A Szent Szellem munkáját érezhetem fizikailag is?
Figyelt kérdés
Pld.,ha be akarok menni egy ajtón Ő megfogja a kezem vagy odébb lök egy kicsit tudtomra adva ,hogy nem jó felé megyek. Vagy ezt csak bebeszélem magamnak ,vagy valóban így lehet?2016. okt. 15. 12:28
1/6 anonim válasza:
Én nem így tapasztalom a Szent Szellem munkáját sem a saját életemben, sem más hívők életében. És a Biblia sem így írja Őt le. Ha érdekel, hogy akkor mégis hogyan tapasztalható Ő, írj egy privátot, és szívesen írok róla.
2/6 anonim válasza:
Nem tartom kizártnak, elvégre a testünk is az öve, ráadásul neki van hatalma mindenre. De ő általában szellemileg szokott ránk hatni. Bár ebbe bizony ám a testünk is beletartozhat. Engem pl. megszokott érinteni amikor várok rá, a Szent Szellemre és olyankor csak rázkodok és belül később van, hogy érzem, valami történik, valami munka de ahhoz , hogy folytatódjon sok Istenre várakozás, Isten keresés kell.
3/6 anonim válasza:
Engem kétszer rántott meg vállamnál fogva,amikor válásom miatt orrommal karcoltam az azfaltot.Eléléptem egyszer a 2-es villamosnak valahol,és egyszer a 21-es busznak,a régi Móricz Zsigmond körtéren.Mindkét esetben nagyot rántott vissza,hogy ne gázoljanak halálra.Mindkét esetben nem volt senki körüllöttem.
4/6 anonim válasza:
Az nem feltétlenül a Szent Szellem, ugyanis az emberek őrzése az angyalok szolgálata. Nem tudom kizárni ugyan, de én mégis inkább azt gondolom, hogy angyal volt. Amúgy ennek nincs jelentősége, mert egy cég, és a javadat akarják, ezért védenek, amíg lehetséges.
5/6 anonim válasza:
Kedves kérdező, Yonggi Cho azt írta a Szent Szellemről, hogy Ő nem fog alázatban vezetni, hanem megragad téged, és él általad. Ez soha nem történhet meg az adott ember hozzájárulása nélkül, és csak addig tart, amíg az ember ezt megengedi a Szent Szellemnek. Ez alapvető különbség a Szent Szellem bennünk lakozása, és a démonizáltság között. A démonok soha nem kérnek engedélyt, és nem érdekli őket a mi személyes véleményünk. Isten Szelleme azonban csak azokat tölti be, akik ehhez hozzájárulnak, és csak addig, amíg engedik. Egyébként elsősorban belső intuíción, inspiráción keresztül vezet a Szent Szellem, és az esetek döntő többségében így is kommunikál. A mi személyes felelősségünk, hogy megtanuljuk a belső jelzéseit felismerni, amihez a legfőbb eszközünk a Biblia, illetve a bibliai tanítások, a gyülekezeti közösség más keresztényekkel, az imádkozás, és ahogy fentebb említették, az Istenre való várakozás.
6/6 anonim válasza:
Ja, a kérdésre nem teljesen válaszoltam: a Szent Szellem ereje tapasztalható, és annak fokozatai is vannak. Ha egy helyen leszáll Isten Ereje, a Kenet, az szinte tapintható. Sokan az elektromos erőtérhez hasonlítják, de szerintem ez nem pontos. Én inkább úgy tudnám leírni, hogy olyan, mintha a bőrödet sütné a nap, de anélkül, hogy felforrósodna. De különbség van a tapasztalatokban. Van aki szélként, van aki vízként éli át a Szent Szellem jelentlétét. Én inkább a víz hullámzásához hasonlónak szoktam érzékelni, és még nem tapasztaltam eddig szélként, de nyitott vagyok rá. Az biztos, hogy minél nagyobb egy helyen Isten Ereje, annál kevesebb ember tud megállni a lábán. Ezt sokan igyekeznek kriminalizálni, de abszolút bibliai jelenség, amit mind az Ó-, mind az Újszövetségben alátámaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!