Kedves Jehova tanúi, hogyan kell ezt elképzelnem?
Egy tanú társatoktól nem egyszer hallottam már, hogy nem sokára az összes vallás be lesz tiltva, ki lesz fosztva, meg lesz semmisítve... Ezt mégis hogy? Az ember amióta létezik, azóta szüksége van vallásra is. A Föld lakosságának túlnyomó többsége még most a felvilágosodás ellenére is vallásos maradt. Szerintetek az a kb. 15 százalék ateista (akiknek csak egy még kisebb százaléka vallásellenes) fogja betiltani a vallásokat? És mégis hogyan?
Ja és ez még nem minden, ezt még megtetézte az illető azzal, hogy amikor a vallások betiltása megtörténik majd, egyedül a tanuk fogják tovább gyakorolni a vallásukat, a többi vallás követője mind megalkuszik, beletörődik, hogy nem gyakorolhatja a vallását... Most ti komolyan el tudtok hinni egy ekkora ostobaságot? Mivel van nektek nagyobb hitetek, mint mondjuk egy reformátusnak, baptistának vagy akármilyen keresztény vagy nem keresztény vallásúnak?!
Kedves # 10/11!
Tudod mit jelent a szekta?
Igen tudom: EGYIK jelentése: az uralkodó egyháztól elszakadt, többnyire nem bevett vallási csoportok, a másik jelentés szerint: szorosan összetartó, azonos nézetű, a külvilágtól elkülönülő csoport; zárt csoportosulás valamely közösségen belül. A szó mind a köznyelvben, mind a publicisztikában pejoratív tartalmú. Eredeti értelmében AZONBAN – és vallásszociológiai használatában is – egy SAJÁTOS vallásos közösségi forma megjelölésére használják.
És most figyelj:
A szekták alapvető jellemzője, hogy kizárólagosan egy vallás vagy vallási tanító tanításait, dogmáit követik, és elítélik, elutasítják a rajtuk kívül álló vagy tőlük különböző gondolkodást, nézeteket. Az emberek, felekezetek egy csoportja nem feltétlenül jelent szektát. Akkor válik szektává, amikor a tanító vagy az egyház vezetője azt mondja, hogy mindenkinek az ő tanításait kell követnie, és a tagoknak más tanításra nincs szükségük, illetve az üdvözülést csak az adott egyház tanításai jelenthetik az emberek számára.
Forrás: [link]
"Hogy szakad el valaki Istentől?
"Amit Isten kér és nem adunk,és amit nem kér és adunk"Jel.22:18,19.
Mivel a háromság hozzátevés igy szektás vagy"
Te döntöd el hogy a Szentháromság hozzátevés? Ki vagy te, hogy ezt meghatározod? Jézus helyére állítod magad és ítélkezel?
Csak mert nekem nagyon tisztán lejön a Bibliából az, hogy Krisztus az Atya Igéje, Szava ha úgy tetszik a Hangja. De ezenkívül a bölcsessége és Fia is. Szóval nem úgy néz ki a dolog, hogy Ő nem az Atya része.
A Szentlélek pedig közösen mindkettőjük Lelke.
Ezekre az állításokra számos Bibliai vers van!
Szóval ennek tükrében mered-e azt állítani, hogy a Szentháromságba való hit nem Biblikus és csupán emberi képzelet szüleménye?
"27%-ként és Unitárius-ként mindenki védi a vallását mint Apexus is és tudja hol hibázik de a hibák előtt szemethuny,hogy kedvezen a vallásnak nem pedig Istennek."
Én nem látok hibát a trinitárius teológiában. Épp ellenkezőleg! Amíg unitárius voltam addig kellett állandóan a homokba dugnom a fejemet!
Ha egy olyan igeszakaszhoz értem a Bibliában, ahol ellentmondást véltem felfedezni azzal, amit tanultam, akkor a tanítóim arra kértek, hogy ne ássam magam bele ilyesmibe és hagyjam rá a szervezetre a dolgot. Majd ők kitalálják idővel a megfejtést, vagy ha nem akkor se ártsam magam bele az ilyesmibe. Na ez volt az, hogy "dugd a fejed a homokba és hagyd hogy mindent mi mondjunk meg".
Most jössz a megszokott állításaiddal, hogy "de nincs ellentmondás az unitárius hit és a Biblia között". Na én meg erre már hiábavalónak érzem a válaszolást és a rengeteg Bibliai idézet beírását.
Én nem ítélem meg az unitáriusokat, mint azt már korábban is írtam: Nem feltétele az üdvösségnek a Szentháromságban való hit, ugyanis a tetteink alapján ítél meg minket az Úr.
Ked ves utolsó!
""Én nem ítélem meg az unitáriusokat, mint azt már korábban is írtam: Nem feltétele az üdvösségnek a Szentháromságban való hit, ugyanis a tetteink alapján ítél meg minket az Úr.""
Isten a hitünk alapján fog minket elítélni vagy felmenteni.
És ez a hit arra vonatkozik ,hogy elhiszem e ,hogy Jézus Isten,a testet öltött Teremtőnk.
13&.Nincs igazad csak részben,mert Pál azt mondta "A hit cselekedet nélkül halott"
Ez így is van hihetek bármit, ha nem ugy cselekszek.
Egy tipikus példája a hit és a jó cselekedet közti értékről:
(Egy rövid kis videó)
https://www.youtube.com/watch?v=lvmPKxxTQR4
Melyikük követte Krisztust?
Az én meglátásom szerint egyik sem, mivel nem segítettek a rászorulón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!