Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateista vagyok, de nem szeretn...

Ateista vagyok, de nem szeretnék ilyen felfogásban élni. Hogyan szerezhetném vissza a hitemet?

Figyelt kérdés

Kiskoromban hittem Istenben, de utólag visszagondolva eléggé gyermeteg módon.

Sokat foglalkoztam és foglalkozom természettudományokkal és a szakirodalmakból olyan szilárd lábakon álló magyarázatot fedeztem fel a világ működésére, hogy egyszerűen nem fér a fejembe, hogyan létezhetne egy mindenható Isten.

Viszont úgy érzem, hogy így üres az életem. Az ember nem egy gép és a lelkének szüksége van a misztikumra, az irracionalizmusra, a bizalomra, hogy egészséges maradjon a pszichéje.

Nagyon szeretnék keresztény lenni, hinni Istenben, megélni a közösséget és a spirituális élményeket más hívőkkel, de képtelen vagyok hívővé válni, mert nem tudom komolyan venni és hihetően elképzelni magamnak az Isten, sőt semmilyen természetfeletti dolog fogalmát.

Mi tévő legyek? Nem érzem magam jól így.

2016. szept. 7. 21:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Neked a hiteddel van baj. Először van a szív, utána a tudat, hit, elme, gondolkodás ebben a sorrendben. A szívnek is van tudata, csak máshogy jut el a tudatkoz, mint ahogy mi szeretnénk olykor. Te a szivedben hiszel Istenben, mert azzal is felfoghatod a világot, a tudatodra nincs is szükséged, akkor is tudsz hinni. A tudat is csak úgy hisz, ahogyan a szív, de ki tudja zárni a szivet. Mint máshogy. Kérdés az, hogy szívvel is olyan tudatosan fel tudod fogni a világot, mint ésszel. De a legfontosabb a lélek.. az van elöl, azt nem tettem a lista elejére. Azzal tudod a legpontosabb módon felfogni a világot mert nem olyan határos. Nem beszűkült gondolkodásmóddal van felruházva,nem határos

Én azt mondom nézz mélyen a lelkedbe.

2020. febr. 28. 12:11
 22/22 KZitus ***** válasza:

"Mi tévő legyek?" -nem tudom az elmúlt majd 4 évben mit tettél.

Jó lenne ha megírnád mire jutottál. Ha megteszed, előre is köszönöm.

Remélem arra jöttél rá közben, amire a zsoltáríró is:

" Mennyi mindent tettél értünk, ó, Jehova Istenem; csodásak a tetteid és gondolataid! Senki sem hasonlítható hozzád. Ha beszélni és szólni akarnék is róluk, számosabbak, semhogy felsorolhatnám." Zsoltárok 40:5

Ha nem látod át mennyi mindenről gondoskodott Isten számodra is a kellemes, élvezetes élethez, itt bővebben megnézheted: [link]

...a bolygónkról, a víz körforgásáról, az agyunkról....

2020. febr. 29. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!