Ha valaki, őszintén érdeklődik, egy vallás iránt, miért olyan internetes oldalon Teszi, ahol gúny tárgyává teszik az oda tartozókat?
Mert ez is ad egy képet.
Például, ha egy vallás képviselőből sok olyan van, aki habzó szájjal gyalázza a más hitűeket, akkor az jellemzi az adott vallást is (valamennyire).
"Ha valaki, őszintén érdeklődik, egy vallás iránt, miért olyan internetes oldalon Teszi, ahol gúny tárgyává teszik az oda tartozókat?"
Azért,mert a saját vallásukat a fanatikus emberek általában csak fényezik.Így egy őszinte érdeklődőnek meg kell hallgatnia a másik oldalt is,hogy optimális képet kaphasson,és egyik oldal se tudja megvezetni.
Lenne némi mondanivalóm a számodra Katy Weaver.
1. Ti miért tesztek fel álkérdéseket? Mi értelme annak, hogy az egyik Tanú feltesz egy kérdést, a másik meg bemásolja a választ? Mostanában már nem fordul elő, de régebben megtörtént, más is szóvá tette. Teszitek ezt úgy, hogy a kategóriában író emberek többsége katolikus, protestáns vagy ortodox keresztény, nem pedig arianizmust vallanak, mint ti. Van akkor értelme?
2. A keresztény magatartásról rögtön két dolog is eszembe jut.
- Egyrészt nekem olyan emberek ne akarják megmondani, hogy mi a keresztény viselkedés, akiknek annyi törleszteni való van a számlájukon, mint az Őrtoronynak, mert azzal csak éri el, hogy bort iszik, és vizet prédikál. Jézus is a képmutatókhoz intézte a jaj mondásait is (vö. Mt. 23. fej.), és ilyenek voltak a kereskedők is. és meggyőződésem szerint Jehova tanúi közt nem egy ilyen képmutató van.
- A keresztény magatartáshoz az is hozzátartozik, hogy leleplezzük a hazugságot, nem tűrjük a képmutatókat, kérlek szépen, ez alap dolog:
"...Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat: próbára tetted, akik apostolnak mondják magukat, noha nem azok, és hazugnak találtad őket" (Jel 2,2/b)
3. Arc nélkül? Kérlek szépen, ez egy anonim oldal, itt mindenki arc nélkül beszél. Te talán vállalod az arcodat Katy? Miért nem töltesz fel mindjárt egy képet magadról. Vagy talán akarod hogy belinkeljem ide Berta Wooster egykori gyűjteményét, amit a negatív Tanú hozzászólásokból állított össze? Azok a Tanúk vállalták az arcukat? Egyébként megnyugodhatsz, ha hozzám a Tanúk csengetnek, ugyanúgy elfogom küldeni őket, ha pattognak majd itt nekem.
4.Gúny tárgya? Ti teszitek magatokat nevetségessé. Tessék, olvasd csak át ezt:
-----
"A feltámadás 1878-ban kellett történjen (Thy Kingdom Come, 234. oldal).
Ábrahám, Izsák, Jákób és a régmúlt hű prófétái 1925-ben visszatérnek. (Millions Now Living Will Never Die, 89. oldal („Milliók, akik most élnek, sosem halnak meg”).
Az Őrtorony Társulat még egy könyvet is kiadott, amelyben azt mondták követőiknek, hogy építsenek egy plusz szobát a házukhoz, és fogadjanak fel egy vállalkozót, aki kifesti. A vállalkozók persze majd munkát keresnek, mivel nem lesz több halál 1926-ban. Amikor a szoba elkészült, az Őrtorony híveinek fel kell hívniuk Jeruzsálemet, ahol Ábrahámnak irodája lesz, és kérniük kell, hogy a szüleik „ébredjenek fel” a halálból. Ők aztán hamarosan megjelennek az új szobában! (The Way to Paradise, 228, 229. oldalak)."
-----------
Szerinted ez nem nevetséges? Szerinted ez nem ad elég alapot ahhoz hogy gúnyolódjanak rajtatok? És nem csak azért van ez így, mert tévedtetek - önmagában ez nem ok a gúnyolódásra. Hanem azért, mert a folyamatos tévedéseitek ellenére még mindig az Őrtoronyt teszitek az első helyre az életetekben, noha nyilvánvaló, hogy ennek a szervezetnek nincs köze Istenhez.
Dante
Teljesen jogos a kérdés! Mert napi szinten olvassa mindenki, ahogy jehova tanúi személyeskednek másokkal, akik cáfolni merik az őrtorony tanításait. Valóban borzalmas, amit művelnek.
