Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk és Hit gyülekezet...

Kedves Tanúk és Hit gyülekezeti tagok, mért hiszitek ezt?

Figyelt kérdés
Előjáróban elmondanám, a VÉLEMÉNYETEKRE vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban is. Sok Jehova tanújával beszélgettem, és Németh Sándor Hit vallását is meghallgattam ezzel a témával kapcsolatban. Sokan a Jehova tanúi közül is azt hiszik, hogy cselekedet álltal igazul meg egy adott ember. Ezt a Biblia több helyen is cáfolja: Titusz 3:5; Római levél 11:6 Ezekben a részekben Pál leírja, hogy MI emberek nem tehetünk SEMMIT sem, amivel a mennybe juthatnák. Csak kegyelemből juthatunk a mennybe. Ugyanakkor sok Tanútól olvastam azt is, hogy Jézus angyal volt és nem pedig Isten. Ez nekem kizárólag azt fura, mert TÖKÉLETES áldozat volt a Biblia szerint Jézus Krisztus. Ha angyal lett volna, akkor nem lett volna tökéletes. Ugyanis, az angyalok nem azok. Erre a Biblia többhelyen is utal Pl.: Az angyalok, vágyakoznak olyan dolgokba betekinteni, mint amibe az emberek betekinthetnek, vagy hogy az angyalok 1/3-a elbukott. Ha már bűnözött az adott faj, akkor már nem lehet tökéletes. Jézus így beszél arról, hogy ki tökéletes: (Máté 19:17) "Csak egy az aki Jó!" az eredetiben a "Jó" szócska a Tökéletest jelenti. Itt Jézus, az Atyára utalt. Ha lenne más is aki jó, vagy tökéletes, akkor bárki meghallhatna bárkiért, és nem lenne akkora súlya Isten áldozatának, hogy örökéletem legyen. :) Szóval érdekelne, hogy erről a két dologról mi a véleményetek, minden féle választ szívesen elolvasok, csak annyit kérek, hogy mindenkivel tisztelettel beszéljetek. Köszönöm!

2016. aug. 10. 09:41
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező.

Jézus az Ádámtól öröklött hajlamot váltotta meg az utódoknak, hogy újra vissza álljon a tökéletes emberi élet.

Amit azon kívül kapunk, az életet és a vele járókat, soha nem leszel képes semmivel meghálálni, vagy vissza fizetni, Még ha egész életedben dolgoznál is Istennek.

ezért ajándék."

Valóban, én azt írtam, hogy nem is kell, de ez nem azt jelenti, hogy Hálát sem kell adnod érte. Én nem mondtam ilyet kedves válaszoló. Én azt mondtam, hogy NEM KELL vissza fizetned SOHA ezt. Ezért volt itt Jézus, hogy meghalljon értem/helyettem. Mivel Ő meghalt nekem már nem kell, ezt kell elfogadni, én erre értettem, hogy ez lesz a mennyben a "fizető eszköz". :)

"Sajnos kevered a két fogalmat.

Jézus nem az életben kapott dolgokért tette le az életét, hanem hogy vissza vásárolja, Az örök élet lehetőségét az emberek számára, amit Ádám eljátszott."

Nem értelek, mért keverném a kétfogalmat, ha te (bocsásd meg a modoromat) nem érted azt, amit leírok? Leírom mégegyszer érthetőbben: Istennek nem elég CSAK a jó cselekedetek áradata, neked Jézus Krisztus vére inkább kell, mint bármilyen dícséret a jó cslekedeteidért. Én nem azt mondtam, hogy nem kell jót tenni! Nem-nem. azt mondtam, nem elég csak azt! :)

"Mindig is adósa leszel Istennek, jól lehet Ő sosem fogja kérni a fizetséget, de azért hálát illik adni, és ez az engedelmesség."

Valóban illik engedelmesnek lenned, de a Tisztelet adás miatt! Nem az üdvösséged miatt. Ha tiszteletet adsz Istennek, de köszben muszlim vagy (például), akkor Ő nem fogja megadni neked az örökéletet. :)

2016. aug. 10. 18:22
 22/60 A kérdező kommentje:
"köszben" helyett "közben"!
2016. aug. 10. 20:22
 23/60 anonim ***** válasza:

Sajnos nem olvastad el rendesen, vagy nem érted. No de mit tegyünk...:)

(Efézus 3:7) 7 Ennek szolgája lettem az Isten ki nem érdemelt kedvességének ajándéka szerint, amely annak megfelelően adatott nekem, ahogy az ő ereje munkálkodik.

Isten szellem munkálkodik emberekben is, hogy megfelelően tudják képviselni a Teremtőt, illetve elvégezni a feladatokat, és nem egy személy bújik az emberbe.

(Lukács 1:35) . . .„Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje árnyékol be téged. . . .

Máriába sem egy Isten ment bele, hanem Isten mindenható képességén, erején keresztül ültette át a Fia életét Mária pocakjába.

(1Mózes 1:2) . . .. És Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.

Isten szelleme vagy is ereje, mindenható energiája ami képessé teszi Őt mindenre, ez lebegett a vizek felett.

