Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki lehet Jahve (Jehova, JHWH)?

Ki lehet Jahve (Jehova, JHWH)?

Figyelt kérdés

Én egyben biztos vagyok,hogy nem isten.

Ezt igazából arra alapozom, hogy nagyon szeret gyilkolni, szinte mintha élvezetből ölne. Hatalmas tömeggyilkosságok kapcsolódnak a nevéhez.

Meg hát igazából alapvetően szereti a vért. Az Ószövetségben állandóan állatok vérét követeli.

Mózes 3.-ik könyve 1:3

Ha tulokféléből áldozik egészen égőáldozattal: hímmel és éppel áldozzék. A gyülekezet sátorának ajtajához vigye azt, hogy kedvessé legyen az Úr előtt.

4

És tegye kezét az égőáldozat fejére, hogy kedves legyen ő érette, hogy engesztelést szerezzen az ő számára.

5

És ölje meg a tulkot az Úr előtt, az Áron fiai pedig, a papok, vigyék fel a vért, és hintsék a vért köröskörűl az oltárra, amely a gyülekezet sátorának nyílásánál van.

6

Azután vonja le az égőáldozat bőrét, azt pedig vagdalja el tagjaira.

7

És az Áron pap fiai gerjesszenek tüzet az oltáron, és rakjanak fát a tűzre.

8

Azután rakják az Áron fiai, a papok, a tagokat: a fejet és a kövérjét a fára, amely az oltáron lévő tűzön van.

9

A belét pedig és lábszárait mossa meg vízben, és füstölögtesse el a pap az egészet az oltáron egészen égőáldozatul. Ez a tűzáldozat kedves illatú az Úrnak.

Én úgy érzem, hogy Jézus is ez ellen a lény ellen küzdött. Végülis ennek az eredménye lett a keresztrefeszítés.

Persze itt az is kérdés, hogy ki volt Jézus.

Jahve talán valami vérszívó sivatagi démon?

Vagy talán egy gonosz földönkívüli?

Tudjátok, én eddig nem hittem a földönkívüliekben, de talán ez is lehetséges.

A frigyládát is ez a jahve építetette meg a zsidókkal.

Jahve elmagyarázta a zsidóknak, hogy a frigyláda az ő tartózkodási helye.

Egyszer még a filiszteusok is lenyúlják tőlük a frigyládát, de mivel mindenféle kórság támadja meg őket (például gyorsan növő daganatok, fekélyek) hamar visszadják a zsidóknak.

Ha jahve egy gonosz alien, akkor az is elképzelhető, hogy a frigyláda zavartalan, hosszú időn át tartó működését nukleáris üzemanyag biztosította. És adóvevőként is szolgált, amin keresztül tudott beszélni Mózes ezzel a lénnyel amíg Jahve az anyabolygóján tartózkodik(Hallottam, egy olyan feltételezést hogy Jahve anyabolygója Nibiru ami 3600 év alatt kerüli meg a földet elnyújtott ellipszis alakú pályán). Lehet, hogy ezen az adóvevőn(ami a kőtáblákba volt rejtve, és atomenergiával működött, vagy valami még fejlettebb technológiával), tartotta a kapcsolatot a zsidókkal amíg újra földközelbe nem kerül az anyabolygója. A sinai hegyi szövetségkötés pár év híján, 3600 éve történt.

Ez megmagyarázná a daganatokat, kórságokat.

De az is érdekes, hogy Mózes és a próféták, milyen érdekes mérnöki tervrajzokat láttak az agyukban ezekről a dolgokról.

A zsidó messiásvárásnak a lényege, hogy eljön Jahve és a kiválasztottja aki győzelmet arat a góyim fölött.

A zsidók azt vallják, ha a messiás eljön az egész világ a zsidóknak fog szolgálni. Én feltételezem nem önként.

Ha Jahve a Nibiruról származó gonosz alien, akkor ez a dolog pont ebben az évszázadban fog megtörténni. Mózes kb háromezerötszázvalahány évvel ezelőtt élt.

Jézus mondta:

„Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna az én országom, az én szolgáim harcolnának, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. De az én országom nem innen való.”

Az a kérdés, hogy Jézus egy szellemi síkra vagy egy másik idegen bolygóra gondolt, egy még fejlettebb technológiával.

2016. szept. 4. 17:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

Itt nem gyilkolászás van.

(Héberek 9:13, 14) 13 Mert ha a kecskék és bikák vére, meg az üsző hamva a beszennyezettekre hintve megszentel annyira, hogy a test tiszta legyen, 14 akkor a Krisztus vére, aki örök szellem által önmagát ajánlotta fel szeplő nélkül az Istennek, mennyivel inkább meg fogja tisztítani lelkiismeretünket a holt cselekedetektől, hogy szent szolgálatot végezhessünk az élő Istennek!

Gondolkodj el rajta.

2016. szept. 4. 20:27
 12/23 anonim ***** válasza:

Az a helyzet kedves kérdező, hogy rosszul látod a dolgot.

Jahve többször is előre szólt arról, hogy elküldi a Fiát, a Megváltót.

Sok ezo maszlagot olvasol, talán fel kéne hagyni Avatara-val és a többi szabadkőműves szolgával.

2016. szept. 4. 20:31
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Ilyenkor azt a Biblia verset is be szoktam írni Jézusról:

(Jelenések 19:14–16) . . .. 15 És szájából éles, hosszú kard jön ki, hogy azzal sújtson le a nemzetekre, és vasvesszővel fogja terelni őket. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. 16 És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura.

