Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam?

Melyik vallást válasszam?

Figyelt kérdés
Az anyagi dolgok az életem egyenlőre elég jól alakulnak. Most inkább spirituális irányba szeretnék fejlődni egy kicsit.
2010. ápr. 23. 16:14
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
Nekem az anyagi dolgok nem tetszenek. A válság nem tett jót neki.
2010. ápr. 23. 18:37
 12/25 anonim ***** válasza:
23%

Segítség az útkeresésben:

[link]

[link]

2010. ápr. 23. 19:04
 13/25 anonim ***** válasza:
Egyiket se. Helyette inkább elmélkedj jóról és rosszról, hogy mi miért helyes és mi miért nem, mi az, amivel nem csak magadnak, de másoknak is a legtöbb jót teheted. Ha ezen az úton jársz, biztos lehetsz benne, hogy szinte mindegyik vallás legfőbb alaptételeinek maximálisan meg fogsz felelni, és közben még nem is teszed ki magad annak a veszélynek, hogy mindenfélével behülyítsenek. :)
2010. ápr. 23. 19:42
 14/25 anonim ***** válasza:
64%
Azt hiszem te inkább hagyd ezt.....lehet lepontozni, de ha valaki így indul neki, akkor szerintem értelmetlen az egész.Ha ennyire nincs ötleted, és úgy kérsz tanácsot vallásról, mint valami árucikkről, akkor látszik h egyáltalán nem vagy érett az egészhez.Egyébként én azt javasolnám első körben, hogy a központozás terén próbálj meg fejlődni egy kicsit.Elég irritáló volt az első mondatodat elolvasni, a hiányzó vesszők miatt.
2010. ápr. 23. 20:19
 15/25 A kérdező kommentje:
13,5 éve foglalkozom harcművészetekkel. A zen is érdekel, azon az úton is szívesen továbbmennék, de ugyanakkor európai ember vagyok. Voltam nemrég Jeruzsálembe, Betlehembe és valahogy a kereszténység is szimpatikus.
2010. ápr. 23. 21:02
 16/25 anonim ***** válasza:

"15 Ismerem tetteidet, hogy sem hideg, sem meleg nem vagy. Bár hideg volnál, vagy meleg.

16 Így mivel langyos vagy, sem meleg, sem hideg, ki foglak köpni a számból."

Jelenések Könyve 3,15-16

2010. ápr. 23. 21:54
 17/25 anonim ***** válasza:
Ha a kereszténység a szimpatikus neked, akkor tudod hogy mit kell tenned.
2010. ápr. 23. 22:01
 18/25 A kérdező kommentje:

"15 Ismerem tetteidet, hogy sem hideg, sem meleg nem vagy. Bár hideg volnál, vagy meleg.

16 Így mivel langyos vagy, sem meleg, sem hideg, ki foglak köpni a számból."

Jelenések Könyve 3,15-16

Ezzel azt akarod mondani, hogy a középút nem ér semmit? Ami a buddhizmus egyik tana. Minden áron a jót, a keresztény értékeket kellene követni?

2010. ápr. 23. 22:18
 19/25 anonim ***** válasza:

"Ezzel azt akarod mondani, hogy a középút nem ér semmit? Ami a buddhizmus egyik tana. Minden áron a jót, a keresztény értékeket kellene követni?"

A középút nagyon is jó.

A jó pedig NEM keresztény érték, hanem emberi érték, amit viszont minden vallás kisajátított magának - de ez az univerzalitása is épp azt mutatja, hogy előbb volt, mint bármelyik vallás, azok mind csak rátelepedtek.

Semmiféle vallás nem kell ahhoz, hogy tudd, mi a jó, csak józan ész és empátia. Ha meg ezek hiányoznak, akkor hívőként is meg vagy lőve.

Az meg, hogy európai vagy, nem jelent semmit. Az őseid között mindenképp voltak ázsiaiak is, mert ugye onnan jöttünk ide, tehát ennyi erővel haladhatsz tovább a zen útján is, ami egyébként szintén egy igen jó dolog, mert aktív gondolkodásra sarkall (ellentétben pl. a kereszténységgel, ahol a legnagyobb érték a vakhit és mindennemű kételkedés felfüggesztése).

2010. ápr. 23. 22:51
 20/25 anonim ***** válasza:

"Ezzel azt akarod mondani,"

Ezzel azt akarom mondani,hogy döntened kell.

"Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök, mivel azonban most azt mondjátok: látunk, megmarad a bűnötök."

Jn 9,41

23Aki nincs velem, az ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór.

Lk 11,23

2010. ápr. 24. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!