Keresztények nektek mit jelent a karácsony?
szervusz
A válaszomat nem háború indításáért írom.
A Karácsony, nem Bibliai jellegű, bár az egyházak, politikai nyomásra, azt kreáltak belőle. Konstantin császár, és népének örömére.
Ezért számomra, semmilyen jelentősége nincs,
Tisztelettel.
Előző: nem háborúkeltésként, de a kérdés keresztényeknek szólt, nem szektásoknak.
Engem Jézus áldozata, a szeretet és a család jut eszembe róla elsősorban. A kedvenc ünnepem egyértelműen.
Nálunk egyértelmű, hogy a szeretetet jelenti. Isten felől, hogy emberré lett, és egy jelképes nap arra, hogy nekünk is szeretettel kell lennünk egymás iránt.
Nagyon szeretem, legkedvesebb ünnepem. Tudom, hogy nem aznap született Jézus, de nem ez számít, hanem az ünnep jelentése.
Ahogy a húsvétot is, ezt is sajnos elferdítették és sok helyen már csak a pénzről szól, de én ragaszkodom a hagyományos, a valódi jelentéséhez, a szeretethez.
(utóirat, mert muszáj: nem csak ez az egy nap szeretek, de legalább van egy nap, amikor koncentrálódik és ünnep formájában kifejezhető)
Jézus Krisztus születéséről emlékezünk meg.
Egyébként abban tudom összefoglalni a jelentését, hogy "az Ige testté lett és közöttünk lakott."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!