Jogos volt ez a gyóntató paptól?
Az egészből egy szót sem hiszek el.
Ha valóban szoktál volna gyónni, akkor pontosan tudnád, hogy arról te sem beszélhetsz, hogy mi történt gyónáskor. A gyónási titok téged is kötelez.
A másik meg az, ha láttál már volna közelről papot, akkor azt is tudnád, hogy nem így szoktak viselkedni, főleg nem gyónáskor. A gyónás egy szentség, kötött formája van, nem egy magánbeszélgetés, ahol azt mond a pap, amit akar.
Te még életedben nem gyóntál.
Ideje lenne felnőni, és elgondolkodni az életeden.
Amint látod, EZ a pap nem tud segíteni neked semmiben.
Ha lusta vagy, akkor keress másikat.
4-es
"A másik meg az, ha láttál már volna közelről papot, akkor azt is tudnád, hogy nem így szoktak viselkedni, főleg nem gyónáskor. A gyónás egy szentség, kötött formája van, nem egy magánbeszélgetés, ahol azt mond a pap, amit akar. "
Szóval szokak, azaz nem mindenki. Vannak szar papok, na nem tudom mi ebben a hihetetlen.
Ha ez így történt,akkor az,a pap projekciója volt.Ő mindenképpen szexelt volna veled.Ismered a közmondást:"Mindenki magából indul ki."
Az kétségtelen elvárás,hogy a paptól lelkitámaszt,bölcs tanácsokat várnak,de sok esetben erre alkalmasabb egy szeretettel teljes szülő,mint egy egészségtelen életmódot élő,Isten szavával ellenkezve dacoló nőtlen pap.
Jobb,ha őket,és Istent ajándékozod meg bizalmaddal!
Ha tényleg így történt, akkor valóban furcsa reakció. Én már gyóntam ennél cifrábbat is és nem szoktak rá semmit mondani.
Egyébként szerintem együtt aludni önmagában nem bűn, de ha annak érzed, akkor legközelebb aludjatok külön és akkor probléma megoldva.
4-es válaszoló: szomorú,hogy nem hiszed el,szerinted van időm ilyen történeteket kitalálni? Ennyire nem unalmas az életem :) Én úgy tudtam a gyónási titok csak a papot köti. Esetleg ha nem hiszed nagyon szívesen elmondom a plébániát ahol elsőáldoztam illetve bérmálkoztam
A többieknek köszönöm a választ! Sajnos nagyon meglepett a reakció,ugyanis gyóntam már itt és akkor nem voltak ilyenek...:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!