Örülök, hogy legalább az egyikük már látja.
Még valami Katy Weaver :
Legutolsó hozzászólásodban (kb. 1,5 éve) azt írtad, hogy elhagyod végleg ezt az oldalt. Hogy lehet akkor, hogy a kb. két nappal ezelőtti nagy viták után ismét felbukkantál? Véletlenül jártál erre?
Vagy talán erősítésnek hívtak?
Dante
Az első két válaszoló nem szereti a szép szavakat.
Lehet,hogy nem is ismernek olyan kifejezéseket, amik megilletnék a másik embert.
Ám ha egy Tanú, aki tökéletlenségében, és elkeseredésében, nem használva ugyan ilyen szavakat, de ír véletlen egy-két tökéletlen mondatot, máris 8.millió embert vesznek a szájukra,igazán méltatlan módon.
s a kérdésemre, gyalázatos kifejezésekkel válaszoltak.
Elfelejtve, hogy minden embert, Isten a képmására alkotott, s ha az egyik gyalázza a másikat, annak teremtőjét gyalázza. Egymásra nem szólnak rá, ha ilyesmi történik, mert a Tanú mint ha nem is ember lenne. /tisztelet a kevés kivételnek/
Köszönöm, hogy megtiszteltél, kedves válaszoddal.
Egyszerűen el lehet látogatni, és részt lehet venni összejöveteleken, többször is, úgy tudom, nincs zárt ajtó egyetlen hitéletű csoportnál sem. Az egyén ott megfigyelheti azokat az embereket, ahova ellátogatott. s ennek megfelelően, tud dönteni.
#Dante
Sajnálatos, hogy némely testvér fel tesz kérdéseket, amivel magam sem értek egyet. Ám ez nem ok arra, hogy a többi 8 millió embert, aki ezekről mit sem tud, jogtalanul sértegessenek.
Ezt a kérdést egyénileg kell feltenni annak, aki ilyet tesz.
2. Hol mondta Jézus, hogy emberi személyek jogot kapnak más emberek hitének "leleplezésére", s ezt olyan módon, ami össze nem egyeztethető a keresztény alapelvekkel.
Sőt mi több, az emberek tetteit maga Krisztus lesz jogosult elbírálni, és Ő sem ilyen megvetendő stílusban fogja tenni.
Mindazon által a Tanítványai sem tették,és jogot sem kaptak, az ilyen "leleplezésre", csak is kizárólag, helyesen használva az írásokat, érvelve lehet "leleplezni". Vajon Péter, János, vagy bármelyik apostol, így állt hozzá az emberekhez? Mert ha igen akkor ez ellenkezik ezzel a mondattal, ami minden magát kereszténynek tartóra vonatkozik, a Tanúkra is.
(Róma 12:17–21) 17 Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat. Olyasmikre legyen gondotok, amik minden ember szemében jók. 18 Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek. 19 Ne álljatok bosszút magatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet a haragnak; mert meg van írva: „Enyém a bosszú; én visszafizetek, ezt mondja Jehova.” 20 Hanem „ha ellenséged éhes, adj neki enni; ha szomjas, adj neki inni; mert ha ezt teszed, tüzes szenet gyűjtesz a fejére”. 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.
S ha ilyen stílusban beszélgetnek, akkor máris győzött a gonosz.
3.Vállalnám az arcomat, ha tudnám, hogy nem élnek vissza vele. Sajnos nem olyan emberek vannak itt.
1925-26. még a világon sem voltam,
s ha akkor ilyen kijelentést tett valaki, volt bátorsága, alázattal vállalni, hogy tévedett, és helyre igazította azt, ellenben a mai nap is sok olyan Biblia ellenes tanítással, amit úgy hagytak, mert nincs alázat bennük beismerni a tévedést, és összhangba hozni a Biblia írásaival, ami valóban leleplezésnek számítana.
S végezetül, nem kell erősíteni, mindenki a maga nevében nyilatkozzon, mert a saját hite fog megnyilvánulni, nem a másiké.
S hogy mikor miért mentem el, és jövök vissza, az egyedül az Én jogom eldönteni, nem tartozom számadással Istenen kívül senkinek.
Tisztelettel:
u.i: mivel öt percenként írhatok választ, ezért azonnal nem fogok reagálni. Sőt lehet, hogy egyáltalán nem válaszolok.
Katy Weaver-nek:
"Sajnálatos, hogy némely testvér fel tesz kérdéseket, amivel magam sem értek egyet. Ám ez nem ok arra, hogy a többi 8 millió embert, aki ezekről mit sem tud, jogtalanul sértegessenek."
