Ha valaki, őszintén érdeklődik, egy vallás iránt, miért olyan internetes oldalon Teszi, ahol gúny tárgyává teszik az oda tartozókat?
# 19/21
Hogy tisztázzuk,mindaz amit írtam ironikus értelemben vett.
"(Zsoltárok 139:21, 22) 21 Vajon nem gyűlölöm-e ádáz gyűlölőidet, ó, Jehova? Nem iszonyodom-e az ellened lázadóktól? 22 Teljes gyűlölettel gyűlölöm őket. Ellenségeimmé lettek."
Akkor ez rád is igaz?
"Mert hát az olvasottak alapján, némelyek, kivetkőzve állítólagos keresztény magatartásukból, iszonyatos dolgokra képesek, akár hivatkozva..." Jehovára.
"(Zsoltárok 139:21, 22) 21 Vajon nem gyűlölöm-e ádáz gyűlölőidet, ó, Jehova? Nem iszonyodom-e az ellened lázadóktól? 22 Teljes gyűlölettel gyűlölöm őket. Ellenségeimmé lettek."
->Hát ez a baj veletek! Teljesen kifacsarjátok az Írásokat!
Az egyházatyák - akik az apostolok utódai voltak - azt tanították, hogy Ószövetség önmagában nem értelmezhető, hanem az Újszövetségen kell leszűrni. És mit tanít az Újszövetség?
"Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok üldözőitekért!" (Mt 5,43-44)
Az Őrtorony ezzel szemben egy elavult ószövetségi mentalitást idéz. Miért nem vezetitek be akkor a többnejűséget is, ahogyan a mormonok teszik az Ószövetségre hivatkozva? Még mindig nem veszed az észre, hogy Őrtorony kénye-kedve szerint csavarja az Írásokat, figyelmen kívül hagyva a legalapvetőbb exegetikai alapelveket?
Szégyellheti magát az Őrtorony, amiért gyűlöletre nevel titeket. És az még kisebb dolog, mert a nagyobb baj az, hogy a gyerekekbe is belenevelitek ezt a gyűlöletkeltő magatartást. Amikor ilyen égbekiáltó eretnekségeket olvasok, a magukat Isten emberének mutató, kedves, mosolygós emberektől, akik legbelül gyűlölködnek, még jobban azt gondolom, hogy ragaszkodni kell az Egyház 2000 éves apostoli szenthagyományához, amit az apostolok és utódaik hagytak ránk.
Az ilyen hamis prófétákat meg le kell leplezni.
Dante
:( Jézusom, Én sem szó szerint értettem,a gyűlöletnek 3 formája van.
S nem magát az embert kell gyűlölni, hanem a tetteit.
(2Timóteusz 3:5) 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el.
Az apostoli utódlásról pedig nem folytatom, felesleges szócséplés, leírtam, hogy ilyen nincs.
S ezt Te írod?
A hatalomra jutott egyházak összességében szolgáló "Atyák", némely lelkészek, papok, arra uszítják a híveket, hogy ha Jehova Tanúját látnak, hangos szóval alázzák meg őket. Keltsenek nyilvános gyűlöletet az utcán, vagy ahol épen vannak.
Egy alkalommal oda jött egy idősebb Férfi, és azt ordibálta bele az arcomba:
"Haza fogtok takarodni Izraelbe szemét Zsidó bérencek, mert különben, holokaustot fogok rendezni. Tönkre teszitek az egyházak jó hírnevét."
Nem vagyok félős tipus, de rendesen kikészültem idegileg, majdnem elájultam. Többen jöttek oda, és megvédelmeztek bennünket. A férfit pedig elzavarták. Azóta sem láttam.
Aztán volt, hogy idősebb Nők jöttek, az egyházak "küldöttjeként", Hát sokan meglepődtek, és megmondták a magukét az egyházakról, hogy a saját házuk táján sepregessenek, mi pedig csendben álltunk. Ismét megvédtek bennünket.
Volt egy kedves Katolikus Hölgy aki ígéretet tett, hogy szétfogja törni a táblát a hátamon ha még egyszer meglát. Egy fiatal ember jött oda, és elzavarta a Hölgyet, hogy foglalkozzon a saját dolgával.
A modern kori Inkvizícióra vannak jelentkezők bőven.
Az egyik 80 éves Testvér nénit lelökték, a villamos aláesett a botjával együtt, mikor épen leszállni készült. Az illető pedig elfutott, és azt kiabálta, hogy mindnyájan megfogtok dögleni.
Mi tanítunk gyűlöletre? Mi nem ilyen gyűlöletre tanítunk. A rosszat kell gyűlölni, és kerülni, de bosszú nélkül.
"S nem magát az embert kell gyűlölni, hanem a tetteit."
->Az Őrtorony magazinban azt olvasom, hogy bizonyos embereket kell gyűlölni, utálni. Egy szó sincs arról, hogy magukat az embereket nem kellene gyűlölni csak a tetteiket. A 139. zsoltár szerzője is ugyanilyen gyűlölködő volt, aki magát a személyt gyűlölte, mindössze annyi mentsége lehet, hogy az ő idejében még nem volt teljes a kinyilatkoztatás, ettől függetlenül tévedett.
"Az apostoli utódlásról pedig nem folytatom, felesleges szócséplés, leírtam, hogy ilyen nincs."
->Az, hogy te ezt leírtad, hogy nincs az a te bajod [nem is írhattál volna mást, hiszen akkor a szektád létjogosultságát ingatnád meg]. De valójában a véleményeden kívül semmit nem is írtál. Mint magad is olvashattad az írásomban, ebből a témából nálad jóval felkészültebb vagyok, mert veled ellentétben - aki a jw.org-on csüng - én kutattam az Újszövetség kortörténetét, átolvastam az ókori keresztény dokumentumokat. Tipikus példája vagy annak, hogy előre legyártott válaszaidat tudod ismételgetni, de valódi tudásod nincs. És te akarsz engem tanítani?
