Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy hívják most Jézust, a...

Hogy hívják most Jézust, a Krisztus Jehova tanúi tanítása szerint?

Figyelt kérdés

Elmondom mi a gondom:

pár napja valaki kiírt egy kérdést, teljesen jogosan, hogy akkor lehet e Mihály arkangyal nevében imádkozni?

Egyik tanú válasza így szólt, hogy Mihály az égi neve volt a Megváltónknak, Jézus pedig a földi.

Viszont a Biblia azt írja, hogy jelenleg is az égben van megkapta a hatalmat és csak arra vár, hogy a lábai alá helyezze az Atya az ellenségeit. De azt nem írja sehol, hogy vissza lett nevezve Mihállyá, folyamatosan Úrnak és Jézusnak nevezi.

Tehát akkor most mi van????

2016. aug. 23. 08:09
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Ha a Zsidókhoz írt levélben csak pár sorral visszaolvastál volna...

Zdidók 1:4-6 "Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál.

Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?

Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai."

A Biblia egyértelműen kijelenti hogy nem angyal. Az arkangyal pedig hiába az angyali seregek vezetője, fejedelme, még mindig angyal, ahogyan a nevében benne is van. Ark, legfőbb az angyalok között, de csupán angyal ő maga is.

Márpedig nem csak azt írja a Biblia hogy különb nevet kapott az angyaloknál, de hogy minden angyal imádattal viseltetett iránta. Mindegyik angyal, nyilvánvalóan Mihály is.

Az pedig ritka gyenge belemagyarázás, hogy a felállás szócskát megpróbálod királyokra vonatkoztatni, és ezáltal Jézusra Mihály helyett...

2016. aug. 23. 12:27
 12/25 A kérdező kommentje:

A fejedelem sosem volt egyenlő az uralkodóval. Mihály fejedelem, Jézus pedig uralkodó. Király.

Írja a Biblia. Amit bemásoltál, az az őrtorony írása. A Biblia mást ír. Miért nem annak hiszel?

2016. aug. 23. 13:21
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Akkor fejedelem volt az Angyalok felett, most pedig mindenki felett király, Istent kivéve.
2016. aug. 23. 13:47
 14/25 A kérdező kommentje:

Én érzem az őrtorony logikáját, hogy mit akar bemagyarázni, viszont a Biblia azt írja, hogy Jézus vissza fog jönni. Ezt te sem cáfolod. Jézus néven, hisz ez a neve. Az őrtorony állítása szerint viszont Mihály néven fog visszajönni, pedig azt írtad, hogy most Jézus a neve.

Tehát akkor mi a neve?

2016. aug. 23. 13:54
 15/25 anonim ***** válasza:

Erre a teóriádra valami egyértelmű Bibliai igét kérnék, és nem olyat amibe csak a Tanúk igyekeznek mindenáron belepasszírozni valami teljesen más jelentést!

Korábban ezt írtad:

"S ez nem a "Jehova Tanúi tanítása szerint" hanem a Biblia szerint."

De azóta is csak a magyarázkodás megy mindenféle körmondatokban, meg a játék a szavakkal, hogy mit hogy is nevezzünk, csak hogy abból te gyere ki a legjobban...

Tudsz mutatni végre bármit, egyetlen igét is, ami Jézust angyalnak írná?

2016. aug. 23. 13:58
 16/25 anonim ***** válasza:
0%
Jézus ugyan úgy Isten fia volt, mint te vagy én vagy az opendoor nevű igen cuki szektás néni, azzal az apró külömbséggel, hogy ő szüzen fogant. Már nem a szektás néni, hanem Jézus. És ez mit jelent? Azt hogy Jézus valószínűleg nem is élt, de ha élt akkor sincs jelentősége, hogy volt e apja vagy sem, mert ő a tisztaság SZINBÓLUMA!!!! Ennyi nem több, és ha az emberek nem szó szerint próbálnák értelmezni a bibliát nem lenne enyi hülye kérdés és válasz kombó! Mondjuk én örülök, mert csomót lehet röhögni a sok baromságon! 😂
2016. aug. 23. 14:33
 17/25 A kérdező kommentje:
Én pedig még mindig azt mondom, hogy te vagy az, aki nem ismer valakit, nem én. A te logikád és gúnyod egyenértékű azzal, mintha én tagadnám az anyád létezését, csak mert nem ismerem és neked nem hiszem el, hogy él. Az ilyen logika nem is logika, hanem végtelen ostobaság. De én nem tudok rajtad röhögni, mert sajnállak.
2016. aug. 23. 14:58
 18/25 anonim ***** válasza:
0%
Féreértesz kedves kérdező, én nem bántani akarlak és így utólag elnézést kérek ha így tőrtént, pusztán arra utalok, hogy a biblia általános iskola első osztályos értelmezése nem való egy felnőtt emberhez! Amugy igen is hiszem hogy isten éltet engem, hiszen a maga lelkéből adott nekem, ezért ő vagyok, mint ahogy te is. Isten nem egy trónon ülő apóka, Isten te vagy! Isten azért teremtette a világot, hogy saját magát megismerje, nem azért, hogyha rosz döntést hozol a pokolba dobjon. Itt élünk mint istenek, teremtő erővel, és minegy papókát keresünk a felhők fölött!
2016. aug. 23. 15:06
 19/25 A kérdező kommentje:

"Isten nem egy trónon ülő apóka,"

Ez így van.

"Isten te vagy!"

Ez nem igaz. Én nem tudok teremteni.

"Isten azért teremtette a világot, hogy saját magát megismerje,"

Ez új teória, még nekem is, pedig aztán sok mindent hallottam már róla.

"nem azért, hogyha rosz döntést hozol a pokolba dobjon."

Nem ő dob oda, az ember akar nélküle élni. Egy felnőtt hívő ember már érti, hogy ez nem Isten büntetése. Aki a saját személyiségével ruházza fel Istent, az ne csodálkozzon, ha egy szadista gazember képe fog kiformálódni.

"Itt élünk mint istenek, teremtő erővel,"

Teremts kérlek akkor bármit. Új univerzumot, új anyagot, új időt, bármit, ami még nincs és nem a jelenlegi anyagból van.

"és minegy papókát keresünk a felhők fölött!"

Egy hívő nem ezt keresi, egy hívő már ismeri őt. Csak a tudatlanok hiszik ezt.

2016. aug. 23. 17:32
 20/25 anonim ***** válasza:

"Ez fájt."

A koromnál fogva "Néni" lehetek, de azért nem tartom magam annyira öregnek. S a Fiatalok is, akik a környezetemben ismernek tegeznek, nem is hiszik el, hogy az 50-hez közelebb vagyok mint gondolnád.

2016. aug. 23. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!