->Örülök, ha magad sem értesz egyet ezzel. Ám ha mégis megtörténik, akár intézkedhetnél is privátban, és megbeszélhetnéd a társaiddal, hogy ezt a viselkedést akár be is fejezhetnék. Ezután kicsit beszélgessünk a sértegetésekről.
A magam részéről azokat a Tanúkat, akik szemmel láthatóan még kezdők nálatok, semmiféle teológiai és egyháztörténelmi ismerettel nem rendelkeznek, nem sértegetem, mert nézetem szerint meg vannak tévesztve, de még van esélyük arra, hogy kinyíljon a szemük. Általában magukat a Tanúkat sem sértegetem sem én, sem a kritikusok, pusztán a teológiai nézeteikről rántjuk le a leplet, és mutatunk rá a szervezet sötét oldalára, amelyről a jw.org-ról ugyan nem lehet értesülni, de azokból a szakemberek írásaiból, a fennmaradt jegyzőkönyvekből, régi kiadványokból, és egyéb forrásokból, amelyeket megőrzött a történelem számunkra, igen. A Tanúk annyira függnek a szervezetüktől, hogy nem tudják már különválasztani a valláskritikát a személyeskedéstől, így merje csak valaki kétségbe vonni a hitüket, máris azt gondolják, hogy "üldözik őket". Harmadik esetben valóban átmehet a vita személyeskedésbe, de még itt sem az a 8 millió ember van a középpontban hanem az, aki olyasmit állít, ami már tényleg megbotránkoztató, és azok, akik azonosulnak a nézeteivel. És nézzük csak az érme másik oldalát: ti milyen jogon sértegettek másokat? Olvastam a kiadványaitokat, hogyan beszéltek az általatok "hitehagyott"-nak, nevezett ex-Tanúkról, megy a sárdobálás rendesen ellenük. Ugyanígy tudom azt is, mit gondoltok a kereszténységről, mikkel vádoljátok a korai Egyházat is minden alap nélkül. Olvastam eleget tőletek, többet is, mint kellett volna.
Következő pontosban felteszed a kérdést, Jézusra és az apostolokra hivatkozva, miszerint milyen jogon leplezzük le a szervezetet olyan módon, ahogy. A logika rendkívül rafinált, talán a szervezetben tanították neked ezt is. Emlékezz csak vissza mit írt az Őrtorony akkor, amikor egyszer az ex-Tanúkról írt, akkor "elméjükben betegeknek" nevezte őket. Itt fel lett téve a kérdés egy Tanúnak (vagy Tanúkkal szimpatizánsnak), hogy honnan ez a viselkedés, amire a Bibliára hivatkozott. Érdekes. Tehát ha másokat sértegettek, akkor használható a Bibliának azon igehelyei amelyek keményen feddik az embereket, de ha rólatok van szó, akkor előveszitek az Rm. 12-őt és a többi igehelyet. Mert ti talán olyan jó fejek vagytok? Ugyan már... Mindent összevetve Jézus is kedvesen beszélt az emberekkel, de képmutatást nem tűrte:
"...ti képmutatók! Tisztára mossátok a pohárnak és a tálnak a külsejét, belül azonban tele vagytok rablással és mértéktelenséggel...Kígyók, viperák fajzata! Hogy is kerülhetnétek el a kárhozat büntetését?" (Mt 23,25;33)
Meggyőződésem szerint az Őrtorony képmutató, így teljes mértékben illenek rá Krisztus szavai. De nem csak rá, hanem minden olyan vallásos szervezetre, és emberre, aki így viselkedik. A másik meg az, hogy az 1972 április 1. Őrtorony szerint Jehova tanúi a "próféta" jelzőt aggatták magukra. Mivel még jósolgattak is, ami nem teljesült [lásd a fenti feltámadásra vonatkozó jóslatot az előző kommentemben], ezért teljes mértékben alkalmazható rájuk a "hamis próféta" jelző. És ne gyere azzal a szamársággal, hogy nem tartjátok magatokat "ihletett prófétának", hiszen azzal, hogy a "próféta" jelzőt használtátok magatokra, és még jósoltatok is, pont megütöttétek a "hamis próféta" jelzőt, hiszen ők is pontosan ezeket cselekedték. Mit mondd azonban az ige ezekről az emberekről?
