Kedves Tanúk és Hit gyülekezeti tagok, mért hiszitek ezt?
Azt viszont látom, hogy a Bibliát azt kifogástalanul bebifláztad, semmi kétség. Nem egyszer olvastad el, és sikerült el is hinni. De mond csak, a Kis Herceget olvastad? Vagy ismered a Vukot? Esetleg láttad a Csillagok háborúját vagy a Star Trek sorozatot? Azokat is maradéktalanul elhiszed? Sokkal több igazság a Bibliában sincsen, csak sok embernek egyszerűbb egy könyv alapján élni, ítélkezni, és a passzusait hajtogatni ahelyett, hogy egy picit is gondolkozna, ésszel élne, és esetleg egy SAJÁT értékrendet állítana fel, nem pedig egy kész szerint élne. Melyik a finomabb rizses hús? Amit készen megveszel lefóliázva a Tesco-ban, és csak megmikrózod, vagy az, amelyiket alapanyagonként összerakva magadnak főztél? Nyilván, ha nem tudsz főzni, akkor nem fogod megtudni, ha meg lusta vagy főzni, akkor nem akarod megtudni.
Ugyanez a vallás vs. józan ész viszonya is egymással.
"kedves kérdező:
józanul gondolj bele, biológiailag lehetetlen a feltámadás.
Csodák nincsenek. A tudósoknak sajnos az egyház még szorongatja a tökét, azért állítanak ilyesmit. Illetve sajnos a Föld lakosságának a nagy része, min 2/3-a vallásos.
De szerinted, ha megmaradtunk volna ott, hogy a Föld lapos, és minden égitest a Föld körül kering, akkor hol tartanánk ma? De szercsére volt egy tökös gyerek, Colombus Úr, aki csak azért is nekiindult nyugatnak, hogy elérje Indiát (bár sikerült Amerikát felfedeznie, csak ő ezt akkor nem tudta), illetve Galillei, aki kimondta, hogy nem geocentrikus világban élünk, és ehhez ragaszkodott haláláig, akármilyen nyomást is gyakoroltak rá.
Amiket a régi írások csodaként, istenekként stb emlegetnek, azok vagy drogos látomások (mert akkoriban csak azt látták, hogy ha megeszi/elszívja ezt meg azt a növényt, akkor jó lesz, és látja "istent", nem tudták, hogy az kábítószer), vagy pedig egy fejlettebb civilizációval való találkozás (mert ennek is nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy valami "isten fia" csávó, akit egy szűz szült, vízen jár, borrá változtatja a vizet, majd halála után feltámad). Legyen az a fejlettebb civilizáció a földi elődünk, aki sikeresen kiirtotta magát valahogy, vagy bármi más létforma."
Kedves válaszoló, a Bibliát, ha úgy mond, Józanúl elolvasod elejétől a végig, akkor rá jössz, hogy teljesen igaz. Ám ehhez nem elég, hogy csak úgy elolvasod de nem is gondolsz bele semmit nem értesz majd meg belőle. Ehhez megkell térned, elkell fogadnod Jézus Krisztus véráldozatát. Sajnos képtelenek vagyunk tovább lépni, ha mindig elbeszélünk egymás mellett. TE soha nem fogsz velem egyetérteni (a mostani felfogásod szerint) és én sem fogok soha veled egyetérteni (soha) mert én tudom az igazat, ezt elmodom mindenkinek akinek csak tudom, ha valaki rá legyint az az ő döntése volt és nem az enyém. :) A Biblia azt tanítja, mindenkit tegyünk mi prédikátorok Jézus tanítványává. Ugyanakkor, Pál levelében arra is tanít a Biblia, hogy távolodjunk el a gyümölcstelen/öregasszonyos vitáktól, mert úgy se lesz eredménye, és csak időpocsékolás. Épp emiatt, nem is fogok többet írni neked, és nem azért, amire elősszőr gondolsz, hogy: "Mert ennyit sem érsz" Nem! Kizárólag azért nem, mert EGYENLŐRE nem tudunk tovább lépni, nem fogod TUDNI megérteni azt, amit mondok neked. :) Az hogy Jézus mennyire