Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk és Hit gyülekezet...

Kedves Tanúk és Hit gyülekezeti tagok, mért hiszitek ezt?

Figyelt kérdés
Előjáróban elmondanám, a VÉLEMÉNYETEKRE vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban is. Sok Jehova tanújával beszélgettem, és Németh Sándor Hit vallását is meghallgattam ezzel a témával kapcsolatban. Sokan a Jehova tanúi közül is azt hiszik, hogy cselekedet álltal igazul meg egy adott ember. Ezt a Biblia több helyen is cáfolja: Titusz 3:5; Római levél 11:6 Ezekben a részekben Pál leírja, hogy MI emberek nem tehetünk SEMMIT sem, amivel a mennybe juthatnák. Csak kegyelemből juthatunk a mennybe. Ugyanakkor sok Tanútól olvastam azt is, hogy Jézus angyal volt és nem pedig Isten. Ez nekem kizárólag azt fura, mert TÖKÉLETES áldozat volt a Biblia szerint Jézus Krisztus. Ha angyal lett volna, akkor nem lett volna tökéletes. Ugyanis, az angyalok nem azok. Erre a Biblia többhelyen is utal Pl.: Az angyalok, vágyakoznak olyan dolgokba betekinteni, mint amibe az emberek betekinthetnek, vagy hogy az angyalok 1/3-a elbukott. Ha már bűnözött az adott faj, akkor már nem lehet tökéletes. Jézus így beszél arról, hogy ki tökéletes: (Máté 19:17) "Csak egy az aki Jó!" az eredetiben a "Jó" szócska a Tökéletest jelenti. Itt Jézus, az Atyára utalt. Ha lenne más is aki jó, vagy tökéletes, akkor bárki meghallhatna bárkiért, és nem lenne akkora súlya Isten áldozatának, hogy örökéletem legyen. :) Szóval érdekelne, hogy erről a két dologról mi a véleményetek, minden féle választ szívesen elolvasok, csak annyit kérek, hogy mindenkivel tisztelettel beszéljetek. Köszönöm!

2016. aug. 10. 09:41
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Elöttem válaszoló rengeteg vers van a szentirásban a Szentháromságra. Csak Isten bocsáthat meg bünt, csak Isten teremthet, csak Isten lehet mindenható. Jézus betölti mindegyiket, az Atya betölti mindegyiket, a Szentlélek betölti mindegyiket. A sátán olyan akar lenni mint Isten ahoz hogy elérje ezt az emberek előt, le kell fokozza mind a hármat és helyébe magát tegye.
2016. aug. 14. 11:50
 52/60 anonim ***** válasza:
Jézus nem volt ember se a születése előtt se a menybemenetele után, Ö a Fiu Isten. A földi tevékenysége alatt vol ember és hozzánk hasonlóan szüksége volt az Atyára.
2016. aug. 14. 11:55
 53/60 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező

Lehet nagyon röviden válaszolnom se tanu nem vagyok se a hit gyülekezetéböl sem.

A hit cselekedetek nélkül halott!!! Ha mindkettö megvan, válasz Jézus kérdésére amit feltett Péternek meg minden követőjének feltesz- SZERETSZ É ENGEM?

2016. aug. 14. 12:00
 54/60 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó Válaszoló, valóban kell tennünk érte, de csak annyit, hogy elfogadjuk Jézus Krisztus véráldozatát. Jót cselekedhetünk, és mint mondtam már többször is, Isten is örül annak, hogy Jót teszel, de NEM AZ ÜDVÖSSÉGED kérdése ez! :) Isten szeret akkor is, ha nem teszel semmi jót, csak kicsi lesz a mennyben, ahogyan a Biblia is írja Mert a földi és a mennyei érdekek általában nem kapcsolhatók össze, ezért a földi elnyerése a mennyeinek az elvesztését jelenti.

"Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk evangéliuma 8:36) "Ritkábbá teszem az embernek számát, mint az arany, és a férfit a Offírnál" (Ézsaiás 13:12) vagy ami a legjobban helyt áll az ez "18 tudva, hogy nem veszendő holmin, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól öröktől hiábavaló életetekbpl, 19 hanem Krisztusnak, a hibátlan és szeplőtelen báránynak a drága vérén." (1Péter 1:18-19) Ezekben a versekben is, mint ahogy sok másikban is arra tanít minket a Biblia, hogy a mi dolgaink veszendőek, de Krisztus vére örökké tart és az az üdvösségünk pecsétje! :)

2016. aug. 17. 21:17
 55/60 A kérdező kommentje:

Eredeti: "Kedves utolsó Válaszoló, valóban kell tennünk érte, de csak annyit, hogy..."