"A próféták ellen fordulok, akik hazug álmaik szerint prófétálnak – mondja az Úr –, mert elbeszélik őket, s így félrevezetik népemet hazugságaikkal, csalárdságukkal. Bizony, nem küldtem őket, sem parancsot nem adtam nekik. Nem is használnak semmit ennek a népnek – mondja az Úr" (Jer 23,32)
Kemény szavak, de ezeket nem én mondom, hanem az Úr! Jehova tanúi hány hazugsággal vezették félre az embereket eddig a történelem során? Nézzük csak a feltámadásról szóló jóslatot! A normális emberek közül világos, hogy senki sem hitt nektek, a Tanúk viszont boldogan követték a szervezet tanítását, és készültek a "nagy eseményre". Jól van ez így? Ezt állítod:
"s ha akkor ilyen kijelentést tett valaki, volt bátorsága, alázattal vállalni, hogy tévedett, és helyre igazította azt, ellenben a mai nap is sok olyan Biblia ellenes tanítással"
->Ki mondta, hogy volt bátorsága alázattal vállalni? Van erről valami forrás? Mert azt tudom, hogy William Miller tényleg vállalta azt, hogy tévedett [legalábbis részben biztos] az 1844-es csalódás után. Az Őrtorony ezzel szemben tovább folytatta a vége nem érő buta jóslatokat, és tanbeli változtatásokat. És ezek lennének az Isten emberei!? Mózes 5. könyve értelmében semmiféle jelentőséget nem kellene tulajdonítani azoknak, akik hamis jóslatokat hoznak. Miféle "Biblia ellenes tanításról" beszélsz? Te jó ég, Katy, ne játszd már itt a művelt embert. Mindketten tudjuk, hogy nincsenek sem teológiai, sem egyháztörténelmi ismereteid, csak azt tudod, amit a jw.org-on, meg a többi Őrtorony kiadványban olvastál. A kereszténység alaptanítása az ókorba nyúlik vissza, amik mögött olyan emberek állnak is állnak, akiket az apostolok tanítottak. És akkor itt van Őrtorony, akik még az eredeti héber vagy görög nyelvű Szentírást sem tudják elolvasni [az újvilág fordítást laikusok készítették, a többség nem tanult bibliai nyelveket, talán egynek volt valamennyi ismerete, de az sem volt szakember]. Tényleg magatokkal hasonlítod össze mondjuk Siegfried Zimmert, vagy Bart. D Ehrman professzor urat, aki elismert szövegkritikus? [már ha mondanak ezek a nevek neked valamit...] Még mindig nem esik le, hogy tulajdonképpen full laikusok vagytok? Visszatérve a jóslatokra:
Nem az Úr küldött titeket - ahogyan a kijelentésben is olvasható - hanem az Őrtorony, aki egy hazug szervezet:
A másik pedig az, hogy ismét felhívom a figyelmed az előbb említett igére:
"...Tudom, hogy nem tűröd a gonoszokat: próbára tetted, akik apostolnak mondják magukat, noha nem azok, és hazugnak találtad őket" (Jel 2,2/b)
Jézus tehát megdicséri az Egyházat, amiért nem tűri el a gonoszokat, nos, én sem teszem ezt! És ne értsd félre, ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden Tanú "gonosz" lenne. Én megtévesztett embereknek tartom némelyeket, viszont a szervezet, amely irányítja őket, az gonosz.
Természetesen a te dolgod, hogy miért jöttél ide vissza. Bár én azt gondolom, hogy a kb. 2 nappal ezelőtti vita miatt erősítésként érkeztél, de lehet, hogy tévedek:
"u.i: mivel öt percenként írhatok választ, ezért azonnal nem fogok reagálni. Sőt lehet, hogy egyáltalán nem válaszolok."
->Nem szükséges reagálni. Ugyanis a kb. 2-3 éves távolmaradásod alatt semmit sem tanultál, mély ismeretekre nem tettél szert, csak olvasgattad a jw.org-ot, meg az Őrtorony kiadványokat. Így azonban előttem egyáltalán nem vagy hiteles. Ahhoz valódi tudás kellene, neked meg az jelenleg nincs.
Dante
"S hogy mikor miért mentem el, és jövök vissza, az egyedül az Én jogom eldönteni, nem tartozom számadással Istenen kívül senkinek."
->Súlyos tévedés! Te nem az Istent követed, hanem az Őrtorony szervezetet, akiről tévesen azt hiszed, hogy Isten irányítása alatt van. Csak ezért beszélhetsz így, mert ebben hiszel. A visszatérésedről meg már fentebb leírtam a véleményemet, egyértelmű erősítésnek jöttél a társaid részére, annak ellenére, hogy tudod, nem értenek itt egyet veled. Az oldal színvonala a visszatéréseddel majd csak tovább süllyed, mint eddig...
Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!