Ha háború lenne és be kéne állni katonának és én nem vállalnám a fegyveres szolgálatot vallási meggyőződésből, akkor gyávának neveznének?
"Azért kíváncsi lennék, ha a feleségedet, gyermekedet erőszakolnák meg a szemed láttára és, hogy mentsd a helyzetet lőnöd kellene, mit tennél?!
Szerintem borulna minden elmélet meg idézet."
Egyébként nem borulna semmilyen elmélet.
1. Nagyvalószínű hogy nem is lenne nálam puska. (Nem elterjedt a puska Magyarországon)
2. A harc nem az én műfajom, arra ott vannak az angyalok.
3. Nincs családom.
4. Nagyvalószínű nem is lesz feleségem és gyermekem.
5. Jób története.
Kérdező!
Anyád sincs vagy apád?
"mi lenne ha feleséged, gyermeked, édesanyád, stb"
Jézus mit mondott erről?
Vajon azt, hogy ha bántanak téged vagy a családodat, akkor erőszakhoz folyamodj?
Nem, ilyet nem mondott, s itt jön be az, kinek milyen a Hite, és az Istennel való kapcsolata,.
Jézus békére hívott bennünket, nem háborúra, és azt az elvet tanította, hogy az ellenségért imádkozni kell.
Ezen kívül azt is mondta, hogy a megbocsátás attól függ, mi hogyan bocsátunk meg
(Lukács 11:4) 4 És bocsásd meg nekünk bűneinket, mert mi is megbocsátunk mindenkinek, aki ellenünk vétkezik;. . .
(Máté 6:14, 15) 14 Mert ha megbocsátjátok az embereknek a vétségeiket, égi Atyátok is megbocsát tinektek; 15 míg ha nem bocsátjátok meg az embereknek a vétségeiket, Atyátok sem bocsátja meg a ti vétségeiteket.
(Márk 11:24, 25) . . .. 25 És amikor megálltok imádkozni, bocsássatok meg, ha valaki ellen valami panaszotok van, hogy égi Atyátok is megbocsássa nektek vétségeiteket.”
Jézus szemléltetésben elmondta, hogy a mi hibáink Isten felé milliószor nagyobb, mint amit egymás ellen vétünk.
S ha Ő ezt megbocsájtja, akkor nekünk is így kell tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!