A Bibliában hol írnak az ezotériáról?
Tudna nekem valaki segíteni.
Van benne egy rész,hogy mitől tilt Isten minket.
Szerencsejáték meg a többi és van ott pár dolog amibe beleillenek korunk olyan divatos önmegvalósításához vezető útjai. Vonzástörvénye,New Age,ezotéria,kineziológia,kártyajóslás,st.
Ezt hol taláoom?
Szervusz
(1Sámuel 15:22, 23) . . .. 23 Mert a lázadás éppolyan, mint a jóslás bűne, és az elbizakodott törtetés, mint amikor valaki rejtelmes erőkhöz és a terafimhoz folyamodik. . . .
(3Mózes 20:6) 6 Amely lélek szellemidézőkhöz és jövendőmondókhoz fordul, erkölcstelenkedve velük, arcomat fordítom az ellen a lélek ellen, és ki fogom irtani népe közül.
(5Mózes 18:10–12) 10 Ne lehessen találni közötted olyat, aki átviszi fiát vagy lányát a tűzön, sem olyat, aki jóslással foglalkozik, mágiát űz, vagy aki előjelek után kutat, varázsló, 11 vagy aki másokat megigéz, aki szellemidézőtől vagy jövendőmondótól tudakozódik, vagy aki halottaktól kérdez. 12 Mert mindaz, aki ilyesmiket tesz, utálatos . . .
(1Krónikák 10:13) 13 Így halt meg Saul a hűtlenségéért. . .. .és mert szellemidézőhöz fordult, hogy tudakozódjon,
(Ézsaiás 8:19) 19 És ha azt mondanák nektek: „Forduljunk a spiritiszta szellemidézőkhöz vagy azokhoz, akikben jövendőmondó szellem van, akik csipognak és kijelentéseket mormognak”, hát nem Istenéhez kell fordulnia a népnek? A halottakhoz kell fordulni az élőkért?
(Cselekedetek 19:18, 19) 18 Akik hívőkké lettek, azok közül sokan eljöttek, és nyíltan megvallották és elmondták gyakorlataikat. 19 Igen, a mágiát űzők közül elég sokan összehordták könyveiket, és mindenki előtt elégették őket. Összeszámolva azok árát, értéküket ötvenezer ezüstnek találták. /37 200 dollárnak felel meg/
(Mikeás 5:12) 12 Kiirtom a varázslást kezedből, és nem lesz többé közted, aki mágiát űzne.
(Ézsaiás 65:11, 12) . . .akik elfelejtitek szent hegyemet, akik asztalt terítetek a jó szerencse istenének, és akik kevert bort töltötök színültig a sors istenének. 12 Majd gondom lesz rá, hogy a kard legyen sorsotok, és mindannyian leborultok a levágatásra, mert szóltam, de nem feleltetek, beszéltem, de nem figyeltetek; folyton azt tettétek, ami rossz a szememben, és azt választottátok, amiben nem lelem örömöm.”
Üdv!
Varázsló asszonyt ne hagyj életben. Mózes II. könyve 22. rész, 18.
Vonzás törvénye,New Age, ezotéria, kineziológia, kártyajóslás, st. Mind varázslás, tiltott.
Köszönöm bár nem ezekre a részekre gondoltam.
Valahol felsorolás szerűen benne van.
Úgy hogy ezotéria sehol. Hogy mi vajákosság, varázslás, bálvány imádás felekezetenként különbözik.
Három felekezet, három különféle nyelven írt bibliáját olvastam. Hát sok eltérés van, még héber biblia azaz ószövetség terén is. Sőt zsidók egy része ókorban pont szemfényvesztőnek és varázslónak tekintete Jézust.
De jelenkorban, és több más korban, Ábrahám gyermekei a három az itteni egy Isten hívő vallás és felekezeteik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!