Kedves Jehova tanui, ha valakit kizártak a közösségből mit kell tenni azért hogy visszafogadják?
először is bizonyítékát kell adnia, hogy megbánta a tettét. Ahhoz, hogy rendbe hozza a kapcsolatát Istennel, úgy kell cselekednie, mint egy nem kiközösítettnek.
Rendszeresen el kell járnia a gyülekezetbe, ugyan úgy fel készülnie a programokra. stb.
Istennek is bizonyít ezzel, és egy idő után a felvigyázók elbeszélgetnek majd vele.
A lényeg , hogy bizonyítania kell hogy őszintén megbánta a tettét.
# 3.
Ez az elbeszélgetés olyan gyónásféle lenne?
Én pedig imádkozom érted kedves barátom, hogy a Teremtő bocsásson meg neked, és adjon bölcs szívet és elmét.
S élj boldogan békében, önmagaddal és másokkal is.
Nem teljesen, hiszen amikor kiközösítették, már a bűnei a felszínre jöttek.
Hanem szeretnék látni a felvigyázók, hogy hol van szükség segítségre még.
Kérdésedre a válasz, a tanúknál nem úgy van, mint pl valszeg 1-es vallásában, hogy meggyóntatnak pénzért.
Akkor fogadják vissza, ha felhagy azokkal a dolgokkal, ami miatt kizárták és jár rendszeresen az összejövetelekre, tehát megbánja azt a dolgot.
Biztos forrásból tudom, mert ismerek több ilyen személyt is.
5-ös még privátba is dobott egy szép üzenetet :D
Tiltottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!