Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények jobban szeretik...

A keresztények jobban szeretik Jézust, mint szüleiket, vagy a gyereküket?

Figyelt kérdés

Máté 10. fejezetében a 37. versben ez van írva:

Aki jobban szereti apját vagy anyját, mint engem, nem méltó hozzám. Aki jobban szereti fiát vagy lányát, mint engem, nem méltó hozzám.

Minden felekezetű keresztényt akár ateistát, vagy más vallásút kérdezek arról, hogy erről mi a véleménye, illetve hogyan értelmezi. Lehetőleg kultúráltan, objektív módon, ne hülyézzük le a másikat szerintem mert azzal senki nem megy semmire.

Maga a kérdésem az az, hogy jól értelmezem-e, Jézusnak nagyobb értéknek kell lennie mint a saját gyerekednek. Ez azt jelenti hogy ha Jézus és a gyereked között kéne választani, a keresztények rávágnák hogy inkább Jézussal vagyok mint a gyerekemmel? Persze, ilyen döntés nem lesz senkinek az életében, de mi lenne ha lenne, !feltéve! ha igen, "Jézus fontosabb" a kérdésemre a válasz?

2016. aug. 24. 21:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"Senki nem beszel verrol se szenvedesrol se kegyetlensegrol."

Jehova tanúi hagyják meghalni akár a gyerekeiket is azzal, hogy nem engedik számukra a vérátömlesztést. Számukra az Ószövetség több ezer éves szava többet ér a szeretteik életénél is. Ezért is írta a válaszadó, hogy Őrtorony által programozott biorobotok, nem emberek. A szekta kiölt belőlük minden emberséget.

Sajnos, ahogy látom, sok más keresztény is erre a sorsra jutott.

2016. aug. 25. 21:36
 22/26 anonim ***** válasza:

Tanukrol szo sem esett

Kereszteny kerdeztetek nem orult szektat

2016. aug. 25. 21:41
 23/26 anonim ***** válasza:
Opendoor Jehova tanúja, és a hitelveit ennél a kérdésnél is megosztotta, ezért vetődött fel ez az őrült szekta.
2016. aug. 25. 22:19
 24/26 anonim ***** válasza:
Igen,főleg opendoor miatt
2016. aug. 26. 01:10
 25/26 anonim ***** válasza:

Igen, jobban kell Jézust szeretni, mint bárkit. De minél jobban szereted Jézust, annál jobban fogod szeretni a hozzátartozóidat is. A szeretet nem fogy el, hanem egyre több lesz belőle.

Isten nem enged olyan helyzetbe kerülni, hogy miattad a rokonaidnak bántódása essen. Hasonló ehhez az adakozás is. Ha szívből alázatosan adakozol, más helyről a sokszorosát kapod vissza. Istent nem lehet nagylelkűségben felülmúlni.

2016. aug. 26. 09:01
 26/26 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előző válaszolóval,a szeretetben az a szép,hogy a végtelenségig lehet osztani,persze csak akkor,ha benned is van,ugyanis ha nem töltöd meg a poharad vízzal,akkor hogy itatod meg a szomjazót? Akkor csak az üres poharat tudod odaadni,így van a szeretettel is. Először magadban kell rendezni,engednek,hogy megtöltsön,és aztán lehet osztani kimeríthetetlenül. Sokan félreértik azt,hogy Jézust jobban kell szeretni,átesnek a másik végletbe,hogy ez biztos azt jelenti,hogy a családtagokat meg utáljuk. Nem. A szeretet nem olyan,hogy ha sokat adsz valakinek (itt pl Jézusnak),akkor Ő beszippantja,és kész,elfogy,a családtagoknak már nem jut,ez nem így megy. Aki teremtette az embert,persze,hogy mindennél fontosabb,hiszen Ő adta a gyermeket is,és a szülő is ugyanúgy Tőle van,nélküle ezek mind nem lennének,nem a szülő teremtett engem,és nem is a gyerekem,mind Istentől vagyunk,egy értelemben testvérek,és egy az Atyánk. :)
2016. aug. 28. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!