Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Tanúk és Hit gyülekezet...

Kedves Tanúk és Hit gyülekezeti tagok, mért hiszitek ezt?

Figyelt kérdés
Előjáróban elmondanám, a VÉLEMÉNYETEKRE vagyok kíváncsi ezzel kapcsolatban is. Sok Jehova tanújával beszélgettem, és Németh Sándor Hit vallását is meghallgattam ezzel a témával kapcsolatban. Sokan a Jehova tanúi közül is azt hiszik, hogy cselekedet álltal igazul meg egy adott ember. Ezt a Biblia több helyen is cáfolja: Titusz 3:5; Római levél 11:6 Ezekben a részekben Pál leírja, hogy MI emberek nem tehetünk SEMMIT sem, amivel a mennybe juthatnák. Csak kegyelemből juthatunk a mennybe. Ugyanakkor sok Tanútól olvastam azt is, hogy Jézus angyal volt és nem pedig Isten. Ez nekem kizárólag azt fura, mert TÖKÉLETES áldozat volt a Biblia szerint Jézus Krisztus. Ha angyal lett volna, akkor nem lett volna tökéletes. Ugyanis, az angyalok nem azok. Erre a Biblia többhelyen is utal Pl.: Az angyalok, vágyakoznak olyan dolgokba betekinteni, mint amibe az emberek betekinthetnek, vagy hogy az angyalok 1/3-a elbukott. Ha már bűnözött az adott faj, akkor már nem lehet tökéletes. Jézus így beszél arról, hogy ki tökéletes: (Máté 19:17) "Csak egy az aki Jó!" az eredetiben a "Jó" szócska a Tökéletest jelenti. Itt Jézus, az Atyára utalt. Ha lenne más is aki jó, vagy tökéletes, akkor bárki meghallhatna bárkiért, és nem lenne akkora súlya Isten áldozatának, hogy örökéletem legyen. :) Szóval érdekelne, hogy erről a két dologról mi a véleményetek, minden féle választ szívesen elolvasok, csak annyit kérek, hogy mindenkivel tisztelettel beszéljetek. Köszönöm!

2016. aug. 10. 09:41
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
VOLTAM helyett VOLT :D
2016. aug. 12. 12:37
 42/60 anonim ***** válasza:

Ismét csak idézgetni tudsz, saját vélemény? amit nem a vallásod tanított? Itt a baj. Mindenre a biblia és annak tanításai a válasz.

a másik, engem ne szeressen olyan akit nem ismerek, pláne aki szerintem nem is létezik.

Tiszteletet úgy hogyan vársz el, ha láthatóan te sem tiszteled azt, aki más véleményen van? (ismét csak az, hogy más hitét megkérdőjelezed, ez egyértelmű megnyilvánulása a mások iránti tisztelet hiányának)

Mint már többször mondtam, én elfogadok bármit, mindaddig, amíg nem erőszakolják rám. A melegeket is elfogadom (te vallásosként biztos nem, mert az a könyv, amiben a kígyó beszél, a csávó vízen jár, egy szűz meg gyereket szül, azt mondja, hogy az nem természetes, az "bűnös dolog"). Mindaddig elfogadom, amíg nem erőszakolja rám a másságát, nem várja el, hogy én is meleg legyek. Vannak vallásos ismerőseim is, és elvagyunk. Nem csesztetjük egymást, nem is beszélünk a témáról, mert ő tudja, hogy én hitetlen "ateista" vagyok (inkább hitetlen), én tudom, hogy ő vallásos, és sosem egyezhetnek ilyen téren a nézeteink, de attól még jóban vagyunk. Ennyi a történet.

2016. aug. 12. 12:44
 43/60 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Válaszoló, mivel a témát én tettem fel, és mivel tanúkhoz illetve Hit gyülekezeti tagokhoz szól a kérdés, értelmetlen az, amit mondasz. A Bibliából Idézek, mert olyan a téma. Saját véleményem is van és azokat is hozzáfűzöm csak elkellene olvasnod azt amit írok neked és értelmezned kéne. Lehetünk jóban, sőt én erre törekednék, de bocsásd meg nekem, aki nekem nem adja meg a kellő tiszteletet, úgy én magam sem fogom az illetőnek megadni azt. Személyeskedni nem szerettem volna, se nem ilyen vitába belebonyolódni, ezt szerettem volna elkerülni. Szóval, bocsásd meg nekem, de nem fogom többet a leveleidet elolvasni se reagálni nem fogok rájuk, míg amit én megadtam neked elsőkörön azt vissza nem kapom. Köszönöm, és szia! :)
2016. aug. 12. 13:32
 44/60 anonim ***** válasza:

"Ha lenne más is aki jó, vagy tökéletes, akkor bárki meghallhatna bárkiért, és nem lenne akkora súlya Isten áldozatának, hogy örökéletem legyen. "

A váltságra azért volt szükség, mert Ádám elbukott. Ha a váltságnak tökéletesnek kellett lennie, akkor Ádámnak is, mert így egyen értékű. Tehát Ádám is tökéletes volt Isten "fiaként".

2016. aug. 12. 18:35
 45/60 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Válaszoló, az ember NEM tökéletes, sőt, nem is volt soha sem! Tökéletes volt, mint ember, tökéletesen szolgált, tökéletesen gondolkodott Isten szerint, de nem volt hibátlanúl tökéletes. A kíváncsiság ott volt benne. Egyetlen olyan lény van, aki tökéletes mindenben és az Isten. :) Isten képtelen hazudni, vagy elbukni. Ezért Ő minden tekintetben is tökéletes. Az angyal, és az ember nem, mivel elbuktak. Félre értés ne essék, nem az összes angyal, se az összes ember
2016. aug. 13. 07:56
 46/60 A kérdező kommentje:
...Jézus tökéletes volt, mert Isten volt! :)
2016. aug. 13. 07:57
 47/60 anonim ***** válasza:
Akkor kihez és miért imádkozott?
2016. aug. 13. 09:36
 48/60 anonim ***** válasza:
Ojan egyszerü az Atyjához imádkozott. Miért az emberi oldala ,természete végett. Amig a földön volt 33 és fél év alatt nem volt a menyben mint Isten. Az Atya vigyázott rá.
2016. aug. 13. 11:35
 49/60 A kérdező kommentje:
#47 ..."Mi Atyánk ki vagy a mennyekben..." Az Atya Istenhez. :)
2016. aug. 14. 08:19
 50/60 anonim ***** válasza:

48. Mindig megmosolyogtat, amikor az ilyen reszeknel emberi természetre hivatkozik sok keresztény, mint pl amikor azt mondta Jézus, hogy az Atya nagyobb, vagy az imanal,hogy ne az ő akarata legyen meg, hanem az Atyáé. Persze amikor a sokat felhozott, "én és az Atya egyek vagyunk" kijelentést mondta, akkor nem hozzák fel. Pedig ugyanúgy ember volt, tehát nem kell szelektalni! Ha egyiket emberként mondta, akkor a másikat is (más kérdés, h tovább olvasva a tanítványok is egyek vele, tehat nyilván nem szó szerint kell érteni).

Nem kötekedés képpen, csak érdekes.

Tehát akkor miért imádkozott e szavakkal, és miért mondta, hogy az Atya nagyobb?

Vagy ha emberi természeténél fogva mondta, akkor elmondhatjuk, hogy nincs semmilyen bizonyíték a Szentharomsagra?

2016. aug. 14. 08:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!