Jehova tanui azt szeretném kérdezni, milyen dolgoknak kell történnie, hogy valakit kiközösítsenek, azaz ne lehessen tovább tanu?
Ezt olvasni is rettenetes.
Egy részt mert rossz fényt vet a komolytalanságával a Teremtőre a nevére, és a testvéreire is.
Sajnos hamarabb észre veszik a hibákat az emberek, és gyorsan levonják a következtetéseket.
Milyen lelkiismerete vagy lelki világa lehet neki, s hogy tud bárkinek is belenézni a szemébe, ezzel a kettős életével amikor a Testvéreivel találkozik...
Egyébként, ilyen nincs, hogy valaki belép, meg kilép, ez nem játék,
Ha valaki érdekből és nem meggyőződésből lesz keresztény akkor ott bizony nagy baj van a gondolkodás módjával és a szellemiségével.
No meg játszik mások érzelmi világával, és tulajdon képen magát is becsapja, és téged is....
Mondom velem nagyon szemèt volt. Anno lètrehoztam egy àl fb oldalt egy csajjal s felvettem a kapcsolatot ezzel a tanu pasival. Hogy szeretnèk vele ismerkedni stb.. Kèrdezõsködtem az utolsò baràtnõjèrõl,azaz ròlam. A szakìtàs okàra azt ìrta habàr tetszettem neki de nem volt szerelmes,mert hosszù tàvon ùgy az igazi. Nem elèg kicsit szeretni,hanem teljesen kell..merthogy megosztani az èletèt,mindenèt,csak ilyen szemèllyel lehet. Meghogy gyötörte a magàny.s az egyedüllètnèl jobb voltam.meg hogy mindenkinèl van jobb,szebb.
Tudnàm sorolni,hosszù lenne....
Gondolhatod hogy mennyit sìrtam,szenvedtem.
Mindig èn mentem a lakàsàra. Beszèlgetès,aztàn szex.
Soha nem mentünk sehova.
Nekem azt mondta hogy lelkiismeret furdalàsa volt s nem tudta elnyomni pedig pròbàlta.
Ja meg volt együtt egy szintèn nem tanu csajjal 3 èvig,csak a csajt anno èrhette valami szexuàlis inzultus ,s olvasztgatta a csajt hàtha megtörik a jèg s kèpes lesz szexuàlis dolgokra.de ez nem sikerült ezèrt elhagyta a csajt.
Köszönjük László, hazudj még... Kár, hogy nagyon átlátszó :)
Kérdező, sajnálom, ami veled történt. :(
Én nem vagyok Jehova tanúja, mert nem láttam az esetet,:) csak Krisztust ismertem meg mint alkotómat, és tanulmányozom beszédeit olykor-olykor naponként.
Szerintem a kiközösítés egy közösségből a legvégső esetek egyike lehet,ami megtörténhet, ha nem hallgat az intő szóra,és a prezsbiterekre, pásztorra sem, akkor amíg meg nem bánja,úgy kell bánni vele, mint a hitetlennel.Ezt írja az ige.Az a csávó akiről írsz, már kiírta magát az élet könyvéből párszor,hacsak azóta bűnbánatra nem jutott,de annak egyértelmű jelei lennének.(Megbánás,bocsánatkérés(naná!).Na és ezzel nem illik játszani,nehogy a kegyelemből is kijátssza magát végleg.A válás nem kiközösítési ok ,hiszen erre való rendelkezéseket Pál is írt.A Politizálás meg végképp nem az,mert arra a biblia buzdít,le is írom miként:"Csakhogy a Krisztus evangéliumához méltóan VISELJÉTEK magatokat, hogy akár oda menvén és látván titeket,akár távol lévén azt halljam dolgaitok felől,hogy méltóan megállotok egy szellemben...."(Filippi 1:27)Ahol az általam kiemelt viseljétek szó áll, ott az eredeti görögben a (politeüeszte) szó áll,amely politizálást,állami dolgokban való helyes forgolódást jelent!Kell a nyavalyának az a sok muszlim migráns,hogy egy újabb 150 évre berendezkedjenek.Keresztény terrorizmusról hallottál már?És muszlimról?Ja.Ünnepekbe való belekeveredés?Hát valóban nem mennék el a kábakőhöz szédelegni,vagy egy esti misére,de a karácsonyt kibelezve a vallásos alkatrészeiből,és csak az ajándékozásra koncentrálva igen,azt megtartom.
Hát összegezve az olvasottakat,te vond le a konzekvenciát.Minden vallási közösségben vannak konkolyok, az ítélet tüze,meg a rosta az majd megtisztítja őket.Ne törődj a krapekkel,a tanúk majd elintézik előbb vagy utóbb.Ha tudsz,figyelmeztess embereket a facebook-on,hogy egy álruhás ragadozóval van dolguk.Ennyi.Kellemes szent életet kíván H.V.
felhasználó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!