vakította el az embereket, igazán egy Zsidó ember tudna beszélni neked. Ugyanis, az ő Országukban, még mindig látványosság Jézus sírhelye, aztán ők többet tudnának neked mesélni a szenthegyről, ahol Jézust keresztre feszítették. HA adódik alkalmad, és találkozol egy Zsidó emberrel, beszélgess vele erről. :) És nem nem csak a vallásuk miatt mondják ezeket! Bátyám beszélt, ott volt Jeruzsálemben, látta a sírt és látta a hegyet is. Volt tolmácsuk és tudtak beszélgetni, azt mondták végtelenűl kedvesek ismerve, majdnem minden világi dolgukat. A Biblia arra tanít, hogy: "ne ítélj hogy ne ítéltess!", "ahogyan ítélsz úgy ítélnek meg mások is!". Az, hogy nem tudok elképzelni valamit, egy VÉGTELEN dologgal kapcsolatban, az még nem azt jelenti, hogy az egy kizárt dolog. (gondolok itt a Szűz Máriás részre, ami megjegyzem, nagyon erkölcstelen és undorító!) Szóval, Istent ne skatujázd be véges dolgokba, mert képtelenség! Kérlek gondolkodj, és térj meg minnél hamarabb, mert ahogyan a Biblia is írja, kevés az idő, nagyon. És nagy jajj lesz azoknak, akik itt maradnak. :\ Ha még soha nem beszéltél, az Úr Istennel, és nem ismerted még meg Őt, és végtelen hatalmát, kegyelmét és írgalmát, és akarod Őt a szívedbe, kérlek mond el ezt az imát: "Uram Jézus, kérlek adj kegyelmet. Hadd ismerjelek meg mint Uramat, Megváltómat. Segíts, hogy olyanná vállja, amilyen te akarod, hogy legyek. Kérlek, térjbe hozzám, és szólítsd meg lelkemet, és tisztísd meg Szívemet. Olyanná tégy, hogy kedves lehessek a szemedben. Ámen!" Ha ezt tiszta szívvel elmondod, Isten figyelni fog az imádra. Mert Jézus Krisztus nem csak érted halt meg, hanem mindenkiért, hogy ha ezt elfogadod, Örökéleted lesz a mennyben. Bocsáss meg a hosszú írásért, remélem egyszer majd tovább léphetünk a dologban. :) Addig is, szia!
Kedves kerdezo !!!
Hadd reagaljak mindazokra amikkel erveltel bejegyzesemre.
"Értem, de nem értek veled egyet. Ugyanis, a Biblia azt írja, a fent említett kétrészben is (Titusz 3:5; Római levél 11:6), hogy nem TUDSZ érte TE tenni semmit, hogy a mennybe kerülhess. Ha valaki a kegyelmet nem hiszi, az hazugsággá tette azt, aki megtette/megadta a kegyelmet. "
Hogy nem tudunk semmit tenni azert hogy mennybe kerulhess ? nos cselekedeteidet merlegelik majd es feltetelezem hogy ennek fuggvenyeben eldol hogy melyik ajton haladunk tovabb. Szerintem elegge eggyertelmu hogy rosszul ertelmezed a bibliai bejegyzest, amire oly sok teologus is ravagja hogy nem mindent szo szerint kell venni ami megjelenik a bibliaban.Ha semmite nem tehetek sajat erdekemben akkor minek imadkozol, minek harcolsz a sagat meggyozodesed utjan, ha ugyse azon mulik ?? KO.
"Természetesen, úgy van ahogyan mondod, Jézus valóban ezt mondta, és arra is kell törekednie az embernek, hogy olyan legyen, mint Jézus, Hisz Jézus egy PÉLDA arra, hogy így kéne élnie az embernek. Csak hogy, Isten is nagyon jól tudja, hogy az ember erre nem képes, hisz akkor nem kellett volna a Tökéletes áldozat, Kirsztus véráldozata. Ha végig vezetem, logikai szempontból akár vagy józan paraszti ésszel, akkor tökéletes embernek nem lehet lenni mert nem tudok, úgy nézni egy nőre, hogy a szememmel le ne vetkőztessem. Vagy, hogy ne hazudjak. Én erre nem vagyok képes, erre senki nem képes. Jézus volt az egyedüli olyan ember, aki ezekre képes volt és erre is tanított."
