Ha bemegyek egy templomba, Isten ott jobban ott van velem, mint valahol máshol?
#11 azert lettem voln lepontozva mert mas vallasok megismeresere buzditottam embereket?
miert?
nem szabad megismerni oket hogy sajat hitebol valassza a keresztenyseget vagyis a Bibliai vallast?
arra senkit nem buzditottam hogy terjen at azokra, vagy terjen meg azokhoz, pusztan ismerje meg azokat
Miért zavar az téged ha lepontoztak?
Ha csupán csak egy bibliai ígét irsz válaszként egy kérdésre azt is lepontozzák.
Gondolod hogy Jézust nem pontoznák le?
Meg is ölték mert olyanokat mondott ami nem teccet a képmutatóknak.
Ma a 33 és fél évet se érné meg!
#22 nem azert csak nem ertem, mert ha megindokaljak akkor pontozzanak le ha alaptalan is az indoklas, de akkor tudnam mivel nem ertenek egyet, igy lehet fejlodni
nem tudhatom mikor mirol van szo
#22 szomoru amit irsz de alighanem igy lenne, senki nem vedene meg nem allna ki mellete, de szerencsere mikor eljon akkor mar Mennyei seregekkel jon es nagy igazi Hatalommal
Köszönöm az eddigi válaszokat. Annyit tennék hozzá, hogy akik nem hisznek, azok ne írjanak, mert nem tudnak a kérdésre hasznos választ adni. Aki pedig ír, a kérdésre válaszoljon a saját hite szerint, és érthetően fogalmazzon, ne úgy, mint a 3. és 4.
A 4-6-os válaszolónak: Attól, hogy te valahol jól érzed magad, nem jelenti azt, hogy Isten ott van. Ha pl. alszol, akkor is nyugodt állapotban vagy, mégsincs ott Isten jobban, vagy ha mégis, indokold meg, hogy miért. Az is kicsit ellentmondásos, hogy a "szektás istentiszteleteken" szerinted nincs ott Isten annyira, pedig vele kapcsolatos dolgokat mondanak (akár jól, akár rosszul), míg peepshow-n nem nagyon említik Istent, szerinted mégis ott van, csak azért, mert Benned ott van valamilyen pozitív érzés.
Isten mindenhol tökéletesen ott van, a megtapasztalhatósága azonban tényleg lehet helytől függő.
Ennek lehetnek természetes okai, például egy csendes szép helyen, ahol kevesebb a zavaró körülmény nyilván jobban lehet imádkozni, elmélkedni, Istenre figyelni.
Én hiszek abban, illetve tapasztalatból is tudom, hogy egy helynek is lehet "kenete", ahol valamiért könnyebb imádkozni, könnyebben lehet kisebb-nagyobb lelki élményeket szerezni. Nyilván a templomok, ahol sokat imádkoznak, ahol őszinte istenhívők járnak rendszeresen, annak van valami szellemi kisugárzása is, úgymond jobban be van imádkozva a helység, vagy más megfogalmazásban: ott több angyal tartózkodik.
"ott több angyal tartózkodik."- ???? Hol olvashatok rolla a bibliában?
A székeken ülnek vagy lábon állnak?
Miért zsúfolódna anyi angyal egy helyre? A Szentléleknek marad még hely?
Csak a gonosz angyalok zsúfolódnak be kis helyre, Jézus ki is űzte őket a kis helyröl
@ "ott több angyal tartózkodik."- ????
Nyilván ez egy emberi képszerű megfogalmazása egy szellemi valóságnak. Jobb híján beszélünk így.
De ha szeretnél egy igét:
"Jákob elindult Beersebából, és Háránba ment. Eljutott egy helyre és ott maradt éjszakára, mert a nap már leszállt. Fogott egy követ azon a helyen, feje alá tette támasznak és lefeküdt azon a helyen aludni. Álma volt: íme, egy létra volt a földre állítva, s a hegye az eget érte. S lám, Isten angyalai fel és lejártak rajta. Íme, az Úr fölötte állt, és így szólt: „Az Úr vagyok, atyádnak, Ábrahámnak Istene és Izsák Istene. A földet, amelyen pihensz, neked és utódaidnak adom. Nemzetséged olyan lesz, mint a föld homokja, ki kell terjesztened nyugatra és keletre, északra és délre, általad s utódaid által nyer áldást a föld minden népe. Nézd, én veled vagyok. Mindenütt oltalmazlak, ahová mégy, és visszavezetlek erre a földre. Nem hagylak el, amíg véghez nem viszem, amit megígértem neked.” Jákob fölébredt álmából és így szólt: „Valóban az Úr van ezen a helyen és én nem tudtam.”" (1Móz 28,10-16)
Szia!
Nem és igen. Van akinek kell ez elvonulás a csendhez és van, aki egy egy nyűzsgő piacon is megtalálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!