Ki lehet Jahve (Jehova, JHWH)?
Én egyben biztos vagyok,hogy nem isten.
Ezt igazából arra alapozom, hogy nagyon szeret gyilkolni, szinte mintha élvezetből ölne. Hatalmas tömeggyilkosságok kapcsolódnak a nevéhez.
Meg hát igazából alapvetően szereti a vért. Az Ószövetségben állandóan állatok vérét követeli.
Mózes 3.-ik könyve 1:3
Ha tulokféléből áldozik egészen égőáldozattal: hímmel és éppel áldozzék. A gyülekezet sátorának ajtajához vigye azt, hogy kedvessé legyen az Úr előtt.
4
És tegye kezét az égőáldozat fejére, hogy kedves legyen ő érette, hogy engesztelést szerezzen az ő számára.
5
És ölje meg a tulkot az Úr előtt, az Áron fiai pedig, a papok, vigyék fel a vért, és hintsék a vért köröskörűl az oltárra, amely a gyülekezet sátorának nyílásánál van.
6
Azután vonja le az égőáldozat bőrét, azt pedig vagdalja el tagjaira.
7
És az Áron pap fiai gerjesszenek tüzet az oltáron, és rakjanak fát a tűzre.
8
Azután rakják az Áron fiai, a papok, a tagokat: a fejet és a kövérjét a fára, amely az oltáron lévő tűzön van.
9
A belét pedig és lábszárait mossa meg vízben, és füstölögtesse el a pap az egészet az oltáron egészen égőáldozatul. Ez a tűzáldozat kedves illatú az Úrnak.
Én úgy érzem, hogy Jézus is ez ellen a lény ellen küzdött. Végülis ennek az eredménye lett a keresztrefeszítés.
Persze itt az is kérdés, hogy ki volt Jézus.
Jahve talán valami vérszívó sivatagi démon?
Vagy talán egy gonosz földönkívüli?
Tudjátok, én eddig nem hittem a földönkívüliekben, de talán ez is lehetséges.
A frigyládát is ez a jahve építetette meg a zsidókkal.
Jahve elmagyarázta a zsidóknak, hogy a frigyláda az ő tartózkodási helye.
Egyszer még a filiszteusok is lenyúlják tőlük a frigyládát, de mivel mindenféle kórság támadja meg őket (például gyorsan növő daganatok, fekélyek) hamar visszadják a zsidóknak.
Ha jahve egy gonosz alien, akkor az is elképzelhető, hogy a frigyláda zavartalan, hosszú időn át tartó működését nukleáris üzemanyag biztosította. És adóvevőként is szolgált, amin keresztül tudott beszélni Mózes ezzel a lénnyel amíg Jahve az anyabolygóján tartózkodik(Hallottam, egy olyan feltételezést hogy Jahve anyabolygója Nibiru ami 3600 év alatt kerüli meg a földet elnyújtott ellipszis alakú pályán). Lehet, hogy ezen az adóvevőn(ami a kőtáblákba volt rejtve, és atomenergiával működött, vagy valami még fejlettebb technológiával), tartotta a kapcsolatot a zsidókkal amíg újra földközelbe nem kerül az anyabolygója. A sinai hegyi szövetségkötés pár év híján, 3600 éve történt.
Ez megmagyarázná a daganatokat, kórságokat.
De az is érdekes, hogy Mózes és a próféták, milyen érdekes mérnöki tervrajzokat láttak az agyukban ezekről a dolgokról.
A zsidó messiásvárásnak a lényege, hogy eljön Jahve és a kiválasztottja aki győzelmet arat a góyim fölött.
A zsidók azt vallják, ha a messiás eljön az egész világ a zsidóknak fog szolgálni. Én feltételezem nem önként.
Ha Jahve a Nibiruról származó gonosz alien, akkor ez a dolog pont ebben az évszázadban fog megtörténni. Mózes kb háromezerötszázvalahány évvel ezelőtt élt.
Jézus mondta:
„Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna az én országom, az én szolgáim harcolnának, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. De az én országom nem innen való.”
Az a kérdés, hogy Jézus egy szellemi síkra vagy egy másik idegen bolygóra gondolt, egy még fejlettebb technológiával.
"Én úgy érzem, hogy Jézus is ez ellen a lény ellen küzdött."
Akkor olvasd el a Bibliát. Jézust Jahve küldte a földre, "az Ő egyszülött Fia".
Az áldozat előárnyékolta Jézus áldozatát.
"egy másik idegen bolygóra gondolt, egy még fejlettebb technológiával."
Nem hiszem, hogy az Úr UFO lett volna.
Am honnan szedtél össze ennyi irdatlan nagy ökörséget? :D
Eddig én is kiröhögtem azokat akik hisznek az ufókban, de mivan ha mégis?
Az Ószövetséget olvasva, az embert rendesen elfogja félelem.
Engemet az érdekel, hogy Jahve hús vér természetű lény vagy szellemi.
Tudod, sok mindent nem értek. Például azt, hogy ha egy gyilkos szabadon van, akkor szemét az Isten. Ha megbosszúlja a gyilkoson az áldozatot, akkor azért szemét.
Abban a korban gyerekeket égettek el mindenféle kitalált istennek. Nem hagyta, bosszút állt és már megint ő a szemét. Döntsd már el te is mit akarsz..
"Én úgy érzem, hogy Jézus is ez ellen a lény ellen küzdött. Végülis ennek az eredménye lett a keresztrefeszítés."
->Markion eretneksége még mindig kísért, a 21. században is...
Tévedsz, de az a helyzet, hogy Jézus volt az Ószövetség Istene is (JHVH), még a testé létele előtt. Az eredeti, görög Újszövetség legújabb szövegkritikai kiadása (NA28) ezt még egyértelműbbé teszi. A Szentháromság személyei közül ő tartja a legszorosabban a kapcsolatot az emberiséggel, rajta keresztül lehet az Atyát is elérni.
Dante
Kitaláltál magadnak egy új vallást. Jól van, a te dolgod.
De tőlünk mit kérdezel? Hogy csatlakoznánk-e a tanaidhoz?
Kösz, inkább nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!