Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő keresztények, miért...

Hívő keresztények, miért vagytok ilyen ellenségesek a Halloweennal szemben? Csak én látom másképp a dolgokat.

Figyelt kérdés

Minden keresztény ismerősöm elkönyveli a Halloweent sátánista baromságként, meg halálkultusz éltetéséért, de én egészen másképp látom ezt az egészet. A halloween ugyebár a halál kigúnyolása, és ugyebár Krisztus győzött a halál felett, akkor miért ne gúnyoljuk ki a halált ilyen módon? Nekem tetszik ez az ünnep, és valahogy szimpatikusabb a szomorú halottak napjánál, hiszen ha Krisztus meghalt értünk, akkor a szeretteinknek is van esélye az örök életre. Akkor miért szomorkodunk. Ha tehetném mexikói módon ünnepelném a halottak napját, dia de los muertros-t tartanék. Na de visszatérve a halloweenre van még más keresztény, aki így gondolja?

A válaszaitok végére írjatok kort, nemet, és felekezetet is. Előre is köszönöm a válaszokat.

17/L, római katolikus

2016. nov. 6. 13:29
1 2 3 4 5 6
 51/59 Pietrosol ***** válasza:
30%

#50!

A gondolatmenetedet követve, ha valaki azzá válik amit eljátszik, akkor bizony nekem ma skalpolnom kellene. Mégsem teszem. Lugosi Béla számtalanszor eljátszotta Drakula szerepét mégsem szívta ki senki vérét. Sőt jó kedélyű, boldog családapa volt.

Függetlenül ettől, nyomathatod a rögeszmédet. A gyerkőcök játszanak, Te meg idegeskedsz és ez csak neked rossz.

2016. nov. 10. 15:30
 52/59 Alex Fly ***** válasza:
58%

Ki kapálózik?

Ha valaki elmegy egy buliba, akár halloweenkor, ráadásul beöltözve, az azért teszi, hogy jól érezze magát. Állítom, hogy 99%-uk magasról tesz az összes boszorkányra, szellemre vagy magára a kelta halálistenre.

Amikor a kislányom bejelenti, hogy "Én egy cica vagyok", akkor ő most sátánista, amiért Egyiptomban a macskát istenként tisztelték? Egy frászt.

living witness: te pedig ugye nem ünnepelsz Halloweenkor, karácsonykor, húsvétkor, mivel ezek mind pogány/sátánista eredetű ünnepek. De remélem, akkor legalább a Púrim, a Szukkót, a Sabbat és az összes, a Bibliában szereplő ünnep pontosan az ószövetségben leírt formában van általad megünnepelve. Pl. a sátoros ünnepre minden évben elmész Jeruzsálembe. Ha nem, akkor innentől talán először ezzel kellene foglalkozni, mielőtt mások ünneplését kritizálod...

2016. nov. 10. 15:32
 53/59 anonim ***** válasza:

Pietrosol: én idegeskedem? nem te? szerinted rögeszmém az, hogy ha egyik ismerősöm 6(!) éves kisfia élethű sebeit, sérüléseit mutatta nekem halloween estéjén? ezzel te is azonosulsz? próbálom a szemedet is felnyitni, hogy ez mennyire rossz nevelési mód. ha kell, újra is elismétlem neked a gyerkőcökért

Alex Fly: például most te is kapálózol :) nem olvastad el te sem alaposabban a hozzászólásomat, a cicajelmez rendben, indián vagy cowboyjelmez is rendben. de az nincs rendben, hogy egy gyermek élethű sérüléseket, sebeket festet magára.

kérem szépen jól gondoljátok meg, mielőtt megint alaptalanul újra és újra megvádoltok engem

2016. nov. 10. 17:08
 54/59 anonim ***** válasza:

70%-os, úgy látom neked ez már tényleg valami rögeszméd. Miért pörögsz ezen ennyire?

Akkor nem cowboynak hanem zombinak öltözik a gyerkőc, na és? Ettől nem nyer számára plusz sátánista jelentést az ünnep. Ő jól érzi magát, te meg kiidegeled magad, ezen csak te vesztesz bármit is. Mire jó ez?

2016. nov. 10. 17:25
 55/59 Pietrosol ***** válasza:
41%

#53!

Tök nyugodt vagyok és nem aggodalmaskodok feleslegesen. Te?

Egyébként tényleg probléma lehetne, ha mindennap sebeket ragasztana magára a srác, de ha ezt egy évben egyszer teszi, aztán különben homokozik, hintázik vagy társasozik, akkor nincs semmi gond, legfeljebb Te pörgeted bele a fantáziád.

Egyébként én rendkívül vérszomjas indián is voltam, nemcsak Winettou. Néha az igazságos shariff helyére pedig beült a lótolvaj cowboy. Akkor most mi van?

2016. nov. 10. 17:53
 56/59 anonim ***** válasza:
28%

Na, ezért:

[link]

2017. okt. 25. 07:10
 57/59 A kérdező kommentje:

#56. Ez az oldal egy vicc. :D

Kezdve ott, hogy a rockzene sátáni lenne. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok egy rock rajongó. Egyébként egy szimpla halloween bulinak semmi köze az okkultizmushoz. Egy egyszerű halloween bulin nem áldoznak gyerekeket a sátánnak, még csak nem is idéznek szellemet. A mai halloweennak meg semmi köze a kelták ünnepéhez.

Nahát, micsoda okkult dolog, hogy a gyerekek beöltöznek Buzz Lightyear-nek, Jessie-nek, Hófehérkének, Dóra a felfedezőnek, Luke Skywalkernek vagy épp vasembernek.

[link]

2017. okt. 25. 08:14
 58/59 anonim ***** válasza:

Hogy maradjak a kérdésnél, a vitába nem fogok belefolyni: azért nem "ünneplem", mert az eredeti szertartásban a gyermek áldozat volt az egyik fő motívum. Még viccből sem vagyok hajlandó ilyen "ünnepet" tartani.

A gyermekeim pedig azért nem engedem beöltözni, mert ők így, élő állapotban gyönyörűek, morbid dolognak tartom hullaként látni, még viccből is. Nem fogom őket halottnak beöltöztetni.

2017. okt. 25. 08:26
 59/59 A kérdező kommentje:
#58, érthető hogy nem mindenkinek szimpatikus. Az emberáldozat tényleg szörnyű, viszont ma már rég nem arról szól. Amúgy nem kell a gyerekeidet hullának beöltözterni, manapság amerikában is inkább Disney hercegnőnek meg Pókembernek öltöztetik a gyerkőcöket. :)
2017. okt. 25. 09:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!