Mit tennél az alábbi szituációban?
Egyik szeretteddel egy tengeri kis csónakban ragadsz. Kiderül, hogy a segítség pontosan 1 hét múlva érkezik.
Ami van nálad az három szelet kenyér és 6 deci víz.
Miközben lebeg a csónak felbukkan a vízben 3 ember. Az egyik egy ájult kannibál rab akit keresnek és a hírekből hallottál róla, a másik egy sátánista vallású személy, aki szereti a fekete sminket és Mozartot, a harmadik pedig egy szexy tini lány vagy egy álmaid pasija.
Kit fogadnál be és hogyan osztanátok be az élelmet és italt? Miért?
Az ortodox szerzetesek Nagyböjt első három napjában semmit nem esznek, semmit nem isznak, egy korty vizet sem. Akinek tehát van ilyen rutinja, annak már csak a fennmaradó négy napot kell kibírnia valahogy, de a Jóisten segítségével ezt is ki lehet bírni. :)
A csónakba természetesen mindenkit föl kell venni. Még ha túlterhelt lesz, akkor sem fog elsüllyedni.
én felvenném a tinilányt meg a sátánistát, majd szavaztatnék ,hogy a kannibált felvegyük e
mindenkti arra intenék h végig maradjon fekve amennyit csak tud aludjon, még csak ne is beszélgessen, a kenyeret félidőben osztanám szét apró darabokra szeletelve arányosan, figyelembe véve h ki mennyire öreg, milyen bőségesen és mit evett stb stb
a vizet viszonylag hamar kiosztanám, majd az edényben mindig a leghígabb vizeletet gyűjttetném össze, sajnos ilyen helyzetben muszály recirkuláltatni :S :/
Ha megmondod, hogy ennek mennyi az esélye, hogy megtörténik, és az reális, elfogadható értéken belül van, akkor én is válaszolok rá neked, de addig marhaságokon hadd ne törjem a fejem.
Plusz az esélyekhez azt is vedd bele, hogy a vízben lévő embereknek mennyi esélye volt túlélni azt, hogy a vízben élve maradjanak, mert ha kicsit is logikusan látnád a kérdésedet, akkor észre vennéd, hogy amit leírtál, annak nulla az esélye, mind a helyszín, mind a szereplőket tekintve. De te köztudottan imádsz kötözködni és tagadni.
Köszönöm az eddigi őszinte válaszokat:)
#4 A kérdésem lényege, az önvizsgálat. Nem szeretnék semmit sem a patkányméreghez hasonlítani, ezért máshogy fogalmazom.
Szerinted két gazdag család gyereke fog lopni előbb vagy akinek haldoklik az egyetlen szerette?
Attól mert nem kerülsz egy helyzetbe, még a lelked olyan, amilyen. Illetve tekintettel kell lenni mindig a körülményekre.
Otthon a forró tűz mellet az arany kádban könnyebb játszani jó embert. Persze ez sem pont így van. Mert a gazdaságnak is lehet hátránya és ára.
A helyes válasz természetesen az, hogy mindenkit felveszel a csónakba. Már régen eldöntöttem, hogy ilyen kérdésekben sose leszek hajlandó kisebbik rosszat választani a nagyobb helyett akkor se, ha racionálisan értelmetlen.
Más kérdés persze, hogy a gyakorlatban mi lenne.
"Attól mert nem kerülsz egy helyzetbe, még a lelked olyan, amilyen."
Ez azért vitatható kijelentés, mert ahogy mondani szokták a puding próbája az evés.
Éppen ezért nagyon fontos a kereszténységnek az a tanítása, hogy nem csak magát a bűnt kell kerülni, de a bűnre vivő alkalmat is.
Lehet valaki játékfüggő vagy alkoholista szenvedélybeteg, de ha el tudja kerülni a játéktermeket vagy a kocsmákat, akkor ez a szenvedélybetegsége nem fog megnyilvánulni, de facto nem fog szenvedélybetegként viselkedni a lelke.
Egyébként vallástól teljesen függetlenül, az ilyen névtelen alkoholista és egyéb segélycsoportok terápiájának a lényege is pontosan ez.
Ha a szerettem, szeretteim élete, túlélése veszélybe kerülne, akkor senkit. Legfeljebb eledelnek, akkor a legkiadósabbnak tűnőt.
Ha egyet még jó eséllyel megmenthetnék, akkor valószínű a legfiatalabbat, legegészségesebbnek tűnőt, akinek van esélye a túlélésre.
Nem vagyok szörnyeteg, ha egy mód lenne rá, segítenék mindnek, de ha mondjuk a kislányom lenne ott velem, és tényleg az ő élete/halála között kellene döntenem, bárkit feláldoznék, de ezt szerintem minden szülő megtenné - legfeljebb nem mondja ki hangosan.
Reméljük soha egyikünknek sem kell ilyen helyzetben döntenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!