Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanui azt szeretném...

Jehova tanui azt szeretném kérdezni, milyen dolgoknak kell történnie, hogy valakit kiközösítsenek, azaz ne lehessen tovább tanu?

Figyelt kérdés
2016. okt. 9. 22:12
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
Ugytudom a vállás az,de nem vagyok Jehova tanu :)
2016. okt. 9. 23:30
 2/25 anonim ***** válasza:
0%

A Biblia, vagy is Isten szava megadja a választ.

Nem a saját akaratunk szerint kell eljárni azzal szemben, aki helytelenséget követ el.

Azt aki szándékosan, megbánás nélkül, Biblia alapelvei ellen vétkezik.

Ezt egy megbeszélésen kell megvizsgálni, mert nem elsődleges cél, hogy valakit kiközösítsenek, hanem inkább segítséget szeretnének nyújtani.

De a kiközösítés is Isten egyik szerető elrendezése, a Teremtő akit szeret azt megfeddi,

(Héberek 12:5, 6) . . .: „Fiam, ne kicsinyeld le a Jehovától jövő fegyelmezést, se el ne lankadj, ha rendreutasít; 6 mert akit szeret Jehova, azt megfegyelmezi; bizony megostoroz mindenkit, akit fiaként befogad.”

(Héberek 12:11) 11 Igaz, egyetlen fegyelmezés sem látszik pillanatnyilag örvendetesnek, hanem elszomorítónak; ámde utólag békés gyümölcsöt, azaz igazságosságot terem azoknak, akik általa megedződtek.

Ezt azért írtam le, mert sokan kegyetlennek tartják ezt, de ezt nem mi találtuk ki, ezt Isten hozta be a gyülekezet tisztasága érdekében.

a másik célja, hogy a vétkest észhez térítse.

2016. okt. 10. 09:08
 3/25 anonim ***** válasza:
0%

Bibliai alapelvek elleni vétek,

paráznaság, házasságtörés, lopás, spiritizmus gyakorlása, részegeskedés, káromkodás, dohányzás, féktelen tivornyázás, s ezekhez hasonló.

S főleg akkor a legnagyobb baj, ha rendszeresen gyakorolja.

2016. okt. 10. 09:11
 4/25 anonim ***** válasza:
0%

Talán még ide tartozik a világi dolgokba való belekeveredés, az ünnepek és a politikai dolgok területén.

Illetve, hogy más vallásokkal is kapcsolatot tart, vagy részt vesz abban, nem lehet egyszerre két Urat szolgálni

2016. okt. 10. 09:15
 5/25 lilla64 ***** válasza:
71%

Ez attol függ,milyen kapcsolatban vagy a vénekkel.Van akit kizárnak csak azért mert szóba állt egy volt tanuval,tudok olyant,hogy sikkasztott utána öngyilkosságot kisérelt meg és mégse zárták ki.

Egy volt tanu

2016. okt. 10. 09:16
 6/25 anonim ***** válasza:
13%

Nem tudom minek írtam választ, már meg bántam.

Az utolsó hozzászólónak a válasza hazugság, Én is voltam kiközösített, pedig nagyon szeretnek engem.

Azóta rendeztem Istennel az ügyem, és minden a legnagyobb rendben van, sőt szellemileg kiváltságaim is vannak.

ezt azért írtam, hogy ezt is nullázzátok.

Hát ha valaki jobban érzi magát tőle, sok sikert.

2016. okt. 10. 12:27
 7/25 anonim ***** válasza:
0%
http/14495417_1085927911503075_7171018487087397342_n.jpg
2016. okt. 10. 12:31
 8/25 anonim ***** válasza:
26%
2016. okt. 10. 12:39
 9/25 lilla64 ***** válasza:
58%
Kikérem magamnak,hogy hazugnak nevezzél.20évet voltam köztetek és tudom mi az ábra,sok mindent láttam és nincs értelme,hogy hazudjak
2016. okt. 10. 12:43
 10/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi vàlaszokat:)

Lenne egy 18-as karikàs kèrdèsem:

Tènyleg csak akkor zàrnak ki valakit,ha közösülès is törtènik?(szexben)

Viszont ha pl csak simogatàs,oràl törtènik,akkor màr nem?

2016. okt. 10. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!