Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateista vagyok, de nem szeretn...

Ateista vagyok, de nem szeretnék ilyen felfogásban élni. Hogyan szerezhetném vissza a hitemet?

Figyelt kérdés

Kiskoromban hittem Istenben, de utólag visszagondolva eléggé gyermeteg módon.

Sokat foglalkoztam és foglalkozom természettudományokkal és a szakirodalmakból olyan szilárd lábakon álló magyarázatot fedeztem fel a világ működésére, hogy egyszerűen nem fér a fejembe, hogyan létezhetne egy mindenható Isten.

Viszont úgy érzem, hogy így üres az életem. Az ember nem egy gép és a lelkének szüksége van a misztikumra, az irracionalizmusra, a bizalomra, hogy egészséges maradjon a pszichéje.

Nagyon szeretnék keresztény lenni, hinni Istenben, megélni a közösséget és a spirituális élményeket más hívőkkel, de képtelen vagyok hívővé válni, mert nem tudom komolyan venni és hihetően elképzelni magamnak az Isten, sőt semmilyen természetfeletti dolog fogalmát.

Mi tévő legyek? Nem érzem magam jól így.

2016. szept. 7. 21:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

"... ma is történnek természetfeletti csodák. Isten, ahogy Jézus földi szolgálata során, úgy ma is cselekszik csodákat. Emberek gyógyulnak meg, vagy szabadulnak meg függőségekből."

Nem az a csoda ha meggyógyul valaki. Ha visszanőne egy levágott végtag az pl. csoda lenne. Ja, ilyen sose történt.

2016. szept. 8. 15:15
 12/22 anonim ***** válasza:
36%

Sziasztok!

Nem szeretnék túl szigorú lenni azokhoz,akiknek nehéz elfogadni,hogy Isten beavatkozik a természetes rendbe.

Persze,hogy nehéz hinni a csodákban,de ez így van rendjén. :)

Pl. Máté ev.28. arról olvasunk,hogy a Galileai hegyekben az apostolok találkoztak a feltámadott Jézussal. (17.vers) Amikor meglátták Őt leborultak előtte,pedig kétségek fogták el őket.

Igaz,hogy mennyire méltó ez e beismerés? :)

Ugye itt van elöttünk egy dokumentum a kereszténység korai szakaszából, és a szerző azt állítja,hogy a kereszténység alapítói között voltak olyanok ,akik nrm tudták elhinni a feltámadás csodáját,még akkor sem amikor szemtől szemben álltak Jézussal és megérinthették Őt.

Annak aztán semmi értelme nem lett volna beleszőni ezt az élbeszélésbe,csak ha valóban így történt.

Az apostolok ugyan úgy reagáltak mint bármely modern embercsoport,egyesek hittek a szemüknek mások meg nem.

A legtanulságosabb azonban az amit a szöveg a bibliai csodák céljaként említ.

Mert a csoda nem csupán racionális felismerésre vezet ,hanem imádásra késztet.

Különösképpen Jézus csodáin láthatjuk,hogy egyik sem bűvésztrük, Ő pl. soha nem mondott olyasmit,hogy; "Látod ott azt a fát? Na figyelj mert mindjárt lángra lobban." :)

Csodálatos hatalmát a betegek gyógyítására, az éhezők megvendégelésére és a halottak feltámasztására hayználta.

Mi mi modern emberek úgy go doljuk,hogy amikor csoda történik a dolgok természetes rendje felborul,ám Jézus éppen hogy a természetes rend helyre állítására törekedett.

Mindannyian tudjuk nagyjából,hogy a Bibliában az áll,hogy Isten eredeti teremtett világában nem volt sem fájdalom,sem betegség,sem éhezés és sem halál.

És Jézus ezért jött,hogy helyre állítsa ami tönkrement és meggyógyítsa ami beteg.

Csodái nemcsak hatalmának bizonyítékai,hanem hírnökei annak is amit majd véghez visz ha vissza tér.

Jézus nem csak az értelmünkhöz intézet kihivást,hanem a szívünknek tett ígéret is,hogy az a világ amire vágyunk hamarosan eljön.

Kedves kérdező neked csak annyit mondhatok,hogy ne add fel mert Jézus téged is ott akar tudni maga mellett. :)

Tisztelettel!

