Attól, hogy nem járok templomba, még hihetek Istenben?
Persze.
Istennek semmi köze a maffia egyházhoz.
Igen,
csak ezzel nem támogatod azt a szándékát amit eltervezett és nem tartozol hozzá, mert Ő a hithez tetteket is elvár.
(Jakab 2:18–20) . . 19 Ugye hiszed, hogy e g y Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és reszketnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hit cselekedetek nélkül tétlen?
(Héberek 11:6) 6 Hit nélkül pedig lehetetlen Isten kedvére lenni, mert aki elébe járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és hogy megjutalmazója lesz azoknak, akik komoly igyekezettel keresik őt.
akik keresik azok megtalálják, és cselekszik az akaratát....
(Máté 7:21) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát.
Persze, a hit nem függvénye annak hogy mész e templomba avagy sem.
"csak ezzel nem támogatod azt a szándékát amit eltervezett és nem tartozol hozzá, mert Ő a hithez tetteket is elvár"
Honnan veszed hogy a kérdező nem cselekszik?
Sajnálatos hogy egyesek számára csak a templomba járás számít magasztos tettnek.
Természetesen igen.
Isten kapuja mindenki számára nyitva áll. Csak rajtad múlik, hogy bemész e rajta vagy sem.
De ha igazán hiszel Istenben akkor nem leszel rest elmenni Istentiszteletre vagy Szentmisére sem.
Vannak gitáros Szentmisék kifejezetten a fiataloknak. Ezekre érdemes elmenni. Én pont egy ilyen zenekart vezetek (15 évesen). Ha szeretnél ilyen éneket meghallgatni írj rám és linkelek neked egyet. ;)
kedves 7-es válaszoló-
Én sem járok templomba, és nem kizárólag az oda járkálásra gondoltam az irásomban
Mivel magam nem vagyok semmilyen történelmi egyháznak a tagja, hanem gyülekezetbe járok
S hogy járni kell összejövetelekre az csak egy sok dolgok közül amit tennie kell egy kereszténynek
egy keresztény nem passziv, templomba járó életet él, s akkor úgy gondolj megtette ezt és Isten elégedjen meg vele
(Héberek 10:24, 25) 24 És figyeljünk egymásra a szeretetre és jó cselekedetekre való ösztönzés végett, 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
a Bibliában le van irva, hogy egy kereszténynek milyen az élete, mit tesz minden nap... ahogy Jézus bemutatta, és tanitotta
Igen. Egyébként miféle összefüggést látsz Isten és a templom között?
Földi felfogás szerint értendő az előbbi mondat!
Mivel mindent, amit ismerhetünk az maga ISTEN!!!
Csak egy valami létezik, a TEREMTÉS számunkra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!