S nem egy másik személy.

Isten mindenható képessége nem személy, ez a képessége és nem egy másik személyisége.

A Fiát pedig Egy maga hozta létre, más személy segítsége nélkül,

Hogy Isten képességét megszemélyesíti az író, az enm jelenti azt hogy az is.

Sok fogalmat személyesítenek meg, a jobb megértés végett, az emberek számára, de attól még nem lesz személy belőle.

Sajnos ha így sem érted, akkor nem tudunk mit tenni.

Nem akarom erőltetni mert nem célom erőszakoskodni.

2016. aug. 10. 20:59
 24/60 A kérdező kommentje:

Sajnos nem olvastad el rendesen, vagy nem érted. No de mit tegyünk...:)

(Efézus 3:7) 7 Ennek szolgája lettem az Isten ki nem érdemelt kedvességének ajándéka szerint, amely annak megfelelően adatott nekem, ahogy az ő ereje munkálkodik.

Isten szellem munkálkodik emberekben is, hogy megfelelően tudják képviselni a Teremtőt, illetve elvégezni a feladatokat, és nem egy személy bújik az emberbe.

(Lukács 1:35) . . .„Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje árnyékol be téged. . . .

Máriába sem egy Isten ment bele, hanem Isten mindenható képességén, erején keresztül ültette át a Fia életét Mária pocakjába.

(1Mózes 1:2) . . .. És Isten tevékeny ereje lebegett a vizek felett.

Isten szelleme vagy is ereje, mindenható energiája ami képessé teszi Őt mindenre, ez lebegett a vizek felett.

S nem egy másik személy.

Isten mindenható képessége nem személy, ez a képessége és nem egy másik személyisége.

A Fiát pedig Egy maga hozta létre, más személy segítsége nélkül,

Hogy Isten képességét megszemélyesíti az író, az enm jelenti azt hogy az is.

Sok fogalmat személyesítenek meg, a jobb megértés végett, az emberek számára, de attól még nem lesz személy belőle.

Sajnos ha így sem érted, akkor nem tudunk mit tenni.

Nem akarom erőltetni mert nem célom erőszakoskodni.

Valóban, magam sem szeretnék semmit sem erőltetni, és nem is fogok. :) Sajnos addig képtelenek vagyunk tovább lépni a dolgokban, míg nem vagy képes meglátni azt amit írok neked. :) Senki nem beszélt Isten több személyiségéről, sem pedig több Istenről sem. :) Amint ezzel tisztában leszel tovább mehetünk. Bocsáss meg a nyers modoromért, csak tényleg ha nem értjük egymást nincs mit mondanunk egymásnak. :)

2016. aug. 10. 22:45
 25/60 anonim ***** válasza:

2es vagyok

Nincs a lelki állapotommal semmi baj, szimplán csak nem vagyok biztos abban, hogy az egyik parasztvakítást egy másik parasztvakításra hivatkozva kell megkérdőjelezni. Én már nagyon várom azt, hogy bejelentsék, hogy megtalálták Jézus maradványait, bizonyíthatóan, mert az végre megdöntene egy olyan "vallási hálózatot", ami több száz évvel vetette vissza a technika fejlődését (emberek eretnekezése és kivégzése ha ellent mondtak az egyháznak, kb 500 éven keresztül), rengeteg ember haláláért felelős (hiszel nekem vagy bántalak elv itt is érvényesül), keresztes hadjáratok, gyarmatok bennszülöttjeinek hittérítése, mert az ő bálványimádásuk pogányság, és még egy hétig sorolhatnám.

Ez csak egy vallás. De számomra egy utópisztikus világban minden vallás és egyház megszűnne, ezzel sok ember közötti ellentét is, valamint sok értelmetlen gyilkolás is bármilyen vallás eszméje mögé bújva. "mert mi abban hiszünk" a vallása tanai megmondják az embernek mit higyjen, az nem az ő hite, az már egy agymosott humanoid hite.

2016. aug. 11. 01:45
 26/60 anonim ***** válasza:
A vallásokat úgy lehetne megszüntetni, ha betiltanák a magánvéleményt, és központi egyen-ideológiát kényszerítenének a társadalomra. Volt már ilyen korszak, kösz nem kérünk belőle, semmilyen ideológia, vagy kívánatosnak tűnő cél nevében. A békétlenséget nem a hit, pontosabban nem a vallási hit okozza, hanem az, emberek meggyőződésének a különbözősége, legyen ez akár vallási, vagy az, hogy mentsük meg a bálnákat, építsük a lenini utat, vagy az EU-t, küzdjünk a pedofilok jogaiért. Az ilyen elvek képviselői soha nem bánnak kesztyűs kézzel az ellenlábasaikkal, ha bizonyos létszámot túllépnek. Ezért a te utópisztikus világodat csak erőszak hozhatja létre, és kulcsa az emberek rendszeres haldol fogyasztása, amit a társadalom felett álló politikai hatalom pribékei a nemes cél érdekében tuszkolnak le az emberek torkán.
2016. aug. 11. 08:25
 27/60 anonim ***** válasza:

én nem rákényszerítésről beszélek.