"A hatalomra jutott egyházak összességében szolgáló "Atyák", némely lelkészek, papok, arra uszítják a híveket, hogy ha Jehova Tanúját látnak, hangos szóval alázzák meg őket. Keltsenek nyilvános gyűlöletet az utcán, vagy ahol épen vannak."
->Kétszeres butaság, amit mondtál:
1. Miféle "hatalomra" jutásról beszélsz? A korábbi kommentemben leírtam Róma primátusságára vonatkozóan, hogy az Ősegyháztól fogva tény, ez azonban nem jelenti azt, hogy szó szerint "hatalma" lett volna. Róma egyik korai püspökét a hagyomány szerint úgy ölték meg, hogy a nyakába követ kötöttek, és a tengerbe vetették. Antiochia püspükét, Szent Ignácot, akiről fentebb írtam pedig vadállatok elé vetették, és azok falták fel. Hol élsz te akkor? A korai kereszténység nagy alakjai függetlenül attól, hogy nagy tekintélynek örvendtek, szent életű emberek voltak, olyanok, akiknek az Őrtorony a lába nyomába sem ér.
2. A másik meg az, hogy ha belépnél egy katolikus misére, biztos lehetnél benne, hogy semmiféle "uszítás" nem történik. Remélem nem képzeled, hogy egy keresztény istentiszteleten majd az airánusokról lesz szó. Helyette a hívek megvallják a hitüket, és hallgatják a prédikációt. Senki sem uszít ellenetek. Egyrészt nincs is szükség rá, hiszen egy olyan hívő, aki rendelkezik megfelelő lexikális tudással, az tudja, hogy egy szekta vagytok. Az, hogy némely kritikai honlapon előjön néhány tanításotok, lényegében mások miatt (is) van. Önmagatokat az Isten "egyes-egyedüli igaz szolgáinak" beállítva a "beszélgetés" címszó alatt arra lettetek kiképezve, hogy az embereket áttérítsétek a vallásotokra, hogy vessék alá az életüket az Őrtorony szervezetnek, hozzád hasonlóan. A szervezetet történelme, a botrányaitok és a teológiátok - és főleg az egyháztörténelem - azt bizonyítja, hogy ennek a szektának semmi köze nincs Istenhez, sőt kifejezetten egy káros szekta, aki a céljai érdekében mindenre képes, még a Szentírást is meghamisítja, ha kell. Nos, ezt bizony - a legnagyobb sajnálatotokra - le kell leplezni, és meg is tesszük.
"Egy alkalommal oda jött egy idősebb Férfi, és azt ordibálta bele az arcomba:...Nem vagyok félős tipus, de rendesen kikészültem idegileg, majdnem elájultam..."
->Az, hogy eljátszod a sértődött, szerencsétlen embert, akit mindenki bánt, a fenti cikk alapján jól tudjuk, hogy legbelül mit éreztek, ti Tanúk, "Jehova ellenségei" iránt. Egyébként is unalmas már a hisztid. Most kezdjem el én is sorolni, hogy az általad "hitehagyottnak" minősített ókori keresztényeket, milyen módszerekkel, és hogyan gyilkolták halomra? Vagy szedjem elő azokat a dokumentumokat, amik azt bizonyítják, hogy Jehova tanúi hány ember életét tették tönkre? Választhatsz Katy, de azt gondolom, a vitát mindkét esetben megnyerném, ha csak ebből indulnál ki. Szóval fejezd most már be a hisztit, mert nem érdekel. Önző vagy, csak a magad nyomorúságáról beszélsz. Engem is sokat bántottak az életemben, mit tudsz te rólam? És mit tudsz te például róluk:
Ezek nem számítanak neked?
"Mi tanítunk gyűlöletre? Mi nem ilyen gyűlöletre tanítunk. A rosszat kell gyűlölni, és kerülni, de bosszú nélkül."
->Igen, ott van az Őrtoronyban. Annyi különbséggel, hogy az is le van írva, hogy hagyjátok az ítéletet "Jehovára", ezért van az, hogy bizonyos Tanúk nem mennek el tettlegességig. De ettől függetlenül legbelül gyűlölködtök, ezért van az, hogy némely Tanú nem is bírja magát visszafogni, hanem kijön belőle a felsőbbrendűség, mint sokak esetében, akik írtak erre az oldalra.
Dante
Még valami, hogy korrekt legyen a kép:
Mélységesen elítélem azokat az embereket, akik Jehova tanúi ellen erőszakosan léptek fel, de ugyanígy elítélem azokat a Tanúkat is, akik másoknak ártottak.
A fizikai és lelki erőszakot egyaránt elítélem, ezt csak azért írom le, hogy ne hogy azt gondold, örülök annak, ha szívatnak titeket.
Dante
"Egyszerűen el lehet látogatni, és részt lehet venni összejöveteleken, többször is, úgy tudom, nincs zárt ajtó egyetlen hitéletű csoportnál sem. Az egyén ott megfigyelheti azokat az embereket, ahova ellátogatott. s ennek megfelelően, tud dönteni."
Nem biztos,hogy ez mindenkinek elég.Ezért írtam,hogy célszerű megismerni az ellentábor érveit is.És ha azt látja az illető,hogy már jár annyi ideje a tanúkhoz,hogy elmondhassa,megismerte őket,és az ellentábor érvei hamisnak bizonyulnak,akkor azokat el lehet felejteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!