Itt megint ertelmezesi gondokkal kuzdol ugyanis Jezus miert tesz olyan dolgokat amire mi nem lehetnenk kepesek, ennek semmi ertelme es logikatlan. Gyerekednek azert mutatsz meg valamit hogy o is reszesulyon az ismeretben, atudasban, elosegited a megtapasztalasban.Jezus mint peldakep rendben van es nem lehet figyelmen kivul hagyni az o tudasat es ennek koszonheto bolcseseget sem. Hihetelen Jezus megmutassa a fenyt, az utat es errefel Isten tudja hogy arra az ember ugyse kepes, ez eggyertelmu hogy sajat szolga hitu velemenyedbol fakad, ennek semmi koze a valosaghoz. Ez ugy jon le mintha Isten kuld egy felvilagositot hogy mit lehet tenni a foldon es rohog a markaban hogy azok akik megtanulnak azok amugyse lehetnek kepesek ra, mert szolgak vagy barmi. Ennek az ervelesnek semmilyen megalapozott es logikai ertelme nincsen.A Krisztusi veraldozatnak semmi koze ahoz amivel hulyitik a nepet, ez altal megjobban a vallasokhoz kotni a csordat, mikozben mindenki felti a hatalmat annak idejen (az iras szerint)es meg akarnak szabadulni tolle, errefel kitalaljak hogy jo lessz az aldozat es megvaltas szerepeben. A masik dolog akar paraszt esszel akar logikai uton nezve az a problema az ember mint szolga, bunos, gyarlo, hibazo, megbano, ketelkedo es meg sorolhatnam, mikozben ugyanazen tulajdonsagokat megtalalod a biblia sorai kozott es annak jellemzojekent akit te "Isten"-nek nevezel, az aki a mindenhato a mindenseg megalkotoja es aki vaalaahol messze van es megis leallt sok biblian szereplo szemelyel szemeleyen, hangkent vagy latomaskent beszelgetni sot meg magaval is vitt emberket aki nem tert vissza.Az hogy te nem vagy kepes nem hazudni attol meg nem jelenti azt hogy mas is ugyabban a tocsaban aldogal.Ha mar ezt felismerted akkor tanulhatsz, de ha ezen nem tudsz atlepni akkor ugyabann a tocsaban szennyezed magadat mikozben abban a meggyozo remenyben es tudatban elsz elsz hogy nem vagy egyedul, de jelzem a jelenelgi vilagunkat kettos polus rendszere alkotja, tehat ahol Foldi szinten van jo ott van rossz is es ez mindig nezopont kerdese.
"Tisztáltalan lesz az ember tőle, úgy mond mocskos, amit csak Isten tud megtisztítani, avagy a Szentszellem. Ez is Bűn valóban, de Jézus soha nem is beszélt trágárúl, Ő senkit nem szidott. :) "
Na ezt varhatod, nem mondod komolyan hogy mindent "Isten"-tol varsz el es az a szent szellem melyet az eggyik zsinaton tettek megfelelo htaskent hogy meg kulomb legyen a pogany vallasoktol, ennek megint jo lenne utanna nezni.
Nem nagy ugy, de Jezus is szidott masokat jogosan, ezert is jo lenne ha melyrehatoan olvastadvolna a bibliat es nemcsak azt.
"Rengeteg helyen a Biblia leírja, hogy Jézus, az Atya és a Szent Szellem egyetlen Isten! Mint a Tojás: van fehérje, van sárgája, és van a héja. :)"
Ez is felreertelemezes, ugyanis egysegrol van szo es ahogyan te es en is teremtok vagyunk a magunk szintjen, Jezus is az volt es akire vonatkozik is az, viszont mas mas tudasi es bolcsessegi szinten. Minden egyseget kepez, en, te es minden ami korulvesz az egy Teremto reszet kepezi es nem azon biblia "Isten" reszet akit telyes mertekben tevesen hirdetnek es tovabb butitanak teves informaciokkal.
