Jehova tanui azt szeretném kérdezni, milyen dolgoknak kell történnie, hogy valakit kiközösítsenek, azaz ne lehessen tovább tanu?
Ja amit lehagytam,hogy termèszetesen ha nem hàzas az illetõ.csak hàzassàgban szabad.
S ha egy tanu egy katolikussal van együtt azt lehet?
A „paráznaságnak” fordított görög szó minden olyan szexuális tevékenységre utal, amely két olyan ember között van, akik nem házastársak. Magában foglalja a nemi szervek használatát, például az orális közösülést is.
A Bauer-féle Greek-English Lexicon of the New Testament (F. W. Gingrich és F. Danker átd.; 1979, 693. o.) meghatározása szerint a por·neiʹa „prostitúciót, tisztátalanságot, paráznaságot, mindenféle törvénytelen nemi kapcsolatot” jelent. A por·neiʹa egyebek mellett arra utal, hogy valaki durva erkölcstelenséggel használja legalább egy ember nemi szervét vagy szerveit; de azt is jelentheti, hogy egy ilyen tevékenységben két vagy több fél vesz részt (például vagy egy másik, hajlandóságot mutató ember, vagy egy állat), akik lehetnek azonos, de eltérő neműek is (Júd 7).
Ha a férje, vagy felesége katolikus vallású, akkor nincs tiltás, hiszen törvényesen házastársak. De az orális nemi élet illetlen, mert nem ott van a helye a szaporító szerveknek.
Ha nem a törvényes házastársa akkor teljesen mindegy milyen vallású, akkor is parázna.
Egy keresztény, csak az Úrban házasodik, ha komolyan veszi a Bibliában leirt Istentől származó vezetést.
paráznaság az is, ha azért simogatja valaki szaporító szerveit, hogy szexuális kielégülést idézzen elő.
S bizony volt, hogy kiközösítették az illetőt.
Az az igazsàg,az a tanu pasi nagyon szemèt volt velem. Volt olyan,hogy szexuàlis jellegû beszèlgetèsünket az internetes oldalròl kinyomtattam,borìtèkban bedobtam a Kiràlysàg terem postalàdàjàba. (csupàn bosszùbòl,amit velem tett)sajnos nem közösìtettèk ki,csak behìvattàk,szàmonkèrtèk,s megrovàsban rèszesìtettèk. Most az lenne a terv,hogy a tudtukra adnàm,hogy szexuàlis èletet èl,ùgy hogy nem hàzas ember. Több nõvel is szexelt az utòbbi pàr èvben....
Õ màr règebben volt kiközösìtve ha jòl tudom azèrt,mert csalta a felesègèt meg italozott.ott fekete bàrànynak szàmìt.
Csak az a baj,nem tudom,sikerülne e ,hogy kizàrjàk..
Ha valóban így van az undorító, mert mindenkit aki rendesen éli a keresztény életét, ezáltal bemocskolódik.
Sajnálom, hogy ha ilyesmi történt, mert magam is Nő vagyok, és több mint 20 éve szolgálom a teremtőmet, de ha ilyet hallok, akkor dühös vagyok.
Hidd el a Teremtő igazságot fog szolgálni. Ebben biztos lehetsz. Ha nem előbb de Armageddonkor véget ér a képmutatása.
S ezt Ő is tudja. Sajnos az ítéletet nem hajtja azonnal végre még, s az ítélet "késlekedésével" sokan úgy gondolják, megússzák.
de tévednek, és az akkor nagyon fog fájni neki....jobban mint gondolnád.
Remélem, az igazság ki fog derülni, mindenki, de főleg Isten nevének megszentelése végett.
Ès az igaz,ha tanu s katolikus együtt akar jàrni vagy hàzassàgot kötni,az csak ùgy lehetsèges,ha vagy belèp a katolikus tanunak,vagy fordìtva?
Ez volt a szakìtàs oka az õ rèszèrõl.
Csak azt nem èrtem,hogy a volt felesège aki tanu egy nem tanuhoz ment felesègül s született 2 gyerekük.mègsem kellett vallàst vàltaniuk.azòta is jòl èlnek.nem lett belõle semmi hàtrànyuk.
Nem.
Viszont az aki figyelmen kívül hagyja Isten szavát, nem emberrel dacol.
Isten jelentette ki, hogy csak az Úrban házasodjanak.
Ha egy Tanú hozzá megy egy nem tanúhoz, nem kell belépni, viszont a Tanú Isten előtt felelni fog azon a napon, és gyülekezeti kiváltságokat sem kaphat. De kiközösíteni nem fogják. Viszont a polgári esküvőn kívül más szertartás nem lehetséges a Tanúnál.
Egyébként saját magával szúr ki az egyén.
Egy Tanú nem házasodhat katolikus, vagy más egyéb vallású szertartás szerint, mert nem oda kötelezte el magát.
Ez egyenlő lenne Istene és hite megtagadásával, és akkor kiközösítik a gyülekezetből.
Nem kötelező Tanúnak lenni.
Egyébként nem értem azokat, akik így döntenek, miért maradnak Tanúk, ha tudván tudják, nem helyes amit tesznek.
Ugyan mit fog mondani azon a napon Istennek? mivel fog mentegetőzni?
Mert ez nem véletlen hiba elkövetés, hanem előre elhatározott rossz döntés. Hiszen nem tudatlan, tudja tanulta,, mit ír a Biblia.
Mit jelent az,hogy gyülekezeti kiváltság?
Akkor az csak egy lerázó szöveg volt,hogy:
vagy Ő lép ki a gyülekezetből,vagy én lépek be...?
másképp nem lehetséges hogy együtt legyünk.
érdekes.mikor tepert utánam,ez nem volt gond....
Vannak feladatok, amiket egy kereszténynek a gyülekezetben meg kell tennie.
ezekből kihagyják, ha nem mutat jó példát.
Azt nem értem miért szab feltételeket, itt csak Isten szabhat feltételeket. S ennek Ő nem felel meg az ábra szerint....
Pontosan leírva:én kérdeztem tőle,őszintén,mit érzett irántam annak idején...?(mikor még tepert utánam,s együtt voltunk).
Erre a válasza:"Az igazság az hogy szerettelek,de ez a vonzalom nem bírta volna el a különbözőségünket.Vagy te jössz oda,vagy én tűnök el onnan végleg.De a valóságban egyikre se volt realitás."
Szóval vagy én állok be tanunak,vagy Ő lép onnan ki.
Érdekes.Nekem ezt annak idején sosem mondta.
Szerintem és barátnőim szerint is csak a vallását használta fel ürügyként,hogy szakíthasson velem,mert nem merte megmondani a valódi okot.
Meg hogy de ő a külön folytatásról egyedül nem dönthet,ad nekem 1-2 hét gondolkodási időt,hogy én mit akarok.Természetesen már én sem akartam tovább,mivel nem erőltetek semmit,amit a másik nem akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!