Ez a mondat nagyon vallásos?
Ezt a tetoválást szeretnénk anyukámmal közösen. "Ha Isten velem,ki ellenem?"
Szerintetek nagyon vallásos?
# 10
Ez a 613 micva egyike, aminek betartása keresztényekre nézve nem kötelező. Ilyen alapon disznóhúst sem ehetnél.
"Halott miatt ne ejtsetek sebet testeteken, és ne vagdossátok be magatokat. Én vagyok az Úr."
Feltételezem erre gondolsz előző. Könnyen félre lehet értelmezni a Bibliát, ha nem vagyunk elég jártasak benne, de ha jobban megnézzük itt egyértelmű a helyzet. Sokféleképpen lehet lefordítani a héber kifejezéseket, de az eredetiben direktben a halottért való tetoválást, csonkítást tiltja meg Isten a ZSIDÓKNAK, egy pogány szokást, ami mára kihalt. Nem magával a tetoválással, hanem a jelentésével van itt a probléma.
Mondjuk a kérdést én sem értem. Mert ha nem akarsz túl vallásosat, akkor miért akarsz egyáltalán vallásosat.
Mellesleg megnyugtatlak: az a mondat ebben a formában nincs a Bibliában. Helyesen többes számban és kérdésként van benne:
Rm 8,31b Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?
Ha viszont azt írod, hogy "Isten velem" az egy meglehetősen nagyképű kijelentés annak fényében, hoyg nem akarsz azért túl vallásosnak tűnni. Tehát nem vagy vallásos, de kijelented, hogy Isten márpedig veled van (így egyes számban), és teszed ezt úgy, hogy rosszul idézed a Bibliát.
Szerintem fussatok még egy kört, és gondold át, mit is akarsz és hogy is állsz Istenhez. Lehetne esetleg egy reálisabb bibliai vagy más szép idézetet választani. De ez csak tanács.
Szervusz.
(3Mózes 19:28) . . ., és ne tetováljátok magatokat. Én vagyok Jehova.
Isten megtiltotta, hogy az emberek tetovált jelekkel csúfítsák el magukat. Ez azért volt, hogy megőrizze őket mindenféle bálványimádó gyakorlattól, és hogy Isten teremtésműve iránti kellő tiszteletre tanítsa őket, az emberi test iránt.
Isten teremtése vagyunk és ezt tiszteletbe kell tartani, ez az elv nem változott a Testet illetően.
Ezért a 6, és 8-as válaszolóval értek egyet, és ez mindenkire érvényes. A Biblia minden embernek íratott, és az alapelvek nem változtak,
Mai napig elcsodálkozom a jehovista hazugságokon. Az említett ige így hangzik helyesen és szerintem ezt bármelyik zsidó alátámasztja:
Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 19:28 Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr.
Ehhez képest ez a hazug banda simán átírta, olyan értelmet tett bele, ami sosem volt ott és olyan nevet, amit csak több ezer év után találtak ki és még értelmetlen is oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!