Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova tanúi! Ha a...

Kedves Jehova tanúi! Ha a hozzátok legközelebb álló embernek valamilyen okná fogva (műtét/baleset) vért kellene kapnia a műtéthez, mit tennétek? Illetve ha az illető elfogadná, elítélnétek őt ezért?

Figyelt kérdés

Leszögezem, hogy nem akarlak titeket bántani, ezért kérem is, hogy csak tanúk vagy volt tanúk válazoljanak, vagy akiknek vannak tanú ismerősei.

Illetve tegyük fel, hogy van egy nem felnőtt gyereketek, akiért maximálisan ti feleltek és neki lenne szüksége vérátömlesztésre. Ne fessük az ördögöt a falra, de ezen helyzetekben mit tennétek?

Ismétlem, a kérdés n e m p r o v o k a t í v.

2016. szept. 16. 17:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 A kérdező kommentje:

Opwndoor: az, hogy eyetlen egyszer az életben elelmélkedsz egy komoyl döntésről még nem jelenti azt, hogy nem akarsz majd a valóságban élni!

Hívő vagyok, szeretek álmodozni meg szeritem idealista is vagyok egyben, kitalált (hű!) történeteket irogatok, ezt hadd tudjam már!

Bocsánat, tényleg nem akarok ennyire förtelmesen viselkedni, de könyörgök egy normális válaszért! Ha nem adod meg, kérlek menj el. Illetve egy utolsó kérdés: elolvastad, mit kértem tőled utoljára? Megtenned nem kell, hiszen nem kötelezhetlek rá, de kérlek...

2016. szept. 16. 23:31
 32/87 A kérdező kommentje:
#30: köszönöm! Bár ezt sem nekem írtad, de kb ezt akartam tudni. Innentöl csak egy lépés: a (leendő?) kisgyermeked esetében is így cselekednél?
2016. szept. 16. 23:33
 33/87 anonim ***** válasza:
0%

Opendoortól félek"

Ne már....

Annyira nem vagyok ijesztő, :D)

A komoly dolgokba határozott vagyok, és szilárd.

De szeretem a szépet, a jó összeröffenéseket, ahol a barátok jó hangulatban vidáman cseverésznek, iszogatnak eszegetnek, sétálgatnak, szalonnát sütnek, úszkálnak,

Küldök egy "képet" magamról

2016. szept. 16. 23:34
 34/87 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó szerintem egy másik kérdésre ment volna :D
2016. szept. 16. 23:37
 35/87 anonim ***** válasza:
13895026_914979845274922_2773943048622374231_n.jpg
2016. szept. 16. 23:39
 36/87 anonim ***** válasza:
jajj nem jó
2016. szept. 16. 23:40
 37/87 anonim ***** válasza:
34%
2016. szept. 16. 23:42
 38/87 A kérdező kommentje:

Ez micsoda? (Pláne mi köze a kérdéshez?)

Na jó, bocsánat a stílusomért vagy ha megbántottalak :/ időnként könnyű felhúzni...

És továbbra is várok válaszokat az eredeti kérdésre

2016. szept. 16. 23:45
 39/87 anonim ***** válasza:

Nos Kérdező, opendoor 23:31-es válaszában megkaptad a választ.

Ez is szörnyű, de az még szörnyűbb, hogy Jehova tanúi a saját gyermekeikre is kiterjesztik az ostobaságukat:

"Vizsgálatot indított az ügyészség egy húsz éves suceavai lány halálának ügyében, aki azért vesztette el az életét a kórházban, mert szülei vallási okokból nem engedélyezték számára a vérátültetést.

A Mediafax beszámolója szerint a fiatal nő nagyon súlyos autóbalesetet szenvedett, és válságos állapotban került kórházba. Kezelőorvosai közölték a családdal, hogy sürgősen meg kell műteni és vérátömlésre szorul, ha meg akarják menteni az életét. A szülők a Jehova tanúi felekezet tagjai, és vallási meggyőződésükre hivatkozva a vérátömlesztést nem engedélyezték."

Link itt: [link]

Itt meg már azt olvassuk, hogy fiatalok ezrei(!) haltak meg emiatt:

[link]

Végig gondolva ezt, egyre jobban érthetővé válik, hogy az Óegyházban miért csak az apostolok utódaiként működő püspökök értelmezhették a Szentírást. A Biblia nem megfelelő értelmezése veszedelmes eretnekségekbe sodorhatja az embereket (2Pt 2,1). Olyan ostoba emberek kezébe, mint például Jehova tanúi, nem való a Szentírás.

Bár bizonyos tanításaikhoz már nem elég a Szentírás elcsűrése-csavarása, hanem meg is kellett hamisítani az eredeti szöveget. De ez már egy másik történet...

Dante

2016. szept. 16. 23:45
 40/87 A kérdező kommentje:

Ez szörnyű :( Opendoor leig azt írta, mindenki megmenthető ezzel.

Sajnálom a fiatal lányt, bár ez nem segít se rajta, se máson. Ezekre miért nem reagál? És hol a többi tanú ilyenkor?

(Hallottam, hogy más a Bibliájuk, ezért nemigen akarom olvasni az idézeteket, amiket ide a sajátjukból raknak ki, bár ez csak egy része a dolognak, alapból még érdekelne is.)

Nem lehetne valahogy jobb belátásra bírni őket? Pl ha a többi eyjázakból egy-egy vezető személyiség leülne tárgyalni a véneikkel vagy valami?

2016. szept. 16. 23:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!