EN VAGYOK A VILAG VILAGOSSAGA – Janos 8-12
TI VAGYTOK A VILAG VILAGOSSAGA – Mate 5-14
NINCS MESSZE EGYIKONKTOL SEM, MERT O BENNE ELUNK , MOZGUNK ES VAGYUNK – Apostolok cselekedetei 17.27-8
PELDAT ADTAM NEKTEK HOGY AMIT EN TESZEK, TEGYETEK MEG TI IS – Janos 13.15
AKI HISZ BENNEM , AZ UGYANAZOKAT A TETTEKET VISZI VEGBE, AMIKET EN , SOT MEG NAGYOBBAKAT IS.- Janos 14.12
MINDENKINEK AKI BEFOGADTA AZ IGAZI FENYT , HATALMAT ADOTT ARRA HOGY ISTEN GYERMEKEVE LEGYEN – Janos 1.9 -12
A FENY azonos a SZERETETTEL !!!
Egy dolgot meg kell erteni a Biblia ugy tokeletes ahogy van, annak ellenere hogy eggyertelmu hogy rengeteg irast mas pogany illetve osi vallasokbol vettek at, ezen nincs is mit vitazni, sok javitast vittek veghez, sok iras maradt ki belolle, az irasokat(verseket)eggyetlen jelenlevo szemley se irhatta ugyanis mind ra 1-2 evszazadra irodtak, az elso zsinaton sokat valtozattak a vegleges valtozat erdekeben, ennek megfeleloen 3 reszre osztottak az irasokat, mint pl.a nep tudhat rolla illetve kezukbe kerulhet, a papok altal tanulmanyozhato iratok, illetve az apokrifnek vagy gnosztikusnak nevezett elegetett illetve elrejtett iratok. Ennek ellenere a bibliabn is ha megfeleloen tudunk olvasni a sorok kozott meg lehet talalni a szukseges es lenyeges dolgok egy reszet a tobbit mas forrasokbol, ennek ellenere egy erdekes embertorteneti leiras talalhato meg benne.Akit erdekel az kutat, akit nem annak marad a meseskonyv.
tipikus, a fizikai valósággal tisztába nem lévő agymosott hittérítő szentfaszék vagy kedves kérdező. Azok jönnek mindig a levegővel, hogy nem látod, nem fogod, nem "érzed" mégis van. Ez a tudatlanság netovábbja. Lehet, hogy bemagoltad fainul a bibliát, de semmi több.
Csak, hogy lásd mire gondolok, még ha létezik is valami "isten", aki minden fölött áll, azt nem tudod holmi egyházacskákkal képviselni a Földön. Van a klasszikus vicc:
Jézus hazatérve a Földről meséli Istennek:
- Te fater, emlékszel, több mint 2000 éve nyaraltál a Földön.
- Igen fiam.
- Na, összejöttél ott valami Mária nevű csajjal, ugye?
- Ja.
- Na abból lettem én. Felnőttem, a haverokkal alapítottam egy kis halász-vadász klubot.
- Emlékszem, mesélted.
- Na, be fogsz sz*rni, még mindig létezik!
Kb ennyi. A vallás egy túlértékelt tévút, amire hosszú idő múlva jönnek majd rá, hogy vakvágány volt. egyszerűen a korábbi, a természet jelenségeit más módon megmagyarázni még technológia hiányában képtelen emberek letudták annyival a dolgot, hogy az isten/istenek műve. Csak egy kérdés (ha már te is a hagyományos, vallási közhellyel, a levegővel jöttél, akkor én is írok egy hitetlen/ateista közhelyet):
Minek van a templomokon villámhárító? Az isten háza nem? Csak nem olyan ostoba, hogy szándékosan felgyújtsa a saját házát... (mert ugye a természetben minden isten műve szerintetek, akkor a vihar is)
Mint mondtam, mindenkinek szíve joga vallásosnak lenni, vagy simán, vallás nélkül csak hinni valamiben, de ahhoz, hogy megtérítgessen embereket egy bebiflázott parasztvakítással (bármelyikkel, nem csak a Bibliával), hamis reményeket táplálva esetlegesen elkeseredett emberekben, na ahhoz senkinek semmi joga. Elhiszem, hogy sokan támaszt találtak a bibliában, de az legyen magánügy.
