Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hívják most Jézust, a...

Hogy hívják most Jézust, a Krisztus Jehova tanúi tanítása szerint?

Figyelt kérdés

Elmondom mi a gondom:

pár napja valaki kiírt egy kérdést, teljesen jogosan, hogy akkor lehet e Mihály arkangyal nevében imádkozni?

Egyik tanú válasza így szólt, hogy Mihály az égi neve volt a Megváltónknak, Jézus pedig a földi.

Viszont a Biblia azt írja, hogy jelenleg is az égben van megkapta a hatalmat és csak arra vár, hogy a lábai alá helyezze az Atya az ellenségeit. De azt nem írja sehol, hogy vissza lett nevezve Mihállyá, folyamatosan Úrnak és Jézusnak nevezi.

Tehát akkor most mi van????

2016. aug. 23. 08:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Új univerzumot nem tudok teremteni, sajnálom! De mint isteni megnyílvánulás, képes vagyok termeteni azáltal, hogy Isten él bennem, Isten a maga lelkét adta nékünk, ami éltet! Jézus azt monta: legyen a hitetek szerint, az én hitem az éppen aktuális problémámra a megoldás, az én hitem a vágyaim, mej beteljesül a teremtő Isten által, aki én vagyok, a bennem élő isten, ha én valamit szeretnék, azt a bennem élő Isten szeretné megtapasztalni, így egyetlen bűnöm, ha nem azt csinálom amit szeretnék!!!!! Nézz közül a világba, egymás teremtett valóságában élünk, ahogy felszállst a buszra, hagy hívod a liftet.... És így tovább! Te éled meg valaki álmát, aki ezt megteremtette! Mert a Teremtő Isten megteremtette a számunkra ismert univerzumot, a benne létező viszonyrendszerrel, ahogy a tömeg a közeghez, a negatív a pozitívhoz, ahogy te az embertársadhoz viszonyulsz! Isten jó, mert magát szereti bennünk, te Istent szereted a másik emberbe, és nem a szellemisége által belénevelt beidegződött rosszat, ami csak neked rosz. Mert ez csak egy viszony, a te értékrended ellentéte, amit megvetsz, de mégis, a benne élő isten miatt szeretned kell, szellemiséget azért kaptunk, hogy legyen szabad akaratunk, hogy tudjunk a multunk tapasztalata alapján megéljük a jelent, és tudjunk egymással beszélgetni, mert a lelkiségünk, ha csak az lenne Isten miről tudna beszélni magával? Szeretnünk kell egy mást, elkerülhetetlen a lelki fejlődés, hiszen minél okosabb az emberiség, annál inkább belátja, hogy isten nem a vallási dogmák között rejtőzik, és nem az égbe magasan felettünk, hanem magunk vagyunk az Istenek, ami benne van a bibliába! Isten a maga lelkét adta nekünk az éltet minket, ezért ha én Istennek tartom magam és téged, azzal nem vagyok bünös, egyszerűen tudomásul veszem a létem teremtőjét, aki bennem él, és én vagyok! Többet nem is kell ezzel foglalkozni, ami a lényeg, szeretnünk kell egymást, segíteni egymásnak, és ha az egyik embertársunk segitsegre szorul, meg kell neki teremtenünk a gondolatunk és hitünk segítségével a megoldást! Ami lehet egy ölelés a szomorúnak, és egy támogató kéz az elesettnek! Jó éjt
2016. aug. 23. 20:32
 22/25 anonim ***** válasza:
És mégegy, fizikai képtelenség Isten nélkül élni, mert minden ami körülötted anyagi formában jelen van, azt Isten magából TEREMTETTE, így óhatatlanúl téged is, mert az anyagi léted kerületed térbeni megnyilvánulásod Isten, a teremtő munkája! Így ő maga az anyag ami körvevesz, és ő maga az anyag ami téged alkot.....
2016. aug. 23. 20:49
 23/25 anonim ***** válasza:

Kedves előttem válaszoló ezt a hamis és áll teológiát amit leirtál tudnád alátámasztani a bibliábol?

Vagy csak falazni akarsz a tanuknak?

2016. aug. 25. 02:47
 24/25 anonim ***** válasza:

#23 a 21-22 nem JT, és nem kell egy világképet feltétlenül alátámogatni a Szentírással. A #21-hez: Az, hogy "bennünk él Isten", hogy "Isten gyermekei vagyunk" nem jelenti azt, hogy mondhatom: én Isten vagyok! Csak azt, hogy potenciálisan meg van a lehetősége. El lehet érni. Meg lehet valósítani Jézus Krisztus követésével. Jézus Krisztus, mikor azt mondta "Én vagyok" - mindenki hátraesett olyan ereje volt. Itt meg csak félreértették 21 mondását, nem vágódott el senki. És nagyon sok baj is származik ebből. Úgyhogy óvatosabban duhajkodjunk ezzel.

Ahogy Szt Pál:

"Élek többé már nem én, hanem Krisztus él bennem"

2016. aug. 25. 07:23
 25/25 anonim ***** válasza:

Kedves elöttem válaszoló igy már okés!

:-)

2016. aug. 25. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!