Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » JHVH Tanúi miért merik kimonda...

JHVH Tanúi miért merik kimondani számtalanszor Isten nevét annak elvileg eredeti formájában, miközben a Tóra megtiltotta? Miért nem Isten más nevét választották?

Figyelt kérdés

2016. aug. 23. 18:17
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt a két embert győzködni, mert évek óta tudják ezeketet, csak épp nem foglalkoznak vele.

Én már írtam ki olyan kérdést, hogy mutassanak olyan Bibliát, ami a 15. század előtt keletkezett és szerepel benne a jehova szó. Szerintetek mit tettek? Egyrészt ugyanezeket a szövegeket másolták be, valamint egy rakás olyan Bibliát hoztak bizonyítéknak, ami sokkal a 15. század után íródott.

Egyszerűen nem akarják felfogni, Hogy a tetragrammaton az négy betű, a jehova szó pedig csak a 15. század után keletkezett és a kettő nem egy és ugyanaz. Én komolyan megkérdőjelezem az értelmi képességüket.

2016. aug. 24. 06:47
 22/38 anonim ***** válasza:
0%

Azt hogy a négy betűt semmilyen módon nem akarják használni, vagy kiejteni, azzal csak azt érik el, hogy Isten neve homályban marad.

az lenne a tiszteletlenség, ha a négy betűt kiejtve szólítom meg Istenemet,

PL

Kedves Istenem JHVH,

ez elég gyalázat.

Más részt ahogy írtam is volt, sok tudós egyetért abban hogy valahogy ki kell ejteni, ha nem is egyformán a nyelvek miatt, de létezik, és Isten tudja, hogy ha rosszul ejtjük is ki, nem szándékos, hanem mindent megteszünk hogy a szándéka szerint megismerjék Isten nevét,

ellenben ez a prófécia teljesületlen maradna, Isten pedig egyetlen próféciát sem fog beteljesületlen hagyni.

Akkor a kövek fognak beszélni, ha egyetlen ember sem akar Isten mellett állást foglalni üres kifogásokkal.

Részemről a bibliába leírtak szerint továbbra is megtisztelem Istenemet, hogy a nevén szólítom.

Hogy más mit tesz, az egyéni joga.

2016. aug. 24. 08:52
 23/38 anonim ***** válasza:
0%
# Bibliában*
2016. aug. 24. 08:53
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Háát emberek ez a két tanú aztán viszi a glóriát!

Ezek aztán biztos,hogy jehova isten hű alatvalóí lesznek és együtt osztoznak majd az örökkévalóságon melegebb tájakon.

A Biblia nem hazudik és ha ott azt írja,hogy Isten neve hírdetve lesz az egész földön akkor az úgy is van,mert hírdetve is volt jóval előttetek úgy kb 2000 éve a kereszténység ezt teszi tanúk!

Amikor a szektátok kikelt a tojásból akkor már Jézus neve ismert volt napkelettől napnyugtáig,de ez titeket egyáltalán nem érdekel és egy kitalált nevet próbáltok belemagyarázni az igékbe.

Csak így tovább!!

És még egy annyit talán elmondanák(habár nem látom sok értelmét),hogy ha Jézus használta volna a nevet akkor ott helybe megkövezik és már nem lett volna keresztre feszítés.

Én nem is tudom,van e egyáltalán értelme ezzel a két tanúval beszélgetni mert bármilyen sziklaszilárd bizonyítékot hoz fel az ember rájuk ez nem hat...sajnos.

