Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hívják most Jézust, a...

Hogy hívják most Jézust, a Krisztus Jehova tanúi tanítása szerint?

Figyelt kérdés

Elmondom mi a gondom:

pár napja valaki kiírt egy kérdést, teljesen jogosan, hogy akkor lehet e Mihály arkangyal nevében imádkozni?

Egyik tanú válasza így szólt, hogy Mihály az égi neve volt a Megváltónknak, Jézus pedig a földi.

Viszont a Biblia azt írja, hogy jelenleg is az égben van megkapta a hatalmat és csak arra vár, hogy a lábai alá helyezze az Atya az ellenségeit. De azt nem írja sehol, hogy vissza lett nevezve Mihállyá, folyamatosan Úrnak és Jézusnak nevezi.

Tehát akkor most mi van????

2016. aug. 23. 08:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
47%

muszáj neked egy szektának az elképzeléseit tanulni?

Ha nem, akkor tisztázzuk:

Jézus, a Krisztus az inkarnálódott Logosz,

a Teremtő Atyaúristen: SZAVA, NEVE.

Szent Mihály arkangyal az angyalok rendjébe tartozik:

[link]

Szent Mihály arkangyal földi reprezentánsa:

Sárkányölő Szent György

[link]

[link]

2016. aug. 23. 08:45
 2/25 A kérdező kommentje:
Hol írtam, hogy én ezt tanulom?
2016. aug. 23. 08:54
 3/25 anonim ***** válasza:
nem értem miért tetted fel a kérdést? nem mindegy mit mondanak? #1-ben a keresztény tradíció szerinti választ írtam. Ezt legjobban az ortodox keleti kereszténység őrizte meg, és a képi ábrázolásban is, az ikonokban.
2016. aug. 23. 09:04
 4/25 A kérdező kommentje:
Ha én még Istenkereső vagyok, akkor szerinted mit érsz el az általad bemutatott stílussal?
2016. aug. 23. 09:30
 5/25 anonim ***** válasza:

Semmit, nem érdekes, töröltesd. Keressél tovább.

Nem stílusról írtam, hanem a tudomáson és megismerésem szerinti dolgokat a "Tehát akkor most mi van????" kérdésedhez (mert én is Istenkereső vagyok).

Hogy a JT-k mit tartanak, azt majd elmondják ők. Ennyit tudtam segíteni. Szívesen.

2016. aug. 23. 10:03
 6/25 anonim ***** válasza:

Szervusz,

Én írtam.

S ez nem a "Jehova Tanúi tanítása szerint" hanem a Biblia szerint.

Kedves Kérdező, a Bibliában sehol nem utalt arra Jézus, hogy ha vissza tér az égbe, akkor a Mihály nevét használjuk.

Jehova, a fiát, Jézus néven kente fel királynak, és nem Mihály néven. Így is vált mindenki előtt ismertté.

A Krisztus jelentése: Isten által felkent, vagy is a messiás, a kiválasztott.

2016. aug. 23. 11:21
 7/25 anonim ***** válasza:

"Kedves Kérdező, a Bibliában sehol nem utalt arra Jézus, hogy ha vissza tér az égbe, akkor a Mihály nevét használjuk."

A Bibliában arra sem utal sehol, hogy bármi más neve lenne, mint Jézus Krisztus, így ez amit írtál, öngól.

2016. aug. 23. 11:39
 8/25 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező, a Bibliában sehol nem utalt arra Jézus, hogy ha vissza tér az égbe, akkor a Mihály nevét használjuk"

Azt sem, hogy Mihálynak hívták előtte, mert ezt írja a Biblia, csak hogy segítsek picit megértened az őrtorony öngólját:

Zsidók 1:10 Ezt is a Fiúról mondja Isten: „Kezdetben te alapoztad meg a Földet, Uram, és a Menny is kezed munkája.

