Ha bemegyek egy templomba, Isten ott jobban ott van velem, mint valahol máshol?
mindenutt ott van isten
a templom azert van vagyis kellene lennie hogy isten tanitasait atadja es hogy egymaskozt a hivok kozt is atadodjanak
napjainkban mar otthon is tanulmanyazhatod isten tanitasait, es nem csak a bibliahoz fersz hozza de mas apokrif szovegekhez es mas valasokhoz is
ha teged a biblia nem elegit ki mas vallasban is megtalalhatod a valaszaidat,
bibliabol aki sosem olvasott annak nehez hinnie benne...
Isten mindenütt jelen van,csak mi képtelenek vagyunk azt tapasztalni,a minket körülvevő zavaroktól.
A templomban el lehet csendesedni,és Isten hangjára koncentrálni.
„Mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.”(Mt 18,19-20)
Ez azt jelenti, ha többen szólítjátok meg az Istent, akkor jobban meghallja, így nyilván egy templomban, ahol több hasonló gondolkodású ember van, ez könnyebben megy, mint pl a 7-es buszon.
De ettől függetlenül Isten mindenhol ott van és figyel rád.
Már ha létezik, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
"De például lehet csönd otthon is, vagy elmehetek az erdőbe is. Az már nem olyan, mint a templom?"
Tudod mit? Próbáld ki. Majd rájössz.
az erdo a druidak temploma
Jezus azt tanitja hogy ha Atyahoz imadkozunk magunkban is tegyuk
vagyis a templom elsosorban nem azert van hogy Istenhez imadkozunk, hanem hogy az o tanitasait meghalgasuk, mivel szemelyesen nincs jelen (eloben) igy a papok adjak at a tanitast es aztan egymasnak az emberek
termeszetesen meghalgatja a templomban a tomegek imadsagat is isten de a templom szamunkra fontos es nem isten szamara
Kedves kérdező!
Apcs 17:24 Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik.
JOBBAN nincs ott veled mint máshol!
Jel 3:20 Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Na itt már JOBBAN veled van!
#17 nagy +1
azert lettem lepontozva mert erre utaltam? teplomban isten igejet adjak at az emberek
vagyis isten "zorget" es a hivek befogadjak
a templom csak egy formasag
a bibliat meg tessek olvasni mivel azt tanitja hogy imadkozni egyedul magadban kell (vagy lehet)
no de mindegy, vagy ok nelkul pontoztak le ahogy "szokas" vagy pedig nem is hivok, akkor meg sok ertelme nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!