Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 27 éves nő vagyok. Miért...

27 éves nő vagyok. Miért tegeznek le az alábbi szituációban?

Figyelt kérdés
Már többször megtörtént,különböző helyeken: ha a szüleimmel vagy egyik szülőmmel megyek vásárolni,és ők valamin felpaprikázzák magukat (ilyen vérmérsékletűek,hiába is csitítanám),és olyankor persze nekem is visszásan válaszolgatnak,akkor az eladók (nem a fiatalok,hanem pl az ő korabeliek),akik egészen addig magáztak engem is,átváltanak tegezésbe,csak a szüleimet magázzák továbbra is. Pl. befelé jövet egyöntetű jó napot kívánok,bent kapok egy-két idegesebb szót,ezt gondolom,az eladó is hallja,kifelé viszontlátásra és SZIA. Nem egyszer megtörtént ilyen szituációkban. Mikor egyedül vagyok,akkor soha. Nagyon zavar.
2013. ápr. 5. 11:49
 1/8 anonim válasza:
65%

jaj öreganyám, teccik mán kicsit rigolyásodni.

amúgy meg teljesen normális ha a szülőddel vagy akkor akaratlanul is fiatalabbnak kezelnek mint amennyi vagy.

2013. ápr. 5. 11:55
 2/8 anonim ***** válasza:
30 éves nő vagyok, kérem hallgassa meg az én álláspontomat! :-) Több szituációban előfordult már, hogy vadidegenek Jónapottal, illetve durvább esetben Csókolommal köszöntöttek, és ilyenkor a hidegleléses téboly kap el, hogy vénasszonynak néznek. A kedves, barátias köszöntés azt jelenti, hogy Ön fiatalos, vagány, és belevaló! Szerintem ne akadjon fent ezen, hanem örüljön neki!
2013. ápr. 5. 11:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, engem 37 éves nő létemre szülői felügyelet és oltás nélkül is gyakran letegeznek boltban. Vagy olyan suhancok az utcán, akik lazán a gyerekeim lehetnének.

Szerintem "családi életet" nem a boltban kellene élni, egyrészt neked égő, mást meg nem érdekel.

Ha tudsz velük beszélni, amikor higgadtabb üzemmódban vannak, érdemes kifejtened nekik, hogy vagy nem mész többet velük emberek közé, vagy felfogják végre, hogy felnőttél, és eszerint viselkednek.

2013. ápr. 5. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem vagy te öreg, miért magáznának csak úgy?

A fiatalabbakat mint te, hivatalos közegben magázzák leginkább, mint orvos, hivatalok, de akár boltban is. Na most ha te feltűnően veszekszel a szüleiddel, (vagy ők veled), akkor a helyzet a hivatalosságát már elveszíti, ezért onnantól tegeznek.

2013. ápr. 5. 12:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Én 31 éves vagyok és jobban értékelem ha tegeznek a boltban. Én úgy gondolom a magázás fontos, de az is, hogy komolyan gondolja az ember. Amikor egy 25 éves eladó elkezd engem magázni az nekem mű. A magázásnak is vannak szabályai és szerintem kicsit sznob, hogy 20-évesen az ember elvárja, hogy magázzák. Egyébként meg osztom az első véleményét, ha szüleiddel vásárolsz, akkor simán nézhetnek fiatalabbnak.
2013. ápr. 5. 12:22
 6/8 A kérdező kommentje:

Második válaszoló: nem kell gúnyolódni. Mi az életben is tegeződnénk. A kérdés az anyámkorúakra vonatkozott.

Köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 5. 12:22
 7/8 anonim válasza:
67%

Szerintem, tudod a választ legbelül, hogy miért van ez.

Nem helyes lépés az eladótól letegezni a vevőt, pláne, ha előtte magázott. (Még ha abból indul is ki, hogy neki is ennyi idős gyermeke van kb., akkor sem kezeli jól a helyzetet.) Szüleidtől sem szép, hogy mások előtt "aláznak", így belehelyezed magad a "gyerek" szerepébe védekezésképp.

Tanácsot adni a legkönnyebb. ;) Mégis...

Próbálj legközelebb határozott "képet vágni", az eladó szemébe nézni, és úgy mondani, hogy 'Viszontlátásra!'

Ha letegez ennek ellenére, akkor próbálj humorosan válaszolni, hogy "nem is tudtam, hogy tegeződünk?" - valami hasonlót, de a lényeg, hogy Te ne kapd fel a vizet.

Ezt gyakorolni kell, de egyre jobb lesz.

Amúgy előfordult, velem is, még a 30-as éveim elején is, hogy mikor bementem egy boltba, 'Jó napot kívánok!'-kal köszöntem, és visszategeztek. Fordítva is volt, hogy na, most én köszönök fiatalosan - gondoltam-, és mondtam egy 'Sziá'-t, belépéskor. Erre meg magáztak...

Most már magáznak, mert látszik a korom az arcomon (pedig nem vagyok kéményseprő ;).

2013. ápr. 5. 12:25
 8/8 anonim ***** válasza:

agybajt kapok attól, ha idegenek tegeznek (nem csak engem, de boltban szemmel láthatóan számukra is idegeneket az eladók) sosem szerettem ... a tegezés számomra bensőséges, de legalábbis közeli ismerős kapcsolatot feltételez)

egyébként téged azért tegeznek le ilyenkor, mert a szüleiddel értenek egyet, és automatikusan átveszik veled szemben az irányító, feletted álló szerepet a szüleidtől ... visszamennék megkérdezni, hogy "megittuk a pertut?"

2013. ápr. 5. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!