Javítva: "Kedves utolsó Válaszoló, valóban tehetünk érte, de csak annyit, hogy..."

2016. aug. 17. 21:20
 56/60 A kérdező kommentje:
A Hit nem minden kedves utolsó válaszoló, ugyanis ahogyan a Biblia is írja: "A démonok is hisznek és rettegnek!" (Jakab 2:19) a hithez valóban kell még valami, az, hogy hidd el mit tett érted Jézus a kereszten, mi volt a véráldozat, Hidd el, hogy Isten maga halt meg ÉRTED/HELYETTED! :) Ezt kell elhinni, nem azt, hogy hiszed az Istent, vagy hogy jót cselekedtél. Nem-nem! Fogadd el Krisztust Istennek, ez a lényeg! :)
2016. aug. 17. 21:25
 57/60 Tisztánlátó ***** válasza:
0%

Lássunk tisztán kérem.

Jézus, amikor a földön szolgált, nem engedte, hogy leboruljanak előtte. Minden tettéért Istennek tulajdonította a dicsőséget.

Isteni tulajdonságokkal rendelkezik, de azt mondta, "az Atya nagyobb nálam."

Imádkozott is Istenhez az elfogása napján. Vajon saját magához imádkozott?

Akkor képmutató lett volna. Jézus tökéletes volt, és bűntelen. Minden dicsőséget az Atyjának adott, pl azt sem engedte, hogy királlyá tegyék! Akkor hogyan akarna Isten lenni?

A Biblia egyszerű, érthető.

Jézus gyakran szemléltetett egy tanítást egyszerű, emberi dolgokkal. (Magvető, búza, olajlámpás, mennyegző, stb..)

Ezért amikor valaki azt említette, hogy ne nézzük ezeket a tanításokat a hétköznapi dolgok szemüvegén keresztül, akkora válasz :....De,csak azon keresztül kell nézni!

Miért? Mert Jézus sokmindent tanított egyszerűen a tetteivel is. Pl : Amikor megmosta a tanítványai lábát, miközben azon vitatkoztak, melyikük a "nagyobb" ,hát ennél hatásosabb tanítási mód .......nem létezett!

Miért írom ezt?

Mert amikor Jézus letérdelt, és imádkozott Atyjához, ezzel (is) választ adott mindazoknak, akik ma azt állítják (tévesen) , hogy ő maga Isten.

Ha látványosan ímadkozik, miközben tudja, hogy ő maga a Teremtő, akkor ott, nyilvánosan becsapja mindazokat, akik figyelik őt!

Kérem,használjuk a józan ész, tisztánlátás Istentől kapott ajándékát, és hagyjunk már fel végre a középkori, félrevezető sőt misztikus tanításokkal. Bölcsebbek vagytok ti ennél. Keresitek Istent, és ez szép. De legyen őszinte, és előítélet mentes a kutatásotok.

Ehhez kívánom Isten áldását nektek!

2017. febr. 20. 18:06
 58/60 A kérdező kommentje:
Kedves "tiszánlátó", adok neked egy kis házifeladatot: Bizonyítsd be ezt nekem (természetesen CSAK a Bibliából): Krisztus valóban nem az Isten. Ha ezeket megtudom cáfolni a Biblia alapján, és tudok verseket találni a cáfolásaimhoz, akkor kérlek, azok a kérdéseket amiket én teszek fel, kérlek NE írj, mert a TE bejegzéseidre nem fogok reagálni, soha sem. :) Ne haragudj de a lelki békémnek megkell lennie, veheted diszkriminációnak is, pedig nem az. :)
2017. febr. 20. 23:53
 59/60 anonim ***** válasza:

Kedves tisztán látó, nem látsz tisztán. Mikor nem engedte meg Jézus a földi szolgálata alatt (is), hogy leboruljanak előtte?

Lásd: Mt 2,11; 8,2; 9,18; 14,33; 15,25; 20,20; 28,9:17

Mk 1,40; 3,11; 5,33 Lk 17,16

Hol található feljegyzés arról, amikor a fenti esetekben, vagy bármikor máskor rendre utasította volna Jézus azokat, akik leborultak előtte? A Jelenések könyvében sem Jézus, hanem egy angyal utasította vissza azt, hogy János leboruljon előtte. Vagy gondjaid vannak a szövegértelmezéssel? (Jel 19,10; 22,8-9)

Meg van írva, annak felette, ami írva van, nem kell bölcselkedni. A fentiek írva vannak. A te interpretációd azonban fikció.

2017. febr. 22. 14:03
 60/60 anonim ***** válasza:

"

Jézus, amikor a földön szolgált, nem engedte, hogy leboruljanak előtte. "

Ilyen hol is van leírva?

2017. febr. 22. 23:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!