Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan ember, aki nagyon...

Van olyan ember, aki nagyon hisz Istenben, és templomba jár stb, és felis vállalja? És szerintetek milyen ha meghal valaki? Én félek tőle!

Figyelt kérdés
2011. márc. 3. 13:26
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Huh. Két kérdés 1-ben.

1) A nagy számok törvénye alapján biztos akad. :)

2) Hááát. Remélem simán elalszom és nem fogok sokat szenvedni (nem akarok kórházban gépeken lógva meghalni ha lehet). Félni nem félek különösebben. ... Huh... Most tűnik fel milyen témában is vagyunk. Szóval ha arra értetted mit gondolok milyen halottnak lenni (van-e túlvilág stb.): Valami olyasmi lehet mint amilyen a megszületésem/fogantatásom előtt volt. Nem emlékszem semmi félelmetesre. :)

2011. márc. 3. 13:36
 2/21 A kérdező kommentje:

:)hát igen ez igaz,nagyon durva hogy a kisgyerekek sem emlékeznek arra,hol voltak a fejlődésük idején:D

Húúú,én sajnos nagyon félek a haláltól!

2011. márc. 3. 13:41
 3/21 anonim ***** válasza:
miért félsz tőle?
2011. márc. 3. 13:45
 4/21 A kérdező kommentje:
hát,hogy most létezek,és gondolkozok,és egyszer csak megszűnök létezni,.Pl.ha tényleg létezne tulvilági élet,akkor pl.hova kerülnek a lelkek?
2011. márc. 3. 13:50
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Én hiszek Istenben,járok imaházba/gyülekezetbe és egész életemet Krisztus Jézussal tervezem.

2. Addig van félni valód a haláltól,amíg Jézus Krisztust nem fogadtad el személyes megváltódnak. Ha Jézust elfogadtad,akkor valószínűleg a Mennybe kerülsz.

Egyébként a halál: Átmenet a láthatóból a láthatatlanba.

2011. márc. 3. 13:55
 6/21 anonim ***** válasza:

Hát ez az! Nem szünsz meg. Én régóta ebben hiszek, egy szálat sem félek a haláltól. Odaát jóóóó. Csakhogy majd megint visszaküldenek. És az iskola, ami ez a földi élet, gyakran elég nehéz.

Most olvasom Nemere István és Szepes Mária közös könyvét: Az Élet Örök címűt. Ott is jól és sokadszor elmondják. Ez teljesseeen biztos. Mert ha Isten olyan, amilyennek mi hívők mondjuk, szerető, igazságos, akkor nem lehet, hogy hetven - nyolcvan évet adjon, vagy kevesebbet, mikor neki meg ott az Örök élet. Meg aztán mi is Isten vagyunk. Jézus is megmondta. Az ő részei és gyermekei vagyunk. Akkor neki örök élet, nekünk meg nem? Ez nem lehet.

Na persze, tudom, majd feltámadunk, és azután majd örökké. De akkor mitől lennénk bölcsek, tökéletesek és általában isteniek, ha évezredekig ott alszunk. Ellenkezőleg, nem alszunk, hanem mindig visszajövünk. sokszor megszületünk, eljátszunk mindenféle szerepeket, mint valami színész, levonunk mindenféle tanulságokat, egyre jobbak és jobbak leszünk. Itt nyilvánul meg az isteni igazságosság, hogy vissza kell jönni, és az előző élet alapján osztják ki a következő szerepet. A végén mindenkiben csak a szeretet lesz, és így elérjük az isteni minőséget. Akkor meg majd jövünk tanítani az újakat.

2011. márc. 3. 14:05
 7/21 A kérdező kommentje:
Hát,én egyébként hiszek Istenben.Régebben olvastam a Bibliát is.És tényleg nagyon érdekes,de ha olvasom,nagyon jó érzés szokott elfogni.Ezt hiába mondom barátomnak ő ebben nem hisz,.Ő abban hisz,hogy sok baktériumból lettünk évek során kialakultunk,mert ő sok tudományos műsort néz,és az arra szolgál hogyan bizonyítsa be Isten nem létezését.
2011. márc. 3. 14:09
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Te olvasd és imádkozz az a lényeg :)
2011. márc. 3. 14:34
 9/21 anonim ***** válasza:
Hiszek is Istenben, temaplomba is jórok. Sőt! Katolikus gimnázimban tanultam, templomban mentem férjhez. A gyerekemiet is megkereszteltük. És szerintem mindenki tart valamennyire a haláltól. És annak ellenére, hogy katolikus vagyok, hiszek abban, hogy újra meg fogunk születni. Ne félj, higyj!
2011. márc. 3. 14:42
 10/21 anonim ***** válasza:
45%

A kérdezőnek:

"Hát,én egyébként hiszek Istenben."

Melyikben? Csak hogy tisztázzuk. :D

"Régebben olvastam a Bibliát is.És tényleg nagyon érdekes,de ha olvasom,nagyon jó érzés szokott elfogni."

Az olvasás hasznos hobbi, bővíti a szókincset a műveltséget stb.. Mindenkinek legalább 2-3 havonta kellene olvasnia egyet. Lehetőleg olyat amit addig még nem. Én pl. Fantasy-t, Sci-fi-t meg krimiket szoktam elsősorban, de a történelemről és művészetekről szóló könyveket is nagyon szeretem. :)

"Ezt hiába mondom barátomnak ő ebben nem hisz,."

Miben? Abban hogy jó dolog olvasni? ?.?

"Ő abban hisz,hogy sok baktériumból lettünk évek során kialakultunk,"

Az evolúció elmélete ennél kissé bonyolultabb...

"mert ő sok tudományos műsort néz,"

Ehhhh... TV. Tudományos könyveket kellene olvasnia azok sokkal jobbak. Manapság szinte csak gagyi "tudományos" műsorokat gyártanak ahol a nagy szórakoztatás közben elveszik az ismeretterjesztés. :P

"és az arra szolgál hogyan bizonyítsa be Isten nem létezését."

Mondom én. Hülye TV! Valaminek a NEM létezését nem lehet bizonyítani. Csak valaminek a létét. Illetve kijelentések igazságtartalmát. Pl. Az hogy a világ 6 nap alatt jött létre lehet cáfolni. Mert az égitestek kora becsülhető tudományos módszerekkel és csak a föld létrejöttéig iszonyú sok, több 100 milliárd év, telt el minimum.

Today's Trope: Completely Missing The Point - INVOKED!

2011. márc. 3. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!