Ezért is folytam bele ebbe a kérdésbe. Neked mi közöd ahhoz, hogy egy olyan ember, aki másik parasztvakításban hisz, az miért hiszi azt amit? Két bolond, sétáljon el egymás mellett (és mellettem is) békében, és hagyjuk a másikat. Ennyi lenne. De amíg a vallások szándékosan megütköznek egymással (amíg léteznek), addig én igenis ellenzem és elítélem az egészet.
"Hogy nem tudunk semmit tenni azert hogy mennybe kerulhess ? nos cselekedeteidet merlegelik majd es feltetelezem hogy ennek fuggvenyeben eldol hogy melyik ajton haladunk tovabb. Szerintem elegge eggyertelmu hogy rosszul ertelmezed a bibliai bejegyzest, amire oly sok teologus is ravagja hogy nem mindent szo szerint kell venni ami megjelenik a bibliaban.Ha semmite nem tehetek sajat erdekemben akkor minek imadkozol, minek harcolsz a sagat meggyozodesed utjan, ha ugyse azon mulik ?? KO."
Kedves utolsó válaszoló, lehet félre érthető voltam! Mint ahogy a Biblia is írja: (Titusz 3:5-7):
"5 Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,
6 Melyet kitöltött reánk bőséggel a mi megtartó Jézus Krisztusunk által;
7 Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint."
(Római levél 11:6) "6 Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet."
Az eredetiben máshogy van, hogy: "Ha pedig kegyelem szerint, akkor az már nem tett, mivel így a kegyelem többé nem lesz kegyelem" (saját fordítás, szótár segítségével) Itt azt írja, a magyar Károli is, hogy nem cselekedet szerint igazúlsz meg, ha nem a kegyelem miatt.
Mint, ahogyan írtam (lehet neked), hogy a mennyben nem a jó cselekedeteink lesznek a fizető eszközeink! A Mennyben Jézus Vére lesz a "füzető eszköz". :)
"Itt megint ertelmezesi gondokkal kuzdol ugyanis Jezus miert tesz olyan dolgokat amire mi nem lehetnenk kepesek, ennek semmi ertelme es logikatlan. Gyerekednek azert mutatsz meg valamit hogy o is reszesulyon az ismeretben, atudasban, elosegited a megtapasztalasban.Jezus mint peldakep rendben van es nem lehet figyelmen kivul hagyni az o tudasat es ennek koszonheto bolcseseget sem. Hihetelen Jezus megmutassa a fenyt, az utat es errefel Isten tudja hogy arra az ember ugyse kepes, ez eggyertelmu hogy sajat szolga hitu velemenyedbol fakad, ennek semmi koze a valosaghoz. Ez ugy jon le mintha Isten kuld egy felvilagositot hogy mit lehet tenni a foldon es rohog a markaban hogy azok akik megtanulnak azok amugyse lehetnek kepesek ra, mert szolgak vagy barmi. Ennek az ervelesnek semmilyen megalapozott es logikai ertelme nincsen.A Krisztusi veraldozatnak semmi koze ahoz amivel hulyitik a nepet, ez altal megjobban a vallasokhoz kotni a csordat, mikozben mindenki felti a hatalmat annak idejen (az iras szerint)es meg akarnak szabadulni tolle, errefel kitalaljak hogy jo lessz az aldozat es megvaltas szerepeben. A masik dolog akar paraszt esszel akar logikai uton nezve az a problema az ember mint szolga, bunos, gyarlo, hibazo, megbano, ketelkedo es meg sorolhatnam, mikozben ugyanazen tulajdonsagokat megtalalod a biblia sorai kozott es annak jellemzojekent akit te "Isten"-nek nevezel, az aki a mindenhato a mindenseg megalkotoja es aki vaalaahol messze van es megis leallt sok biblian szereplo szemelyel szemeleyen, hangkent vagy latomaskent beszelgetni sot meg magaval is vitt emberket aki nem tert vissza.Az hogy te nem vagy kepes nem hazudni attol meg nem jelenti azt hogy mas is ugyabban a tocsaban aldogal.Ha mar ezt felismerted akkor tanulhatsz, de ha ezen nem tudsz atlepni akkor ugyabann a tocsaban szennyezed magadat mikozben abban a meggyozo remenyben es tudatban elsz elsz hogy nem vagy egyedul, de jelzem a jelenelgi vilagunkat kettos polus rendszere alkotja, tehat ahol Foldi szinten van jo ott van rossz is es ez mindig nezopont kerdese."
