Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ez a szent szellem...

Szerintetek ez a szent szellem töltekezés megtapasztalható sima templomban is?

Figyelt kérdés

Ez a dolog:

https://www.youtube.com/watch?v=Ee8H7KbN41k

Nálunk csak a hitgyülekezetben hallottam, nem jár a templomokban is ez a szent szellem?

2016. nov. 21. 18:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%
Én ugyan nem, de te tévedsz. A jóhiszeműséget én is megelőlegezem neked.
2016. dec. 12. 20:16
 12/24 anonim ***** válasza:

nem értünk egyet van ilyen...

a kérdezőnek:

amit linkeltél egy olyan oldalról van ami a legbizarabb szekták egyikéhez tartozik szemrebbenés nélkül hamisítanak történelmet és hazudnak más módon is ezért fenntartásokkal kezeld azt is amit kérdeznek, korábban műr láttam a videot, ha van is benne igazság nyilvánvalóan csak részigazság mert számos esetben semmi olyat nem csinálnak ennek a különös állapotnak az eléréséhez amit a videoban látunk, elképzelhetőnek tartom hogy így is el lehet érni ezt az állapotot de nem csak így, és vegyük figyelembe hogy valószínűleg sok karizmatikus lelkész is őszintén elhiszi amit csinál

2016. dec. 12. 22:16
 13/24 anonim ***** válasza:
Van bizony. Csak azt is vedd figyelembe, hogy nekem tapasztalataim is vannak a véleményem mellé, neked pedig a véleményed tölti ki a tapasztalatlanság űrét. De mi az alapja a véleményednek? Kőszikla, vagy egy marék pókháló? Gondolod, hogy te becsaphatatlan vagy? Ezt erősen kétlem. Csak azt mondják neked, hogy a karizmatikus gyülekezetekben trükköznek, és már be is nyelted. Azt mondják neked, hogy meghamisítják a történelmet, és már részeddé is vált ez a meggyőződés. Ahogy a pici madárfiókák is csukott szemmel, nagyra tátott csőrrel bármit azonnal lenyelnek, amit apuci és anyuci a szájukba tesz. A kérdés csupán az, hogy aki trükkökkel és hamisítással vádol meg bárkit, az miért mondja, amit mond? Erről csak akkor győződhet meg az, aki igényes az információira, ha saját tapasztalatból ismeri meg: vajon tényleg csalás, vagy távolról sem az? A többiek igénytelenek is, rosszindulatúak is, következésképpen hiteltelenek is. Pont.
2016. dec. 13. 12:23
 14/24 Pietrosol ***** válasza:
12%

Szia!

Azért azt a szent szellemet, amiről János, mint pneuma tész alétheiasz beszél, nem biztos, hogy érdemes ide keverni. Tiszteletlen dolog Jézus Krisztus tevékenységének esszenciáját fetrengéssel és halandzsával azonosítani és mentális offline üzemmóddá degradálni.

Mindamellett ez az izé nincs jelen templomokban, orvosnál, postán, földhivatalnál, munkahelyen,..., csak sajátos módon a szekta szeánszain.

2016. dec. 13. 13:53
 15/24 anonim ***** válasza:
Tiszteletlenség az,ha Isten Szellemét kisbetűvel írják, és nem adják meg Neki a tiszteletet. Jézus Krisztussal szemben pedig az a tiszteletlenség, ha nem kíváncsiak a véleményére, mielőtt ítéletet hoznának egy Vele kapcsolatos kérdésben. Jézus mindig a kritikusokkal, és az arrogáns emberekkel szemben volt szigorú és végletes, soha nem azokkal, akik lelkesen, vagy akár éretlenül viselkedve ünnepelték Őt. Az önjelölt kritikusok sokkal inkább az írástudok és farizeusok jogutódjai, mint Jézus Krisztus tanítványai.
2016. dec. 13. 21:58
 16/24 anonim ***** válasza:
Hova lett az első előtti hozzászólás?
2016. dec. 14. 23:33
 17/24 anonim ***** válasza:

Kérlek benneteket világosítsatok fel,hogy merre ír a Biblia,hogy Jézust,vagy tanítványait úgy megérintette Isten Lelke,hogy ők a földön fetrengtek volna!Én még ilyet nem találtam.

Találtam viszont olyat,akiket gonosz lelkek gyötörtek,s ettől fetrengett a földön,majd a Mester elűzte ezeket a lelkeket.Gondolod,hogy Jézus elűzte volna Isten lelkét?

2016. dec. 14. 23:54
 18/24 anonim ***** válasza:
Jav:Isten Lelkét
2016. dec. 14. 23:55
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyet biztos találhatsz te is. Mit gondolsz, miért gondolták Pünkösd napján a százhúsz tanítványról Jeruzsálemben, hogy részegek? Láttál már részeg embert? Milyen ismérvei vannak a részegségnek? Én annak idején voltam részeg, amire nem vagyok büszke, de mint tény, megtörtént. Még azt is elrántottam, aki támogatni próbált, pedig jóval nehezebb volt nálam. Ezen kívül állandóan vigyorogtam, és olyan dolgokon is mulattam, amin józanul legfeljebb felhúztam volna a szemöldökömet, vagy még azt sem. Ráadásul szájmenésem volt, és nem feltétlenül voltak értelmesek a mondataim. A józan gondolkodás sem működött akkor, a rántott csirkemellről például símán elhittem, hogy csirkecomb. Csak az életttől elrugaszkodott szobatudósok gondolják, hogy a zsidók azért gondolták a tanítványokról, hogy részegek, mert nem értették a beszédüket, pontosabban, csak némelyekét értették, a többiekét nem. Mert normális ember nem gondolja a másikról, hogy részeg, csak azért, mert nem érti, amit mond. Ha azonban részegként viselkedik, akkor nem is kell, hogy beszéljen, mindenki tudja, hogy részeg, a beszéd csak megerősíti a diagnózist.
2016. dec. 15. 04:35
 20/24 anonim ***** válasza:

Kedves

Egy ellenpélda a részegség általános tüneti megítélésében:

"Mivelhogy pedig hosszasan imádkozék az Úr előtt: Éli figyel vala az ő szájára;

És mivel Anna szívében könyörge (csak ajka mozgott, szava pedig nem volt hallható): Éli gondolá, hogy részeg.

Monda azért néki Éli: Meddig leszel részeg? Távolítsd el mámorodat magadtól."(1 Sám 1:12-14)

Az általad hivattkozott történetnek van még egy csavarja:

" Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg."(Acs 2:13)

Tudvalévő volt ugyanis,hogy Jézus,és tanítványai,csak édes bort,vagyis mustot,és sűrített mustból készített szintén erjedetlen bort fogyasztottak,amitől nehészkes berúgni.Ezért volt csúfolódás.

2016. dec. 16. 02:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!