereje is Istentől származik, csak ő azt rosszul használta. Ám Isten nem közvetít erőt a Sátán által.

Összefoglalva, nem az én érdekem, hanem a tied, hogy ne hirtelenkedj a nyelveddel, illetve a billentyűkön pötyögő ujjaiddal. Én akkor is jól érzem magam, ha te lesújtó véleménnyel vagy a Hit Gyülekezetéről és a követőiről. Ha te valamiről nem tudod megállapítani, hogy jónak, vagy rossznak minősül, ezért várakozó álláspontra helyezkedsz, és Istentől kérdezel, akkor azért nem vagy felelősségre vonható. Ha azonban rosszul ítélsz meg valamit, mert önmagadból indulsz ki, mert visszataszítónak tartod, vagy csak nem szimpatikus, vagy csak máshogy gondolod, de mégis Isten van mögötte, akkor bűn terhel a rossz értékítéletedért. A farizeusoknak is akkor mondta Jézus, hogy a Szent Szellem káromlására soha nincs bocsánat, amikor azzal vádolták meg, hogy Őbenne, azaz Jézusban gonosz szellem van, és hogy ez a gonosz szellem motiválja, és e gonosz szellem által űz démonokat, és gyógyít embereket. Nyilván nem mindegy, hogy adott embernek mekkora világossága van, ezért egyik embernek többet elnéz Isten, mint a másiknak. Mindenesetre vékony jégre téved, aki a puszta értelmével próbál következtetni szellemi eseményekre, és szokást csinál abból, hogy ördöginek minősít mindent, amit nem ért. Nem véletlen, hogy a Szent Szellem egyik karizmája a szellemek megkülönböztetésének képessége. Mégis sokan próbálkoznak azzal, hogy megmondják, hogy kiben van gonosz szellem, és kiben Isten Szelleme, akik egyébként tagadják a Szent Szellem karizmáinak a mai működését. Mégis milyen alapon? Ha akkor a Szent Szellem természetfeletti képességére volt szükség ahhoz, hogy el lehessen dönteni, hogy egy ember mögött milyen szellem van, pedig akkor még csak pár évtized múlt el a Mester földi szolgálata óta, és a pünkösdi események óta, akkor hogy gondolhatja egy értelmes ember azt, hogy neki ez zsigerből is megy?

2016. dec. 16. 20:49
 23/24 anonim ***** válasza:

Kedves Asperrimus !

Vegyük sorban!

Pál apostol,nem párhuzamot,hanem ellentétpárt mondott a részegség,és Szentlélekkel való töltekezéssel.Isten lelke felemel,s nem lealacsonyít.

A "Lélek ajándéka" haszonra adatik,s nem öncélú szemfényvesztésre!

A Lélek ajándékát megelőzi a"Lélek gyümölcse"mind a 8 aromájával.

Amikor a próféták félelmükben földreestek a teofániák alkalmain,bűntudatuk miatti rémületükben történt az,s a megjelent bűntelen lény miatt,s a lény első reakciója,hogy"Ne félj!".

2016. dec. 16. 21:54
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves Asperrimus !

Folyt.

Ismerek sok"megtért"cigányt,akik "kivállóan"beszéltek olyan(extázis)nyelveken,amit senki sem értett,viszont a pünki gyüli tagjainak(is) pénztárcáját,énekeskönyvét,Bibliáját rendszeresen lopkodták,s a lopást tisztességes munkaként gyakorolták.

Idéznél olyan esetet,amikor Jézus jelenlététől valaki a földön fetrengett volna?

Jézust dicsőítik tisztátalan lelkek is.

"A tisztátalan lelkek is, amikor meglátták, leborultak előtte, és azt kiáltozták: Te vagy az Isten Fia!Ő pedig szigorúan rájuk parancsolt, hogy ne fedjék fel kilétét.(Mk 3:11,12)

Te sem tudod minémű lélek lakik benned,-ha ilyeneket állítsz-mint a tanítványok:

"Ha nem Jézus jött be a szívembe, és nem a Szent Szellemmel töltött be az Atya, akkor nem igaz a Biblia."

(" Mikor pedig ezt látták az ő tanítványai, Jakab és János, mondának: Uram, akarod-é, hogy mondjuk, hogy tűz szálljon alá az égből, és emészsze meg ezeket, mint Illyés is cselekedett?De Jézus megfordulván, megdorgálá őket, mondván: Nem tudjátok minémű lélek van ti bennetek:")Lk 9:54,55

Isten,ma,és 2000 éve ugyanaz.Lelke ajándékait kiárasztja ma is azokra,akik az emberiség megmentéséért dolgoznak,a jó hír terjesztésében.Mindenkinek,az adott szükséglethez mérten.Idegen népek közt nyelvekenszólással,betegek közt gyógyítással,kilátástalanságban prófétálással,sötétségben bölcs világossággal,stb.

Egy bizonyos:Akik bírnak Isten lelke ajándékaival,azzal Isten Lelke is bír,s nem az ördögöt követik életük normáival.

2016. dec. 16. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!