"A tinta folyjon, ne a vér! " Mi a véleményed erről a mondatról?
Vannak nemzetközi szerződésekben deklarált emberi jogok.
Biztosítani kell az emberi jogok érvényesülését, de azzal a feltétellel, hogy ezen jogok nem ütközhetnek egymással, illetve ne egymás rovására működjenek.
Az emberi méltósághoz való jogot sértették az ún. CH "karikatúrák", mert mások vallási meggyőződését gyalázták.
Több milliárd embert gyaláztak.
Innen már egy lépés az uszítás, gyűlöletbeszéd.
A tilos rádiós "kiirtanám a keresztényeket!" szöveg, amiért ki is rúgták a magyarországi műsorvezetőt.
A véleménynyilvánítás szabadságának is vannak korlátai, mégha ezeket nem is lehet a jog eszközével szabályozni.
Erre való az erkölcs, etika, empátia.
Mindenki tegye fel magának a kérdést, vajh miért akartak jámbor, ártatlan, békés embereket vallási, világnézeti gondolkodásukban, meggyőződésükben gyalázni a "karikaturisták"?
Milyen ember az ilyen?
Miért tették?
Miért jó ez nekik?
Milyen lelkivilága van az ilyen embernek?
Miért?
Miért?
Miért?
Tisztázzunk valamit.
Egy szellemes, ízlésesen és művészien megrajzolt grafikát, animációt lehet karikatúrának nevezni.
Az ötlettelen, alpári, perverz, ocsmány gyűlölködés már más kategória.
Ha valaki zongorán egy Mozart-szonátát játszik, azt zenének hívjuk, de ha valaki az utcán, sötétedés után kukafedeleket csapkod egymásnak zene címszó alatt, az bizony csendháborításnak minősül és kihívjuk rá a rendőröket, mert az emberek nyugalmát megzavaró zaj és nem zene.
Az emberi méltósághoz való jogot sértették az ún. CH "karikatúrák"
A karikatúristák valószínűleg kikérik maguknak, hogy a Charlival egy lapon említsék őket.
Ha én anno az iskolában óra alatt hasonló rajzokat rajzoltam volna (pl. tanárnőm nemi aktus közben egy másik tanárnővel, esetleg egy állattal), ott helyben elveszi a tanár, intőt kapok és még a szüleimet is behívják.
A CH-t meg kitüntetik érte. Tetszik érteni?
Nagyon rossz precedenst fog teremteni a CH mizéria, mert követendő példaképnek állítja be az empátia nélküli ízléstelenséget.
Tisztelt szülők! Ti mit szólnátok, ha a gyerekeitek rólatok, másokról ilyeneket rajzolnátok?
Megdicsérnétek őket?
A Charlie-ék szülei valamit nagyon elronthattak...
"nem lehet tudni, hogy kicsoda, legfeljebb találgatni lehet. Vajon Charlie egy karikaturista, vagy egy iszlamista"
De lehet tudni.
Cabut (Jean Cabut) és Charbot (Stéphane Charbonnier) személyesen ismertem, és bár nem mindig értettem egyet azzal, amit csináltak, micsoda világ az, ahol egy karikatúrát - legyen az bármennyire sértő vagy bántó is -, háborús nehézfegyverekkel bosszulnak meg?.
Ez barbárság, akárki akármit mond is! Barbárság és - ahogy többen írják is -, ürügy.
Nem köteleznek senkit fegyverrel a hátukban arra, hogy olvassák, megvegyék, vagy egyáltalán tudomást vegyenek a Charlie Hebdo-ról...
Aki pedig megveszi és olvassa, eddig még soha nem ütött le vagy ölt meg egyetlen olyan személyt sem, legyen az bármilyen vallású, hitű, esetleg politikai nézetű, akiről a gúnyrajzokat készítették...
"háborús nehézfegyverekkel bosszulnak meg"
Nem tudtam hogy tüzérséggel lőtték volna szét a szerkesztőséget, tudtommal kézifegyverekkel lövöldöztek.
Egyébként nekünk sem kötelező tudomást vennünk a támadásról ennyi erővel, nem muszáj odanézni.
"tudtommal kézifegyverekkel lövöldöztek."
És az nem elég? Ennyit vontál le az egészből? Ennyi fontos neked tizenhét ember halálából Európa közepén, ahol - tudtommal - nincs háború?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!