Kedves válaszoló, Jézus azért képes arra amire mi nem, mivel Ő maga Isten. Az, hogy meghalt értem Ő egyedül a kereszten, vagy helyettem, arra én nem lettem volna képes. Nem vagyok képes azért meghalni akit nem ismerek vagy nem szeretek. Ő nem csak ismerte őket, vagy szerette, hanem Ismerte gondolataikat, és tudta mindnek egyesével a nevét. Az Úr Jézus, feltámasztott embereket, Jézus gyógyított. Sőt késöbb a tanítványok, Péter például Jézus Krisztus nevében gyógyított meg egy bénát (Apostolok Cselekedetei 3:6-9). Mózes figyelmeztetett, hogy lesz egy Próféta, akire jobb ha hallgatnak, mert különben kiírtatnak a népből (Apostolok cselekedetei 3:22-23). Tehát, aki nem hiszi el, vagy eltuasítja Jézus tanításait az meghal. Valóban így is van, mivel Bárki aki nem fogadja el Krisztus-t az az örök tűzre kerül, ahogyan Jézus is figyelmeztet minket Máté evangéliumában, mikor a Juhokról és a gidákról beszél példázatban. Senki nem képes nem hazudni, kedves válaszoló. Senki! Isten szemében mi emberek, egy hazug (a legkissebb kis füllentés is hazugság!), parázna (ha csak megnézed egy olyan lány fenekét, akivel nem élsz házastársi kapcsolatban, akkor MÁR paráználkodtál a szívedben!), Istenkáromló (ha csak a szádra emeled Isten nevét úgy, hogy valamit elrontottál és azt mondod: "az Istenit neki" már káromlást mondtál) emberek vagyunk, de eljött Jézus, és meghalt érted/helyetted a kereszten, pontosan ezekért a bűneidért. Nem csak az akkori emberekért halt meg Ő, hanem a mostaniakért és akik elmúltak azokért is! Az utolsó mondtatoddal sem igazán értek egyet, mivel ahol van jó (igen látom, hogy földi értelmet írtál) ott van rossz is. Tévedés, lesz olyan, hogy új föld és azon csak Jó lesz! :)
"Na ezt varhatod, nem mondod komolyan hogy mindent "Isten"-tol varsz el es az a szent szellem melyet az eggyik zsinaton tettek megfelelo htaskent hogy meg kulomb legyen a pogany vallasoktol, ennek megint jo lenne utanna nezni.
Nem nagy ugy, de Jezus is szidott masokat jogosan, ezert is jo lenne ha melyrehatoan olvastadvolna a bibliat es nemcsak azt."
Kedves Válaszoló, mint már oly sokszor most is kifejtem, hogy 1 (azaz EGY) darab Isten van 3 megnyílvánulásban: Atya,Fiú,Szent Szellem! Végtelen hatalma van Istennek, ahogyan a Biblia is írja (Római levél 11:33-34) "Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Milyen megfoghatatlanok az ő ítéletei, és milyen kikutathatatlanok az ő útjai!" Ha ezt nem vagy képes elfogadni, nincs örök életed. Így Jézus véráldozata is hiába valóság lenne, mert egy tökéletlen lény halt meg érted. Az angyalok NEM tökéletesek nem tudnak mindent és bűnöztek közölük, tehát nem Tiszta faj az övék! Isten viszont teljesen, és kifogástalanúl is Tiszta és Végtelen! :)
"Ez is felreertelemezes, ugyanis egysegrol van szo es ahogyan te es en is teremtok vagyunk a magunk szintjen, Jezus is az volt es akire vonatkozik is az, viszont mas mas tudasi es bolcsessegi szinten. Minden egyseget kepez, en, te es minden ami korulvesz az egy Teremto reszet kepezi es nem azon biblia "Isten" reszet akit telyes mertekben tevesen hirdetnek es tovabb butitanak teves informaciokkal."
