A keresztények még mindig hisznek ebben az Ádám meg Évás sztoriban?
#17 és #18 nak
Olvastad a #7 evolucionista reagálást az a tutit megmondta az előttelévönek.
Hogy miért evolucionista? Mert az evolucio a teremtésnek az alternativája. Ugyancsak hiten alapul. Az elméletekben ugyancsak sok az ellentmondás.
#17 ha keresztény vagy akkor tanulmányozd egy kicsit: 1Kor 14:8 Mert ha a trombita bizonytalan zengést tészen, kicsoda készül a harcra?
És ne alázkodj meg és ne hajts fejet a hazugságnak és hamisságnak
Keresztény vagyok (protestáns, adventista) és meggyőződésem, hogy Isten teremtette a világot, a Földet, az élőlényeket és az értelmes életet. A földi családot Ádám Éva alapította.
Akkor még tökéletes volt a genetikai állomány, hibátlan (éppen a teremtésből kikerült állapotban).
Az evolúciós elmélet, ha jól tudom választ akar adni a keletkezésre is és a jelenlegi változásokra is.
Szerintem a keletkezés a teremtés elmélet által jobban, ellentmondás-mentesebben magyarázható.
A jelenlegi változásokat le tudja írni az evolúció elméletének az erre vonatkozó része is. Azok sok esetben helytálló megállapítások szerintem.Ténylegesen van változás, kihalás stb..
Amikor hivő lettem (azaz elfogadtam, hogy Isten szeret és megment Jézusban), még javában evolucionista voltam. Csak később csodálkoztam rá a teremtés szépségére, mélységére.
Igazából lehet ezen vitatkozni, érdekes is, de nem biztos, hogy ettől a nem hívők közelebb kerülnek Istenhez, a személyes életükben.
de ha másra nem, arra jó lenne ez az "Ádám Éva sztori", hogy rájöjjünk, EGY család vagyunk, az emberek összetartoznak, és szegről-végről több minden köt össze minket, mint gondolnánk.
:)
Attila
Kifejtetted, hogy SZERINTED az evolúció ugyanúgy hiten alapul. Oké. Tegyük fel, hogy igaz.
Miben más Istenben hinni, mint az evolúcióban.
Felhoztad, hogy kezdetben a SEMMI FELROBBANT. Nos szerintetek, istenhívők szerint, meg egy ÖRÖKKÉ ÉLŐ, MINDENHATÓ VALAMI TEREMTETT MEG MINDENT A GONDOLATAIVAL. Úgy őszintén. Most melyik tűnik nagyobb "hülyeségnek"?
#19 ezért ugordj te is nekem.ugyan ugy fogalmaztad meg a kérdéseidet mint Lucifer mikor megkisértette Jézust.
Évmiliárdokkal ezelőtt- egy mai ember se vol ott- tehát hit
Az univerzum,- hány tudós járt az univerzumba a galaxisokba vagy a naprendszerünk peremén? A holdon is ami egy karnyújtásnyira van 12ember járt. A mai tudomány ugyan ugy a hiten alapszik mint a teremtés.
Előttem válaszoló
Szerinted mejik állitás igaz a kettőközzül?
Az autoba amibe ülök 5000 alkatrészböl áll. Az alkatrészeket különböző egymástol ismeretlen emberek hordták egy helyre anélkül hogy meg lett mondva nekik. Az alkatrészeket egy árokba hajitották, aztán én odamentem és láss csodát beültem a kész autóba és hazamentem vele!
Az auto amibe ülök 5000 alkatrészböl áll.
Egy tervező nevéröl nevezték el mivel ez a tervező készitett egy tervet aztán egy rajzot, azután legyártotta és a megfizettet szerelői össze állitották terv szerint a tervező szavára. Aztán odamentem és láss csodát beültem a kész autoba azután hazamentem.
Mejik állitás igaz a véletlen szerü összeállás, vagy létrehozás egy tervező által?? Hogy megválaszolja ezt valaki nagyon komplikált.
A liberálisabb keresztények, akik elfogadták a szentírástudományt, nem értelmezik szó szerint, hiszen a szöveg tudományos feltárása alapján egyértelmű, hogy a szerző nem történelmet akar ott írni, ezért a történet nem értelmezhető szó szerint. Én is ezt a nézetet képviselem.
A fundamentalisták viszont (akik a Bibliát történelemkönyvként kezelik) még a mai napig szó szerint értelmezik.
Üdvözlettel,
Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!