Ha háború lenne és be kéne állni katonának és én nem vállalnám a fegyveres szolgálatot vallási meggyőződésből, akkor gyávának neveznének?
Provokál. Mindig ezt csinálja.
Magából indul ki és képtelenség szerinte, hogy mások másképp gondolkodnak.
Írták:
"Azért kíváncsi lennék, ha a feleségedet, gyermekedet erőszakolnák meg a szemed láttára és, hogy mentsd a helyzetet lőnöd kellene, mit tennél?!
Szerintem borulna minden elmélet meg idézet."
Lehetett volna úgy érteni a fent írtakat, hogy lőni kell, sőt kötelesség lőni hiába ír mást egy könyv.
Erre írtam, hogy mi lenne, ha a puska másik oldalán a saját család lenne. Ekkor is lőni kellene? Vagy mások jelentéktelenek?
Majd megjegyeztem, hogy a háborúban sokan szeretnek visszaélni a hatalmukkal. Pl. megerőszakolják a másik lányát vagy a másik feleségét. És a lelküket azzal könnyítik, hogy ellenség volt, háború, parancs. (Jézus meg majd megbocsát).
Ha nem lenne ki harcoljon, háború sem volna. A háború meg sokszor nem a vízért megy.
Majd válaszoltál egyik felhasználónak, hogy nincs családod, kapnál másikat, ott vannak az angyalok stb..
Utána a motívációdat szerettem volna megismerni, hogy miért nem szeretnél ölni és mikor milyen messzire terjed ki ez a felfogás. Pogányt ölnél-e. A pénz számít-e? Az életed félted vagy a hitet követed stb...
Amúgy nem provokállak:)
Az angyalégetést pl. azért vittem bele, mert írtad hogy harcolnak az angyalok. Bár nem hiszem, hogy megjelennének ebben a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!