2016. aug. 24. 09:05
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Opendoor, de legalább törekedni lehetne hogy megpróbáld helyesen kiejteni, és nem egy 100%-ban téves fordításhoz ragaszkodni megszokásból. Mert ez így nem Isten megtisztelése, csak saját feltűnési vágyaitok kiélése.
2016. aug. 24. 09:06
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
#22 Látható, hogy téged nem érdekel már az igazság, borzalmas börtönben vagy, és te ezt elfogadtad, tudod nagyon jól valahol a szíved legmélyén, hogy helytelenül cselekszel, de ott van a családod, a barátaid, az ismerőseid és évtizedes agymosás amit már annyira természetesnek veszel, mint mást, hogy levegőt vesz, ismerem minden egyes részét annak, hogyan lettél az aki, és őszintén sajnálom, hogy már bezártad saját mögött az igazságra vezető kaput, ebből az állapotból csakis Isten tud már téged kihúzni.
2016. aug. 24. 09:09
 27/38 anonim ***** válasza:
24%

"ott van a családod"....stb

Nem kedves Barátom.

ezt csak azok terjesztik akik valóban csak ezért vannak itt

A lányom nem Tanú, s egyetlen testvérem sem az, sem a Bátyám, sem a húgom, a szüleim 20 éve meghaltak.

Én a magam jóvoltából önként vagyok itt, a Bibliából olvasott saját döntésem alapján.

az igaz, hogy a Férjem is Tanú, de a férjemnek se tanú egyik rokona sem. s bár nem vagyunk már húsz évesek, de pár éve kötöttünk házasságot. és azóta is boldogan békében szolgálunk és élünk együtt.

Nem mosta át az agyamat senki, ezzel értek önként egyet, ha kell az életemet adom ezen meggyőződésemért, bár ezt most így könnyű kijelenteni. Remélem a próbák során is kapok annyi erőt, hogy soha ne tagadjam se a Teremtőmet, sem a megváltómat.

Azért jót beszélgettünk. :)

2016. aug. 24. 10:36
 28/38 anonim ***** válasza:
69%

opendoor a "Megváltód" nagy M betüt érdemel,te nem így gondolod?

Habár a Szentleket se írod nagy betűvel...nem tudom mi mást várok!

2016. aug. 24. 12:37
 29/38 anonim ***** válasza:
40%

Akkor szaladjunk neki az egésznek mégegyszer.

A károli használja a Jehova kifejezást.az eredeti irat JHVH.

A Jehova vagy Jahve csak az ó testamentumba van. Én hiszem hogy ha Jézus elküldte a Szent Lelket nem csak az irásánál de a forditásánál is jelen volt.

Miért nem tünik már fel senkinek hogy az új testamentomban sehol se találjuk ezt a pár betüt. Aki tanuja lehet JHVH -nak az Jézus miért nem emliti Jézus sehol? Miért tanit minket ugy hogy ",mi Atyánk"?

Miért haragusztok tanuk, anyira Jézusra hogy minden tanitását elferdititek?

Engem Jézus ugy tanitott hogy Atyám-nak szólitsam, és még el is küldte a Szent Lelket.

Ján 1:18 Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya keblében van, az jelentette ki [őt].

Érted már tanu mikor Mózes látta Jehovát a hegyen hátulrol, Jézust látta,

Amikor a csipkebokornál azt mondta Jehova

VAGYOK AKI VAGYOK, az Jézus volt.

És még az ó szövetségben is olvasunk a Szent Lélekröl, Mind a három személy rangja= Isten(ATYA,FIU,SZENT LÉLEK)-A Jehova név mind a három személyi név jelzője.

Imádat illeti mind a hármat. Bibliai bizonyiték van rá nem örtornyos, meg arra is van hogy teremtett lény nem lehet imádni mert Isten káromlás. Bibliai bizonyiték van rá, nem örtornyos.

2016. aug. 25. 03:37
 30/38 anonim ***** válasza:
31%

Kedves kérdezö

Azért választották ezt a nevet mert fekszik a szentháromság tagadásának, viszont ha megvizsgáljuk a bibliát a tanuk egy hatalmas öngolt rugtak evvel a csellel.

Ez ojan mint: aki másnak vermet ás maga esik bele.

2016. aug. 25. 03:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!