Egyszerűen várom, hogy a társadalomnak megjöjjön az esze. Tudom, hogy ez nem 1-2 év, én már meg se érem valószínűleg.

Ha rákényszerítik a megint csak hülyeséget szülne.

De idővel csak ráeszmél az emberiség, hogy ami(k) után az emberiség ment évezredeken keresztül (függetlenül attól, hogy melyik vallás) azoknak semmi kézzel fogható valóságalapja nincs. Sarkítva, tánccal nem lehet esőt csikarni az égből, mantrázással nem gyógyulnak a nyavalyák, az ima max a belső megnyugvást hozza el, de megoldást az adott problémára nem ad.

Gondoljunk bele, szinte mindegyik még ma is élő vallás olyan időkből ered, amikor az emberek ész érvekkel nem tudtak megmagyarázni egyes jelenségeket, és letudták azzal, hogy valami isten, istenek, felsőbb hatalom műve az egész.

De ma már ennél úgy gondolom értelmesebbek vagyunk, és ezek az idejét múlt vallások (mindegyik) csak hátráltatják a reális alapokon nyugvó fejlődést. Ma is mennyi olyasmivel nem lehet hivatalosan kísérletezni, amit nem helyesel az egyház, vagy különböző etikai meggyőződések, de nagyon sok problémára megoldást találhatnának (főként orvostudomány terén). Lásd: klónozás vagy őssejtkutatás. Miért ne? Reálisan belegondolva, nem lenne jó, ha lenne egy másolatod, egészségesen "elrakva", ha megbetegszik egy szerved, akkor átrakatod, és élhetsz tovább? (mint ahogy ha van egy régi autód, veszel esetleg mellé egy másikat ugyanolyat, nem használatra, csak donornak, ha valami tönkremegy). Ugyanezt meg lehetne csinálni az emberrel is, csak ahogy szóba jön, az egyházak meg az etikusok kib*sszák a balhét.

2016. aug. 11. 09:46
 28/60 A kérdező kommentje:
Kedves #25-ös válaszoló, Jézus testét soha nem fogják megtalálni, ugyanis nincs holtteste. :) Jézus feltámadt! A bizonyíték pont az, amit tudnak tudósok is, hogy nem találják sehol Jézus holttestét, ugyanis a Biblia azt írja: János evangéliuma 20:9-ben hogy felkellett támadnia, előtte azt írta, hogy a kendő ami a fején és a lepedő, ami a testén volt azt üresen találták a sírral együtt. :) Tehát itt az a bizonyíték, amit nem találnak. :) Nem látok itt semmilyen parasztvakítást, Jézus előre megmondta, hogy fel fog támadni. feltámadt testben, ahogy ezt a Biblia János evangéliuma 20:27-28-ban. :) Ezt kéne elősszőr megértenetek, hogy a Biblia az apróságokban is egyezik önmagával, és így mindenhol igazat mond, akár a jelenéseket nézzük akár, csak olyan apró dolgokat, mint amikor megcsavarod egy embertársad orrát akkor az adott személy orra vérezni fog. :)
2016. aug. 11. 11:48
 29/60 anonim ***** válasza:

kedves kérdező:

józanul gondolj bele, biológiailag lehetetlen a feltámadás.

Csodák nincsenek. A tudósoknak sajnos az egyház még szorongatja a tökét, azért állítanak ilyesmit. Illetve sajnos a Föld lakosságának a nagy része, min 2/3-a vallásos.

De szerinted, ha megmaradtunk volna ott, hogy a Föld lapos, és minden égitest a Föld körül kering, akkor hol tartanánk ma? De szercsére volt egy tökös gyerek, Colombus Úr, aki csak azért is nekiindult nyugatnak, hogy elérje Indiát (bár sikerült Amerikát felfedeznie, csak ő ezt akkor nem tudta), illetve Galillei, aki kimondta, hogy nem geocentrikus világban élünk, és ehhez ragaszkodott haláláig, akármilyen nyomást is gyakoroltak rá.

Amiket a régi írások csodaként, istenekként stb emlegetnek, azok vagy drogos látomások (mert akkoriban csak azt látták, hogy ha megeszi/elszívja ezt meg azt a növényt, akkor jó lesz, és látja "istent", nem tudták, hogy az kábítószer), vagy pedig egy fejlettebb civilizációval való találkozás (mert ennek is nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy valami "isten fia" csávó, akit egy szűz szült, vízen jár, borrá változtatja a vizet, majd halála után feltámad). Legyen az a fejlettebb civilizáció a földi elődünk, aki sikeresen kiirtotta magát valahogy, vagy bármi más létforma.

2016. aug. 11. 12:04
 30/60 anonim ***** válasza:
Azt aláírom, hogy Jézus létezett, de azt, hogy a "csodái" többek lettek volna egy mai illuzionista (bűvész, ha úgy tetszik) mutatványainál, azt már erősen kétlem. Egy nagyon ügyes illuzionista és manipulátor volt, ennyi.
2016. aug. 11. 12:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!