Jehova tanúi rossz néven vennétek ha Őrtorony tanúinak is neveznének benneteket?
Mert tulajdonképpen ha jól belegondolunk akkor a JW monogram nem csak a "JEHOVAHS WITNESESS" t jelentheti hanem akár "JEHOVAHS WATCHTOWER"t is.
Vagy ott van akár a WTBS is ami nek aztán egyszerűen semmi köze Jehovához.
Rossz néven vennétek tehát ha esetleg "ŐRTORONY TANÚINAK" is neveznének benneteket az emherek?
Feleslegesnek érzem ezen kötözködni. Igazából aki kicsit is ért hozzá, az úgyis látja hogy nem a Biblia szavát, hanem az Őrtorony által kitalált körítést terjesztik csak, felesleges ehhez külön gerjeszteni a feszültséget azzal, hogy a nevükön gúnyolódik az ember.
Meg amúgy azért is fölös, hiszen aki otthon van a témában, annak rögtön leesik az is, hogy már alapból is hibás a nevük, hiszen egy félrefordításon alapul. Szóval látod, van épp elég nyilvánvaló tévedésük, nincs miért pluszban ilyen semmitmondó vitát generálni.
"Igen"
Mert nem a folyóiratról tanúskodom hanem a teremtő Istenről akit így hívnak. ÉS a szàndékàról.
A Biblia vers is ezt írja
Ézsaiás 43:10-12 Ti vagytok az Én tanúim...
Cselekedek 15:14
Kedves Kérdező!
LÁtszik, hogy még nem néztél bele egy ilyen folyóiratba. Számtalan esetben elmondtuk már, hogy ez a folyóirat csak egy 'segédeszköz'. Mindenkor a Biblia az alap a tanulmányozások során. Ebben a folyóiratban mindig egy adott Bibliai téma, vagy vers kerül elemzésre. Minden magyarázat ujabb Bibliaverssel van alátámasztva. Egyetlen sor nincs benne, ami a Bibliában ne lenne leirva.
Nem tudom elképzelni, miért ezzel a folyóirattal van mindig gond. Minden vallás - legyen az katolikus, református, evangélikus....stb. - kiad ilyen segédeszközöket, amikben szintén Bibliai témákat tárgyal. Azokkal miért nincs gondotok?
De félretéve a nézeteltérést, ha elmennél egy gyülekezeti összejövetelre, láthatnád, hogy mindenki kezében ott van a Biblia a tanulmányozás során, és használjuk is! Ha kérdésed van, szivesen válaszolok. Üdvözlettel: Judit!
Ha irnál, irjál privátba!
15% uhh ez a legrosszabb % amit láttam xDD
Én jehova majmainak hívom őket.
Ősemberből. Evolúció. Arra legalább van bizonyíték. Hát ha én majom vagyok, akkor te meg vérfertőzésből lettél, többszörösen ;) (Ádámék aztán meg Noéék)
De legalább szektás nem vagyok.
8#.Tudod mi a szekta?-"Amit Isten kér és nem adunk,amit nem kér és adunk"
Ugy,hogy nem irja a pulgatoriumot,nem kéri a keresztvetést,lélekvandorlást stb.ezeket adod.
De kéri a prédikálást,Isten nevét Jehovát megszentelni ahogy Jézus a minta imájában mondja.
Most már eldöntheted kiszektás.
9. névtelen Tanú. Most tekintsünk el attól, hogy a Jehova név eleve csak egy fordítási hiba. Az már komolyabb probléma, hogy mint minden más tévtanotok, a Jehova névhez való ragaszkodásotok is elentmond a Biblia tanításának.
"10. Legyen tudtotokra mindnyájotoknak és az Izráel egész népének, hogy a názáretbeli Jézus Krisztusnak neve által, a kit ti megfeszítettetek, kit Isten feltámasztott halottaiból, az által áll ez ti előttetek épségben.
11. Ez ama kő, melyet ti építők megvetettetek, mely lett a szegeletnek fejévé.
12. És nincsen senkiben másban idvesség: mert nem is adatott emberek között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk. "
Szóval mi is a név, ami az üdvözüléshez vezet? Jehova vagy Jézus?
A Biblia Jézust mond. Na és te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!