Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha háború lenne és be kéne...

Ha háború lenne és be kéne állni katonának és én nem vállalnám a fegyveres szolgálatot vallási meggyőződésből, akkor gyávának neveznének?

Figyelt kérdés
2016. okt. 22. 14:57
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Én nem értem azt amit Lucifer666 mond. Most miről beszél?
2016. okt. 23. 09:15
 22/26 anonim ***** válasza:

Provokál. Mindig ezt csinálja.

Magából indul ki és képtelenség szerinte, hogy mások másképp gondolkodnak.

2016. okt. 23. 11:46
 23/26 A kérdező kommentje:
Lucifer provokál? Amúgy nem provokál, csak nem lehet érteni hogy mit mond. Lagalább is én nem értem mert nem írja le a teljes szövegkörnyezetet.. meg ilyenek.
2016. okt. 23. 13:32
 24/26 anonim ***** válasza:

Írták:

"Azért kíváncsi lennék, ha a feleségedet, gyermekedet erőszakolnák meg a szemed láttára és, hogy mentsd a helyzetet lőnöd kellene, mit tennél?!

Szerintem borulna minden elmélet meg idézet."

Lehetett volna úgy érteni a fent írtakat, hogy lőni kell, sőt kötelesség lőni hiába ír mást egy könyv.

Erre írtam, hogy mi lenne, ha a puska másik oldalán a saját család lenne. Ekkor is lőni kellene? Vagy mások jelentéktelenek?

Majd megjegyeztem, hogy a háborúban sokan szeretnek visszaélni a hatalmukkal. Pl. megerőszakolják a másik lányát vagy a másik feleségét. És a lelküket azzal könnyítik, hogy ellenség volt, háború, parancs. (Jézus meg majd megbocsát).

Ha nem lenne ki harcoljon, háború sem volna. A háború meg sokszor nem a vízért megy.

Majd válaszoltál egyik felhasználónak, hogy nincs családod, kapnál másikat, ott vannak az angyalok stb..

Utána a motívációdat szerettem volna megismerni, hogy miért nem szeretnél ölni és mikor milyen messzire terjed ki ez a felfogás. Pogányt ölnél-e. A pénz számít-e? Az életed félted vagy a hitet követed stb...

Amúgy nem provokállak:)

Az angyalégetést pl. azért vittem bele, mert írtad hogy harcolnak az angyalok. Bár nem hiszem, hogy megjelennének ebben a helyzetben.

2016. okt. 23. 13:50
 25/26 A kérdező kommentje:
Jóbnál nem arra utaltam hogy kapok másikat, hanem arra hogy Isten bármit elvehet. Tehát erre nem lehet alapozni hogy elvesztem a családomat, mert lehet Isten akaratából is, ami így független fegyveres szolgálattól. Mivel ha Isten akar valamit azt úgy is megcselekszi (földi viszoktól függetlenül).
2016. okt. 23. 20:57
 26/26 anonim ***** válasza:
OK, így értem. Köszi.
2016. okt. 23. 20:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!