Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták mi a vélemyénetek az...

Mr Orange kérdése:

Ateisták mi a vélemyénetek az ősrobbanás előtti pillantról mi indítota be valaminek kellet lennie a semiből nem lehet valami. Mi volt az első szikra?

Figyelt kérdés

2016. aug. 27. 20:06
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Értem mire gondolsz de a tudomány több fronton halad az Einstein nézeteinek jelentős részét megcáfolta vagy kiegészítette Heisenberg (nem nem a drog terjesztő) :D Olyan metafizikai állításokkal amik nem zárnak ki egy deista típusú istent. El kell fogadni párhuzamosan haladnak olyan elméletek amik pro kontra érveket sorakoztatnak fel isten mellett az emberiség megtudja valamikor reméljük csak 100 év múlva :D ha az isten csak ugyan összekapcsolható a túlvilággal

De egyébként lehet egyszerűsíteni lehet jobban meg érti a buta fejem :D

Akkor írd le azért nincs isten szerinted mert az ősrobbanás előtt nem volt idő ,hogy isten meg teremtse a világot erre utalt a másik kérdésre tényleg mi vagyunk a föld középpontja már mint ez az univerzum,valószínűleg végtelen univerzum van amik jelentős része már a mi ősrobbanásunk előtt is létezet

Attól,hogy mi a mai tudásunkkal nem látunk ki az univerzumból valószínűleg nem ez legnagyobb valóság ahogy a galaxisnál nagyobb az univerzum valószínűleg az univerzumnál is többszörösen nagyobb dolgok vannak ugyan úgy ahogy az atomok kvarkokból épülnek fel és biztos ,hogy a kvarkok is atomokból végtelenül nagy dolgok és végtelenül kis dolgok is léteznek amik szerintem egy magasabb rendű amorf istentől származnak (de ez csak az én véleményem).

2016. aug. 27. 21:21
 12/33 A kérdező kommentje:
Utó irat nem szórakozok közben gépeltem és nem, láttam az újat.
2016. aug. 27. 21:25
 13/33 A kérdező kommentje:
Egyébként csak azért mert Hawkinggal kiszúrt az élet és nyílván való érzelmi okok miatt gyűlöli a vallásokat mert nem tudja elfogadni ,hogy neki ez jutott attól még nem igaz ,hogy az ősrobanás előtt nem volt idő és nem tudta isten megteremteni a világot.
2016. aug. 27. 21:29
 14/33 Mojjo ***** válasza:
100%

@12:

"Einstein nézeteinek jelentős részét megcáfolta vagy kiegészítette Heisenberg"

Einstein nehezen barátkozott meg a kvantummechanika bizonyos eredményeivel, és főleg bizonyos értelmezéseivel. De az általános relativitáselméletet abszolút nem cáfolta meg Heisenberg semmivel. Meg a speciálist sem egyébként. És senki más sem.

"Olyan metafizikai állításokkal"

Most miért kell a fizikusokat sértegetned?

"El kell fogadni párhuzamosan haladnak olyan elméletek amik pro kontra érveket sorakoztatnak fel isten mellett"

Akkor azt hiszem, most meg fogsz döbbenni: a tudományos elméletek se pro, se kontra érveket nem sorakoztatnak fel Isten mellett. A tudomány nem foglalkozik Isten létével. Az, hogy egyesek megpróválnak tudományos modelleket úgy csűrni-csavarni, hogy úgy tűnjön, az pro, vagy kontra jelent bármit is Isten létezésére nézve, már nem a tudomány hibája, hanem azoké, akik ezeket az agymenéseket elkövetik.

"Akkor írd le azért nincs isten szerinted mert az ősrobbanás előtt nem volt idő ,hogy isten meg teremtse a világot"

Dehogy írom. Miért írnék ekkora baromságot? Isten lehet egy időn kívüli entitás is, akinek nem kell olyasmi, mint idő, hogy bármit is teremtsen.

"Attól,hogy mi a mai tudásunkkal nem látunk ki az univerzumból valószínűleg nem ez legnagyobb valóság"

És mitől lesz ez valószínű? Mi utal erre, amiért te ezt valószínűnek tartod?

"vannak ugyan úgy ahogy az atomok kvarkokból épülnek fel és biztos ,hogy a kvarkok is atomokból végtelenül nagy dolgok és végtelenül kis dolgok is léteznek amik szerintem egy magasabb rendű amorf istentől származnak"

Nem értem. Tolmácsot szeretnék kérni!

2016. aug. 27. 21:37
 15/33 Mojjo ***** válasza:
100%
@13: nem is Hawking szerint nem volt az ősrobbanás előtt idő, hanem az általános relativitáselmélet szerint. Isten létét meg, ahogy írtam is, ez nem zárja ki.
2016. aug. 27. 21:39
 16/33 anonim ***** válasza:
0%

Jóslatok és elméletek!

Ebből áll az egész őstobbanás..

Tények nuku!-de sebaj mert vannak elméletek és van pénz rá a többi majd csak lesz valahogy.

Majd jön valaki más akiben egy újabb szikra lobban és megszületik egy új elmélet és minden kezdődik elölről.

De ez se baj,mert a lényeg az,hogy van egy ősrobbanás elméletünk ami felyhabadít minket attól,hogy legyen hitünk és legyen Istenünk.

Ez a lényeg...🙈🙉🙊

2016. aug. 27. 21:41
 17/33 A kérdező kommentje:
Az érv a következő ha vannak kvarkok amiket csak most fedeztünk fel valószínűleg kisebb anyagok is vannak amiket még nem ismerünk, valószínűleg végtelenszer kisebb anyagok léteznek és ebből merem következtetni ,hogy az univerzumnál is végtelenszer nagyobb anyagok jöttek létre.
2016. aug. 27. 21:44
 18/33 A kérdező kommentje:
Engem ez enged következetni egy isten létére mert ugye ha van isten abban egyet érthetünk ,hogy végtelen vagyis örök időtől fogva van és kiterjedése is átfog minden valóságot , és ha az anyagok végtelenszer kicsik és végtelenszer nagyok tudnak kenni valószínűleg egy végtelen forrásból származnak.
2016. aug. 27. 21:48
 19/33 Mojjo ***** válasza:
92%
@16: az ősrobbanás elmélet tökéletes és mesterien kivitelezett teremtés-aktusnak is felfogható, ízlés szerint. Nem, hogy a hit ellen nem dolgozik, de épp ellenkezőleg: sokaknak pont, hogy erősítheti a hitét, sőt, horribile dictu, bizonyítékot, de legalábbis biztos talajt nyújt neki. Ha jól sejtem, ki vagy, te félsz a tanulástól, sőt, a világban körülnézéstől, mint a tűztől, de ilyen beszólásokkal nem az ősrobbanás elméletét hitelteleníted, hanem egyes hittársaid meggyőződését gúnyolod ki. Igen randa egy dolog...
2016. aug. 27. 21:51
 20/33 A kérdező kommentje:
Utóirat nem tud mi a bajod a metafizikával az emberi létezéshez hozzá tartozik a humánum ahhoz meg ismerjük a körlötünk lévő világot nem csak számításokra van szükség
2016. aug. 27. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!