2016. szept. 8. 18:48
 13/22 anonim ***** válasza:
10%

" a szakirodalmakból olyan szilárd lábakon álló magyarázatot fedeztem fel a világ működésére" - azzal, komám, egyedül vagy. De hajrá, keresd meg Stephen Hawkingot, biztos, hogy nagyon fogja érdekelni egy szilárd lábakon álló működés a világ magyarázatára, miután az ő egyesített mezőelmélete kudarcot vallott.

Nagyon keveset tudunk.

"Nem szeretnék túl szigorú lenni azokhoz,akiknek nehéz elfogadni,hogy Isten beavatkozik a természetes rendbe." - ez így úgy hangzik, mintha a természetes rend spontán létező lenne (ami az ateisták abszurd gondolata) és Isten egy önkényes hacker, aki itt-ott belepiszkál. Sajnos nagyon sok ember így fogja fel.

Pedig Isten nem csinál mást, csak létrehozza, fenntartja, és alakítja a természetes rendet. Ami egyébként nem más, mint ő maga.

2016. szept. 8. 20:51
 14/22 Hoffman József ***** válasza:

Kedves kérdező!

Valamikor én is hozzád hasonló kereső voltam. Miután Isten küldött valakit, aki által megismerhettem az igazságot, én is igyekszem azt továbbadni másoknak.

Ezen a weboldalon találhatsz írásokat, melyek segíthetnek neked.

[link]

2016. szept. 8. 21:54
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem maradj a katolikus körökön belül, ne másfelé keresgélj.
2016. szept. 8. 22:03
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves Talintulli nem értetted meg a válaszom!

Kiragadtál egy mondatot és azt kritizáltad.. :)

Hát mit ne mondjak...

Kedves kérdező tanúsíthatom,hogy az a honlap amit "Hoffman József" a figyelmedbe ajánlott,ne hagyd figyelmen kívűl! :)

Talán megtalálod azt amjt keresel.,

2016. szept. 8. 22:55
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

"tanúsíthatom,hogy az a honlap amit "Hoffman József" a figyelmedbe ajánlott,ne hagyd figyelmen kívűl!"

Értelmetlen mondat.

Katolikus honlapok, amiket érdemes olvasgatni:

[link]

[link]

www.magyarkurir.hu/

[link]

2016. szept. 9. 06:57
 18/22 Kommander ***** válasza:
én egy javaslatot adok,elöször meg kell Ismerd...a Bibliában,főleg az újszövetségben de ha kényelmesebb akarsz lenni ajánlok egy filmet és a film a biblia alapján készült,szóval pont úgy,ahogy meg van írva Jézus Krisztus élete...2 része van... https://www.youtube.com/watch?v=eKXw5UNyjyw ha logikusan is elgondolkozol a teremtésről,hogy semmi nem terem a semmiből,vagy az éjszakák-nappalok,évszakok...magától nem lehet olyan pontos véletlenségből...logikus és ez biza nagyon komoly dolog,nem vagy egyedüli ,én is voltam hasonló helyzetben de hidd el ha megismered nagyon jó lessz,teljes megnyugást találsz,nem nyugtalanít semmi,nem félsz semmitől,senkitől és bátor vagy,békességbben élsz,nem keresed a konfliktusokat...ezt saját tapasztalatomból mondom...én is letértem az útról de próbálok mindig visszatérni...érdemes megismerni...és hinnii,hogy őmeghallgat nem csak kérni tőle,hanem megköszönni amid van mert mind tőle van mindenünk nekünk embereknek...
2016. szept. 13. 01:17
 19/22 Hoffman József ***** válasza:

Én nem javaslom, hogy katolikus honlapokat olvass, mert maximum vallásosságot tanulhatsz belőlük. A katolikus tanok nagy része nem biblikus. A vallás nem segít az emberen. Jézus is keményen bírálta a külsőleg vallásos farizeusokat.

A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Ezért a Biblia által lehet visszaszerezni a hitet. Írásaimmal a Biblia igazságaira szeretném irányítani a figyelmet. Ha sikerül, dicsőség érte az Úrnak!

2016. szept. 16. 16:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2016. nov. 5. 14:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!