Hívő keresztények, miért vagytok ilyen ellenségesek a Halloweennal szemben? Csak én látom másképp a dolgokat.
Minden keresztény ismerősöm elkönyveli a Halloweent sátánista baromságként, meg halálkultusz éltetéséért, de én egészen másképp látom ezt az egészet. A halloween ugyebár a halál kigúnyolása, és ugyebár Krisztus győzött a halál felett, akkor miért ne gúnyoljuk ki a halált ilyen módon? Nekem tetszik ez az ünnep, és valahogy szimpatikusabb a szomorú halottak napjánál, hiszen ha Krisztus meghalt értünk, akkor a szeretteinknek is van esélye az örök életre. Akkor miért szomorkodunk. Ha tehetném mexikói módon ünnepelném a halottak napját, dia de los muertros-t tartanék. Na de visszatérve a halloweenre van még más keresztény, aki így gondolja?
A válaszaitok végére írjatok kort, nemet, és felekezetet is. Előre is köszönöm a válaszokat.
17/L, római katolikus
Nálunk a papok is helyén kezelik ezt, nem titulálják sátánistának..
Én személy szerint nem ünneplem.
szintén róm.kat. 17/L
szia, azért mert Halloween a boszorkányok és gonosz szellemek ünnepe. Az ördögök fesztiválja! Ha kitetted a tököt az ablakba, akkor áldoztál Samhainnak, a holtak istenének! Ezzel elkövetted a bálványimádást Isten ellen, még ha eddig is tudatlanul tetted.
A történet több mint 2000 éves. Október 31-e az újév kezdetét jelentette a kelta druidáknak, akik papok, varázslók és jósok voltak. Nem hittek az egy igaz Istenben, hanem sok istent imádtak. Hitük szerint ezen az éjszakán Samhain, a holtak ura előjön, és összegyűjti a halott lelkeket. Az ünnep Írországból indult, majd Amerikában és más országokban is elterjedt. A Halloween angol szó annak a kifejezésnek a rövidítéséből alakult, melynek jelentése: „mindenszentek előestéje”. Ezen az estén a varázslók répát vagy tököt vájtak ki, és mécsest tettek a belsejükbe. Az így készített lámpásokat aztán kiaggatták a házukra, és így kiáltoztak: „Ajándék vagy átok!” Azokat, akik semmit nem áldoztak Samhainnak, megátkozták.
Azok, akik részt vesznek benne a halloween buliban, akár viccből, akár komolyan, ilyenkor a gonosz szellemeket tisztelik és nem Istent. Hiába mondják a fiatal keresztények, hogy ők imádják Istent, de tudatlanul mégis bálványimádást követtek el, ha résztvesznek a buliban. Isten és az emberek ellenségének, a Sátánnak hódolnak, és ezzel kiszolgáltatják életüket a gonosznak.
36,f,római kat.
Nem figyeltél jobban az írásomra, a kis kezdőbetűs samhain-t (azaz ünnepet) összekeverted a nagy kezdőbetűs Samhain-nal (azaz a Holtak Urával).
Továbbra sem figyeltél az írásomra, a halloween 2000 éves múltra vezet vissza, ezért előfordul, hogy egy-két szokást tudatlanul átvettünk pl. nagyapád a tökfaragást.
Idefigyelj, te kérdeztél, én válaszoltam, és a válaszommal nem kötelező egyetértened, le is pontozhatod. Most őszinte leszek, nem én, hanem te terjeszted a butaságot, mert buzdítod és bálványimádásra csábítod a katolikus testvéreidet, hogy igen szabad halloween féle bulikat tartani, mert Krisztus legyőzte a halált (holott az Húsvétkor van). Nekem pedig kötelességem megvédeni a hitet és Halloween ellen fellépni, akármilyen fájdalmas ez neked és azoknak, akik nem értik, miért ne bulizhatnának Halloween estéjén.
Leírtam mindent, amit kellett, ezzel részemről lezárom.
:D végigolvastam
bocsánat, hogy beleszólok, a késes hasonlatról (amiről a baptista hozzászóló írt) azt gondolom, tudnunk kell azt is, mit jelképez a kés a hasonlatban? ne a kés szemszögéből nézzük, hanem abból a nézőpontból is, hogy ki fogja meg azt a kést és mire használja? jó vagy rossz ember? rajtad múlik, mire használod a kést, jó vagy rossz dolgokra? vajat kensz vele vagy osztálytársadat ölöd meg vele? feltételezzük, hogy a kés halloween ünnepséget szimbolizál. mire használod? vajat kensz vele (elutasítod halloweent, Istent imádod) vagy osztálytársadat ölöd meg (elmész halloween összejövetelre)
"feltételezzük, hogy a kés halloween ünnepséget szimbolizál. mire használod? vajat kensz vele (elutasítod halloweent, Istent imádod) vagy osztálytársadat ölöd meg (elmész halloween összejövetelre)"
Ha feltételezzük hogy a kés a halloween metaforája, akkor egyértelműen ahogy a kést is mindkét példában használjuk (és a használat módja teszi azt jóvá vagy rosszá), úgy a példád is akkor élne, ha mindkét esetben részt vennénk az ünnepen (és hogy milyen módon veszünk részt benne, az lehet jó vagy rossz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!