Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jogos volt ez a gyóntató paptól?

Jogos volt ez a gyóntató paptól?

Figyelt kérdés
Van egy barátom. Én 16 éves vagyok,ő pedig 19. Távkapcsolatban élünk,és péntektől vasárnapig a hétvégéket együtt töltjük,és együtt is alszunk.(Édesanyámék tudják,megbíznak bennem is és benne is és jogosan!) Nem volt köztünk szex meg hasonlók. Mégis ma amikor a gyónásomkor mondtam a papnak,hogy együtt aludtam többször is vele,szinte kiabálni kezdett,hogy Jézus nem ezt tanítja,csak a testiség a fontos a szeretetben,és gratulál,szép fiatal keresztény lány vagyok,és mondjam meg anyunak,hogy ő is bűnös mert engedni (ez volt az elégtételem),és nagyjából 4 és fél perc után "kidobott" a gyóntatóból,pedig rengeteg dolgot szerettem volna megbeszélni most egy pappal....A kérdésem: teljesen jogos,hogy így reagált,és esélyt sem hagyott elmondani,hogy közösülés nem történt? Hogyan tudnánk a barátommal ezt megoldani? Számomra nagyon fontos Isten,az Egyház,a tanítások,de nem szeretnék minden hétfőn gyónással kezdeni. Előre is nagyon köszönöm!

2016. okt. 6. 20:57
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
94%
Pap volt ostoba, attól h valaki pap lesz még nem lesz se szent se okos se bölcs. Az ilyen ostobákat került, keress értelmes papot.
2016. okt. 6. 21:05
 2/26 anonim ***** válasza:
87%
Am jó h a tag-ek között ott van h a ferenciek terén lévő templomban volt.XD
2016. okt. 6. 21:06
 3/26 anonim ***** válasza:
79%
Már eléggé nagy vagy ahhoz, hogy képes legyél különválasztani a hitet és az egyházat (az ő papjaival együtt). Ha hiszel valamiben, az szép dolog és csak rád tartozik, de nem kell olyan dolgokat mondani másoknak, amelyek adott helyzetben konfliktushoz vezetnek. Egy katolikus pap meg mit tud a szerelemről és a szexualitásról ? Szabály szerint élve semmit.
2016. okt. 6. 21:09
 4/26 anonim ***** válasza:
40%

Az egészből egy szót sem hiszek el.

Ha valóban szoktál volna gyónni, akkor pontosan tudnád, hogy arról te sem beszélhetsz, hogy mi történt gyónáskor. A gyónási titok téged is kötelez.

A másik meg az, ha láttál már volna közelről papot, akkor azt is tudnád, hogy nem így szoktak viselkedni, főleg nem gyónáskor. A gyónás egy szentség, kötött formája van, nem egy magánbeszélgetés, ahol azt mond a pap, amit akar.

Te még életedben nem gyóntál.

2016. okt. 6. 21:30
 5/26 anonim ***** válasza:
0%

Ideje lenne felnőni, és elgondolkodni az életeden.

Amint látod, EZ a pap nem tud segíteni neked semmiben.

Ha lusta vagy, akkor keress másikat.

2016. okt. 6. 21:31
 6/26 anonim ***** válasza:
68%
Nem is tudtam, hogy a gyónás jogi kategória. 0.o
2016. okt. 6. 21:34
 7/26 anonim ***** válasza:
42%

4-es

"A másik meg az, ha láttál már volna közelről papot, akkor azt is tudnád, hogy nem így szoktak viselkedni, főleg nem gyónáskor. A gyónás egy szentség, kötött formája van, nem egy magánbeszélgetés, ahol azt mond a pap, amit akar. "

Szóval szokak, azaz nem mindenki. Vannak szar papok, na nem tudom mi ebben a hihetetlen.

2016. okt. 6. 21:43
 8/26 anonim ***** válasza:
13%

Ha ez így történt,akkor az,a pap projekciója volt.Ő mindenképpen szexelt volna veled.Ismered a közmondást:"Mindenki magából indul ki."

Az kétségtelen elvárás,hogy a paptól lelkitámaszt,bölcs tanácsokat várnak,de sok esetben erre alkalmasabb egy szeretettel teljes szülő,mint egy egészségtelen életmódot élő,Isten szavával ellenkezve dacoló nőtlen pap.

Jobb,ha őket,és Istent ajándékozod meg bizalmaddal!

2016. okt. 6. 22:12
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg így történt, akkor valóban furcsa reakció. Én már gyóntam ennél cifrábbat is és nem szoktak rá semmit mondani.

Egyébként szerintem együtt aludni önmagában nem bűn, de ha annak érzed, akkor legközelebb aludjatok külön és akkor probléma megoldva.

2016. okt. 6. 22:17
 10/26 A kérdező kommentje:

4-es válaszoló: szomorú,hogy nem hiszed el,szerinted van időm ilyen történeteket kitalálni? Ennyire nem unalmas az életem :) Én úgy tudtam a gyónási titok csak a papot köti. Esetleg ha nem hiszed nagyon szívesen elmondom a plébániát ahol elsőáldoztam illetve bérmálkoztam

A többieknek köszönöm a választ! Sajnos nagyon meglepett a reakció,ugyanis gyóntam már itt és akkor nem voltak ilyenek...:(

2016. okt. 6. 22:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!