"EN VAGYOK A VILAG VILAGOSSAGA – Janos 8-12
TI VAGYTOK A VILAG VILAGOSSAGA – Mate 5-14
NINCS MESSZE EGYIKONKTOL SEM, MERT O BENNE ELUNK , MOZGUNK ES VAGYUNK – Apostolok cselekedetei 17.27-8
PELDAT ADTAM NEKTEK HOGY AMIT EN TESZEK, TEGYETEK MEG TI IS – Janos 13.15
AKI HISZ BENNEM , AZ UGYANAZOKAT A TETTEKET VISZI VEGBE, AMIKET EN , SOT MEG NAGYOBBAKAT IS.- Janos 14.12
MINDENKINEK AKI BEFOGADTA AZ IGAZI FENYT , HATALMAT ADOTT ARRA HOGY ISTEN GYERMEKEVE LEGYEN – Janos 1.9 -12
A FENY azonos a SZERETETTEL !!!"
A Baj ott van kedves Válaszoló, hogy nem vagytok képesek felfogni (elnézést a modorért) hogy egy VÉGTELEN lényről beszélünk! Egy VÉGTELEN lény, aki TÖKÉLETES és MINDENHATÓ! Ő nem lenne képes hogy emberré válljon, gyógyítson, és 3 felé szakadjon, holott egy marad? MINDENT TUDÓ és MINDENT LÁTÓ lényről beszélünk. :)
"Egy dolgot meg kell erteni a Biblia ugy tokeletes ahogy van, annak ellenere hogy eggyertelmu hogy rengeteg irast mas pogany illetve osi vallasokbol vettek at, ezen nincs is mit vitazni, sok javitast vittek veghez, sok iras maradt ki belolle, az irasokat(verseket)eggyetlen jelenlevo szemley se irhatta ugyanis mind ra 1-2 evszazadra irodtak, az elso zsinaton sokat valtozattak a vegleges valtozat erdekeben, ennek megfeleloen 3 reszre osztottak az irasokat, mint pl.a nep tudhat rolla illetve kezukbe kerulhet, a papok altal tanulmanyozhato iratok, illetve az apokrifnek vagy gnosztikusnak nevezett elegetett illetve elrejtett iratok. Ennek ellenere a bibliabn is ha megfeleloen tudunk olvasni a sorok kozott meg lehet talalni a szukseges es lenyeges dolgok egy reszet a tobbit mas forrasokbol, ennek ellenere egy erdekes embertorteneti leiras talalhato meg benne.Akit erdekel az kutat, akit nem annak marad a meseskonyv."
Pontosan, a Biblia teljesen igaz és megcáfolhatatlan, teljesen egyetértek veled az első mondatod ezen részével. :) Semmit nem vettek át a pogány vallásokból, azon nem gondolkodtál el, hogy netalántán a Pogány vallások vettek át a Kereszténységből? Szerintem, itt pont ez volt, mivel a Sátán Gyűlől minden embert FŐLEG Istent! Így ki akarja írtani Isten minden teremtményét, csak azért, hogy keresztbe tegyen Istennek. A Sátán rágalmazza az Urat, a Sátán próbálkozott a kísértéssel az Úr Krisztusnál Semmire nem ment vele, figyelmeztetlen az angyalok 1/3-át tudta elcsábítani! 1/3 része az angyaloknak ma már démon, csak azért, mert az a "Patás" suttogott a fülükbe mindenféle hülyeséget. Ha Jézus angyal volna, lehet eltudta volna csábítani is! De Jézus nem angyal, nem lehet az, mivel az angyalok, ahogyan olvashatod ezt az evangéliumokban is minden angyal állt a rendelkezésére bármikor! Ahogyan az előtted szóló válaszolónak is írtam, nem fogunk soha egyet érteni, te ragaszkodsz a hazugsághoz amit mondasz, én pedig ragaszkodom ahhoz az Igazsághoz amit Isten mond nekem. Térj meg, mert kevés az idő. Jézus Krisztus, érted is meghalt vár rád, hogy elfogadd ezt! :)
lehet jönni azzal is, hogy valaki a hit erejével gyógyult meg valamiből, csak ez nem teljesen így van.
