Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták és pogányok közti...

Ateisták és pogányok közti különbség?

Figyelt kérdés

Szóval jelen (nagyjából 0) tudásom szerint az ateisták isten tagadóak, a pogányok meg vallás nélküliek.

^ez valószínűleg a legnagyobb baromság amit ma olvastok úgyhogy kérlek okítsatok ki :D

2016. okt. 24. 23:32
1 2
 11/14 Mojjo ***** válasza:
@10: Dawkins számomra kissé megélhetési ateistának tűnik. Gyakorlatilag azért ismert széles körben a neve, mert az erős ateizmust hirdeti. Ez persze nem feltétlen baj, de tény, hogy legalábbis kivülről úgy tűnik, ezzel jóval többet foglalkozik, mint bármilyen tudományos kutatómunkával.
2016. okt. 25. 13:40
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nagy szükség van Dawkins munkásságára, mert ő az az ember, aki szembe mer szállni a fundamentalizmussal, amely nem csak a természettudományos kutatómunkát akarja romba dönteni, de a tiszta keresztény hitre is veszélyt jelent.

Nemrég olvastam el egyébként tőle "A legnagyobb mutatvány" című könyvét, és a függelékben szomorú adatokat közölt arról, hogy sok vallásos ember milyen buta.

Szükség lenne több ilyen Dawkins féle emberre még akkor is, ha nem értenek egyet bizonyos kijelentéseivel. A mondanivalóinak fő üzenete ugyanis minden világnézetű emberhez szól, és pozitívan hat. Szerintem remek tudománynépszerűsítő, olyan, aki a laikusokhoz tud szólni. Erre sajnos nem mindenki képes. Nemrég olvastam el egy szakkönyvet az evolúciós pszichológiáról, nagyot csalódtam benne, mert bár bőven volt benne infó, egyáltalán nem volt olvasmányos, hanem kifejezetten nehéz volt olvasni.

Dante

2016. okt. 25. 14:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Dante, más a szakkönyv és más az ismeretterjesztő könyv. Dawkins inkább ismeretterjesztő könyveket ír, ill. ismeretterjesztő stílusban írja a könyveit (legalábbis azokat, amiket olvastam tőle). A szakkönyvek többnyire sokkal szárazabbak, többnyire sok képletet, részletet, hivatkozást és szakkifejezést tartalmaznak, de kevésbé olvasmányosak, kevesebb bennük a körítés. De hát éppen ettől szakkönyvek.

Egyébként legalább olyan nehéz jó ismeretterjesztő könyvet írni, mint jó szakkönyvet, és Dawkins ebben tényleg jó, ebben mindenképpen egyetértünk.

2016. okt. 25. 17:01
 14/14 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm tőletek hogy kicsit helyre pofoztátok ezt a dolgot bennem :)
2016. okt. 25. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!