Kínoszloposok (jehovatanui)! Jézus megfeszítését hogyan kellene elképzelnem?
"Két rablót is megfeszítének vele, egyet >JOBB< és egyet >BAL< !!!KEZE!!! felől." (Márk 15:27)
Annyira törtem rajta a fejem, hogy végül belefájdult! Be kellett vennem egy fájdalom csillapítót!
De most viccen kívül, én jófej vagyok és megpróbáltam elképzelni, hogy Jézus felett feszítették volna meg a levegőben valamilyen módon a másik két embert, de a Máté 27:37 miatt inkább lemondtam erről az eshetőségről:
"A >feje fölé< föltették elítélésének okát. Ez volt ráírva:
»Ez Jézus, a Zsidók Királya«."
Nem lehet esetleg, hogy Jézust mégsem kínoszlopon feszítették meg, hanem inkább egy kereszten? Nem így lenne logikus is a Biblia alapján?
Jézus kereszten halt meg ez nem vita tárgya.
A szervezet téved ebből a szempontból is mint sok másban.
A bibliai szóhasználat sok nyelvész szerint sem a ma ismert keresztet támogatja. A jobb és balkeze akkor is jobb és balkeze marad, ha a karjait felfelé feszítették.
Sőt, a felfüggesztés módja is többféle lehet. A tábla elhelyezése is megoldható, többféle ábrázolás is létezik.
De egy biztos: a kereszt, mint ahogy és amire a magukat kereszténynek vallók használják, nem bibliai. Sőt, elég bizarr
János 20:25
Mondának azért néki a többi tanítványok: Láttuk az Urat. Ő pedig monda nékik: Ha nem látom az ő KEZEIN a SZEGEK HELYEIT, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe...
Ugyanez angolul:
The other disciples therefore said unto him, We have seen the LORD. But he said unto them, Except I shall see in his HANDS the print of the NAILS...
Latinul MANIBUS - kezek
De! ÚVF:
"Hacsak nem látom a kezén a SZEGEK nyomát"
Itt már a kéznél eltűnt a többesszám, viszont a szögnél nem :) Figyeltek azért...
Ha az emberek nem csináltak volna imádati tárgyat a keresztböl, azt hiszem nem foglalkoznának vele.
A Jézus Krisztus váltságáldozata a fontos.
Hogy egy hívö ember így gúnyolódjon a Jézus haláláról..... és még büszke is magára!!!
A probléma az, hogy az emberek csókolgatják, imádják a gyilkoláshoz szánt fegyvert.
Ezt nem tették az elsö keresztények. Ök még betartották a Tíz parancsolat elsö törvényét, melyet egyes egyházak megváltoztattak. 1.Korintus 10:14
Akit érdekel elolvashatja a 2. Mózes 20 részében. Határozott a parancs: "Ne csinálj magadnak faragott képeket...ne imádd és ne tiszteld azokat".
Talán imádja valaki a kést, a pisztolyt, amivel megölték szerettét?!
Nem az a fontos, mit tanít az emberi tradíció, mégha évszázadokon keresztül is ugyanazt a nem Bibliai nézetet, dogmát, tanítja, fontos az ISTEN nézete, akarata.
Szia grkaty
te egy ertelmes szellemes alakja vagy az oldalnak
Ne vitazz!
szerintem csak alazkodni akar
Attila szegyeld magad , arra hasznalod fel Jezus nevet h masokat alazva bizonygasd az igazadat ahelyett h a hitet terjesztened.
Nem jot teszel ismerd fel!
Nem kell kitárnom a kezeimet ahhoz, hogy valami/valaki a jobb kezem felől legyen. Például ezt nem egy kereszten függő mondta:
"Az Úrra néztem szüntelen; mert jobb kezem felől van, meg nem rendülök." Zsolt 16:8
> Ha nem látom az ő KEZEIN a SZEGEK HELYEIT, és be nem bocsátom ujjaimat a szegek helyébe...
Ha oszlopon volt Jézus, nem lehetséges az, hogy 1-1 szöggel volt átütve a két keze? De ezt a verset értelmezhetnénk akár úgy is, hogy minkét kezén több szeg helye volt...
Üdv.
Egy nem tanú.
U.i.:
Nincs értelme velük a Bibliáról vitatkozni, úgyis azt olvasnak ki belőle, amit akarnak, és úgyis úgy értelmezik, ahogy a szervezetük tanítja nekik. Egy-egy bibliai vers úgyse fogja megingatni őket, mert mindent ki lehet magyarázni, hogy miért nem azt jelenti, ami oda van írva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!