Igen, a hit ereje, de nem isten műve. Egyszerűen nem adta föl, hitt a gyógyulásban, és így a saját elméjével "támogatta meg" a modern orvoslást, és felépült. Azt elhiszem, hogy sokaknak erőt ad a vallás, de pl bennem anélkül is van elég akarat ahhoz, amihez akarom, hogy vallásos lennék, és meg tudom találni a megfogható, anyagi világban a támaszt és az örömöt. Volt egy csúnya balesetem (motor) kb egy éve. Kicsit is vallásos ember reakciója ez lett volna: "Hál' istennek, hogy megúsztam."
Én reakcióm: "b*szd meg, jó hogy nem haltam meg, kezem lábam megvan, mozgok, motor mozog, rendőrök végeztek, papírok kitöltve, gyerünk haza" (motorral). És azóta is motorozok, mert tudom, hogy semmi istennek semmi köze ahhoz, hogy túléltem, hanem a rutinomon, a reflexeimen, és nagy részben a vak szerencsén múlt, hogy néhány nagyobb zúzódással megúsztam. Magamban hiszek, igen. Hiszem, hogy a sorsom alakításáért én vagyok a felelős, ha valamit jól csinálok azért is, ha elcseszek valamit azért is. Semmi istenszerű hatalomnak semmi köze a sikerekhez/kudarcokhoz.
"Tipikus, a fizikai valósággal tisztába nem lévő agymosott hittérítő szentfaszék vagy kedves kérdező. Azok jönnek mindig a levegővel, hogy nem látod, nem fogod, nem "érzed" mégis van. Ez a tudatlanság netovábbja. Lehet, hogy bemagoltad fainul a bibliát, de semmi több.
Csak, hogy lásd mire gondolok, még ha létezik is valami "isten", aki minden fölött áll, azt nem tudod holmi egyházacskákkal képviselni a Földön. Van a klasszikus vicc:
Jézus hazatérve a Földről meséli Istennek:
- Te fater, emlékszel, több mint 2000 éve nyaraltál a Földön.
- Igen fiam.
- Na, összejöttél ott valami Mária nevű csajjal, ugye?
- Ja.
- Na abból lettem én. Felnőttem, a haverokkal alapítottam egy kis halász-vadász klubot.
- Emlékszem, mesélted.
- Na, be fogsz sz*rni, még mindig létezik!"
Kedves Válaszoló, igazán nem tudok az írásoddal foglalkozni, csak úgy süt az, hogy gyűlőlsz ezzel a témával foglalkozni. Attól függetlenűl, hogy nem hozzád ment a kérdés, neked is válaszolok, mint a másik (szerintem) ateista felhasználónak is. Nem magoltam be semmien Bibliát, ha én sokat tudok belőle, mert pl.: "sokat olvasom" akkor én már csak betanított szentfazék lehetek? :) Nem hinném. Nem szeretem, ha személyeskednek, és ahogyan kértem is, a Tiszteletet számomra kötelező lenne megadni mindenkinek mindekivel szemben. :) Nos, ezt nálad nem látom. Isten arra tanít a Bibliában, hogy: "...ne ítelkezzünk, hogy ne ítéltessünk!" Isten szeret téged is, és érted is meghalt sajnálom, ha neked ez túlkönnyű lenne, vagy hogy érted olyan ne haljon meg aki nem is ismer. De Jézus nagyon is ismer kedves válaszoló, mindenkinek személyesen szól. :) Nem szeretnék a leveleddel többet foglalkozni, mert nincs értelme, ahogyan ezt a másik felhasználónak is elmondtam, (ha jól emlékszem #23 válaszoló), addig nem tudunk tovább lépni, míg úgy is elbeszélünk egymás mellett! Isten szeret téged és rád is vár, hogy elfogadd a kegyelmét/ajándékát, Jézus Krisztus vér áldozatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!