Ha háború lenne és be kéne állni katonának és én nem vállalnám a fegyveres szolgálatot vallási meggyőződésből, akkor gyávának neveznének?
Igen és jogosan. Mivel nem azért nem kell egy eszetlen robot hentesnek lenni, mert hiedelmed van. Hanem értelmes ember vagy, akinek trónoló elmebetegek nem mondják meg, hogy mit csináljon.
Persze a katonság nem csak erről szól, ahogy a szekták birkái terjesztik.
katonaskodas helyett mast is valalhatsz vagy erre kotelezhetnek is
#1 miert lett teljesen lepontozva? a legtobb haboru nem a nep erdekeben tortent sosem vagyis hodito haboruk voltak
a kishalak meg sodrottak az arral...
Háború esetén borul a bili. Ha elkapnak, a rögtönítélő bíróság szolgálatmegtagadásért fél óra alatt elítélne és kivégezne. És ez a jobbik eset.
A rosszabbik eset, ha hazaárulás címén végeznek ki, mert akkor a vagyonodat is elkobozzák, és az örököseid nem kapnak semmit.
A történelem folyamán általában ez így volt, demokratikusnak kikiáltott államokban és diktatúrákban egyaránt.
#5 miert kezdet el az "osember" eszkozoket es vagy majd fegyvert is hasznalni?
azert mert unatkozott
ezert meg mindeg jobb az a sok hulyeseg amit szorakozasbol csinalnak a mai emberek minthogy unalombol haboruzanak
A kérdésem, mit tanított Krisztus?
Azt kell tenned. s nem gyáva vagy, hanem engedelmes.
(János 18:36) . . .„Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Így azonban a királyságom nem innen való.”
(Máté 26:51, 52) . . .. 52 Jézus akkor így szólt hozzá: „Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el.
Egy keresztény nem harcol,
azok akik nacionalista szellemmel, politikailag elkötelezettek, azok valószínű, de egy keresztény nem avatkozik bele a világ ilyen dolgaiba. Semlegesek, szeretik a felebarátaikat is.
Szia!
Azért kíváncsi lennék, ha a feleségedet, gyermekedet erőszakolnák meg a szemed láttára és, hogy mentsd a helyzetet lőnöd kellene, mit tennél?!
Szerintem borulna minden elmélet meg idézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!