Jogos volt ez a gyóntató paptól?
Figyelt kérdés
Van egy barátom. Én 16 éves vagyok,ő pedig 19. Távkapcsolatban élünk,és péntektől vasárnapig a hétvégéket együtt töltjük,és együtt is alszunk.(Édesanyámék tudják,megbíznak bennem is és benne is és jogosan!) Nem volt köztünk szex meg hasonlók. Mégis ma amikor a gyónásomkor mondtam a papnak,hogy együtt aludtam többször is vele,szinte kiabálni kezdett,hogy Jézus nem ezt tanítja,csak a testiség a fontos a szeretetben,és gratulál,szép fiatal keresztény lány vagyok,és mondjam meg anyunak,hogy ő is bűnös mert engedni (ez volt az elégtételem),és nagyjából 4 és fél perc után "kidobott" a gyóntatóból,pedig rengeteg dolgot szerettem volna megbeszélni most egy pappal....A kérdésem: teljesen jogos,hogy így reagált,és esélyt sem hagyott elmondani,hogy közösülés nem történt? Hogyan tudnánk a barátommal ezt megoldani? Számomra nagyon fontos Isten,az Egyház,a tanítások,de nem szeretnék minden hétfőn gyónással kezdeni. Előre is nagyon köszönöm!2016. okt. 6. 20:57
21/26 anonim válasza:
Ez butaság volt a paptól.Egyébként van egy olyan sanszom,hogy a saját nemi életével/nőkkel kapcsolatban van problémája és ezért arrogáns.
22/26 anonim válasza:
Aki olyan hülye, hogy beismerő vallomást tesz és utána csodálkozik, hogy valaki ezt megtudja, az megérdemli!
23/26 Balfácán válasza:
Menj el újra gyónni egy másik paphoz, de tudasd vele a gyónásod elején, hogy a legutóbbi gyónásodban ez és ez történt. Aztán gyónj meg újra mindent. Ez a pap megértőbb lesz.
25/26 anonim válasza:
A 4-es válaszoló tökéletes példáját mutatja annak, hogy vezet teljes morális lezülléshez a vallásosság. Ezek után van bármi csodálkoznivaló azon, hogy a legdurvább bűncselekményeket (hatalmas összegek sikkasztása, gyerekek kúrása) is képesek megúszni az egyházon belül? :P Ezek tényleg ennyire el vannak hülyítve :DDD bámulatos.
26/26 követ62 válasza:
Nem véletlen, hogy egyedül csak Istennek kell megvallanunk vétkeinket.
I.Tim.2:5-6.
Úgyhogy a papoknak NINCS JOGUK a feloldozáshoz és SEMMI KÖZÜK HOZZÁ.
Azzal pedig, hogy kiabált megsértette a papi titoktartást, mert mi a garancia rá, hogy valaki illetéktelen nem hallotta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!