Zsidók 1:13 Isten soha nem mondta ezt egyik angyalnak sem: „Ülj mellém, a jobb oldalamra, amíg ellenségeidet lábad (uralmad) alá vetem!” Zsolt 110:1

Ennek tudatában fussunk neki újra a kérdésnek: hol van leírva, hogy Isten annyira hülye, hogy nem tudott olyan nevet adni Jézusnak, ami emberré születése előtt is volt és hol van leírva, hogy névváltoztatás volt szükséges.

(segítsek? sehol...)

2016. aug. 23. 11:44
 9/25 anonim ***** válasza:

*** it-2 403. o. Mihály ***

vannak más összefüggések is, amelyek megerősítik, hogy Mihály valóban Isten Fia. Dániel, miután először említette Mihályt (Dá 10:13), feljegyzett egy olyan próféciát, amely ’a vég idejéig’ terjed (Dá 11:40), majd kijelentette, hogy ’abban az időben feláll Mihály, a nagy fejedelem, aki Dániel népének fiaiért áll’ (Dá 12:1). Mihály ’felállásának’ ’egy olyan nyomorúságos időhöz’ kellett kapcsolódnia, „amilyen egészen addig még nem volt, mióta nemzet létezik” (Dá 12:1). Dániel próféciájában az eredeti nyelven a ’felállás’ (a magyar fordításokban különféleképpen adják vissza: „támad”, „megjelenik”, „elfoglalja”, „áll”) gyakran egy király tevékenységére utal; akár arra, hogy hatalomra kerül, akár arra, hogy hatékonyan cselekszik királyi minőségében (Dá 11:2–4, 7, 16b, 20, 21).

S egy valaki a király a végidőben, és az Jézus, tehát logikus, hogy Mihály fejedelem, aki az angyalok fejedelme is, az nem lehet más,

hiszen ő Jehova kinevezett Királya, és ő lett megbízva azzal, hogy pusztulást hozzon minden nemzetre Har-Magedonkor

A Jelenések könyve (12:7, 10, 12) éppen Mihályt említi Isten Királyságának a létrejötte kapcsán, ez az esemény pedig elválaszthatatlan a földön tapasztalható bajoktól: „És háború tört ki az égben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkány ellen, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, és hallottam, hogy egy harsány hang ezt mondja az égben: »Most lett meg a megmentés, az erő és a királyság a mi Istenünktől, és az ő Krisztusának hatalma, mert levetették testvéreink vádlóját

Jézus vetette le Sátánt, érdekes, hogy a Biblia Mihályként említi.

Mivel a Jézus nevet a feltámadása után is megtartotta (Cs 9:5), „a Szó” megjelölés azt mutatja, hogy ő ugyanaz a személy, mint aki Isten Fia volt a földön. Az, hogy ismét használja égi nevét, a Mihály nevet, és az „Isten Szava” címet (vagy nevet) (Je 19:13), összeköti őt ember előtti létével. Maga a Mihály név a ’Ki olyan, mint Isten?’ jelentésével kiemeli Jehova Isten egyedülálló, páratlan voltát, valamint azt, hogy Mihály, az arkangyala az, aki a leghatározottabban kiáll Jehova uralma mellett, és aki a legnagyobb mértékben igazolja, hogy Jehovának joga van uralkodni.

2016. aug. 23. 12:05
 10/25 anonim ***** válasza:

(Máté 22:42–45) 42 „Mit gondoltok a Krisztusról? Kinek a fia?” Ezt mondták neki: „Dávidé.” 43 Így szólt hozzájuk: „Akkor hogyhogy Dávid ihletés által ’Urának’ hívja őt, ezt mondva: 44 »Így szólt Jehova az én Uramhoz: ‚Ülj az én jobbomon, mígnem ellenségeidet lábad alá vetem.’« 45 Ha tehát Dávid az ’Urának’ hívja őt, hogy lehet a fia?”

(Héberek 1:13) 13 Melyik angyalról mondta pedig valaha is: „Ülj az én jobbomon, mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.. . .

Itt Pál nem kérdez, hanem kijelent.

Egyetlen Angyalnak mondta, nem többnek.

2016. aug. 23. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!