Nos akkor Jézus is egy aljas gyilkos, és élvezi?

(Jelenések 14:18, 19) 18 És megint egy másik angyal tűnt elő az oltár felől, neki pedig hatalma volt a tűz fölött. És harsány hangon így kiáltott annak, akinél az éles sarló volt: „Ereszd neki éles sarlódat, és szüreteld le a föld szőlőjének fürtjeit, mert beértek már a szemei.” 19 És az angyal a földre bocsátotta sarlóját, és leszüretelte a föld szőlőjét, és az Isten haragjának nagy borsajtójába vetette.

Szerinted ki az angyal akinél a sarló van?

Mert csak egy valaki teheti meg ezt, még pedig Isten fia. Ő az ítélet végre hajtója az általad gyilkos Istennek a Fia

2016. szept. 4. 23:15
 14/23 anonim ***** válasza:

Bocsánat, az előbb rosszul írtam,

az angyalok részt vesznek Isten ítéletének végre hajtásában és az egyik bele fogja dobni a levágottakat a borsajtóba, amit Jézus "tapos"

Szerinted akkor Jézus miért segít a gyilkos Istenének?

2016. szept. 4. 23:19
 15/23 A kérdező kommentje:

A te általad beírt jelenések könyvéből szedett dolgok, Ézsaiás próféciára utalnak Góg és Magóg háborújára.

Mindenesetre ennek nincs köze jézushoz.

2016. szept. 5. 05:28
 16/23 A kérdező kommentje:

Ja bocs hülyeséget irtam, Ezékiel próféciája a Góg Magóg háborúról

Ezékiel könyve 39:17

Te pedig, ember fia, így szól az Úr, az Örökkévaló, mondd minden szárnyas madárnak és a mező minden vadjának: gyülekezzetek és jőjjetek, gyűljetek össze köröskörül áldozásomra, melyet vágok számatokra, nagy áldozást, Izraél hegyein; majd esztek húst és isztok vért. 18. Vitézek húsát fogjátok enni és a föld fejedelmeinek vérét fogjátok inni; kosok, bárányok, bakok, tulkok, Básán hizlalt állatai valamennyien. 19. Enni fogtok zsiradékot jóllakásra és inni fogtok vért részegségre, áldozásomból, melyet vágok nektek. 20. És jóllaktok az én asztalomnál lóval és szekérhaddal, vitézzel és minden harczossal, úgy mond az Úr, az Örökkévaló

2016. szept. 5. 05:32
 17/23 anonim ***** válasza:

Szervusz.

Nos igen. ám mivel a Jelenések könyvében is szerepel utalás, ez azt jelenti, hogy a Mágógbeli Góg, vagy is sátánról szól

És az Ezékiel könyvében leírtaknak a jelenések könyve szerint lesz egy nagyobb beteljesedése.

S ahogy olvashatod, Isten semmilyen korban vagy rangban levőnek nem irgalmaz, mivel méltatlanok az életre, kaptak elég időt, lehetőséget a változtatásra.

S akkor most Jézust is gyilkosnak nevezzük?

2016. szept. 5. 09:11
 18/23 A kérdező kommentje:
az előbb mondtam hogy jézusnak semmi köze hozzá
2016. szept. 5. 14:24
 19/23 A kérdező kommentje:

A Mágógbeli Góg éppenhogy nem sátáni, hanem ő a "jófiú".

Akit a sátáni jahve meg fog ölni. A jelenések könyve épp ezért "sátáni"

2016. szept. 5. 14:28
 20/23 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Itt olvashatsz róla:

Zsoltárok 83:19

Ézsaiás 42:8; 54:5

Magyar nyelvterületen Isten nevének a legismertebb kiejtési formája a „Jehova”, bár a héber nyelv tudósainak többsége a „Jahve” alakot részesíti előnyben. A legrégebbi héber kéziratokban a név négy mássalhangzó formájában jelenik meg, amely tetragram (a gör. te·tra- [négy] és gramʹma [betű] szóból) néven ismeretes. Ez a négy betű jobbról balra írva: יהוה, amely JHWH (v. JHVH) formában írható át magyarra.

Az „Isten” cím nem takar személyiséget, és nem is megkülönböztető megnevezés. (Az ember akár a hasát is tekintheti istennek; Fi 3:19.) A Héber Iratokban ugyanaz a szó (ʼEló·hímʹ) vonatkozhat az igaz Istenre, tehát Jehovára, de éppúgy a hamis istenekre is, például a filiszteusok istenére, Dágonra (Bí 16:23, 24; 1Sá 5:7), vagy az asszírokéra, Nisrókra (2Ki 19:37). Ha egy héber ember egy filiszteusnak vagy egy asszírnak azt mondta volna magáról, hogy ő „Isten [ʼEló·hímʹ]” imádója, ebből még nem derült volna ki, hogy kit is imád tulajdonképpen.

Újszövetségről készült fordítások legtöbbjéből ugyancsak hiányzik ez a név, bár rövidített alakjában mégiscsak megtalálható ezekben a forrásokban, éspedig a Jelenések 19:1, 3, 4, 6-ban szereplő „Aleluja”, „Alleluja”, „Halleluja” vagy „Hallelujah” kifejezésben (Kár., Kat., ÚRB, Csia). Az itt feljegyzett kiáltás – „Dicsérjétek Jahot!” (ÚV) –, amelyet Isten szellemfiai hallatnak, világosan mutatja, hogy Isten nevét még abban az időben is használták, és éppoly fontos és jelentőségteljes volt, mint a keresztény kor előtti időkben.

2016. szept. 5. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!